Skarstein slått i Luzern: – Var ganske tom

Birgit Skarstein (35) fikk tøff kamp i singlescullerfinalen i verdenscupen i sveitsiske Luzern og endte på 3.-plass.

– Det var et skikkelig tøft løp. Det var heftig der ute. Men et bra løp. Og veldig fornøyd med gjennomføringa. Vi fikk pusha godt og lå i forkant. Prøvde å ligge høy i takt og pressa i fart hele veien, og fikk igjen for det, sier Skarstein til NRK.

Tyskeren Manuela Diening, som tok sølv bak Skarstein i EM tidligere i vår, vant finalen. Hun kom i mål på tiden 10.01,03 og var knappe sekunder raskere enn Moran Samuel fra Israel.

Skarstein fikk det tøft på slutten og ble slått med sju sekunder. Hun ledet løpet halvveis.

– Jeg har ikke så mye fart og det kjente jeg på oppløpet. Da ble det ganske tungt når de andre rykka ifra og jeg ikke hadde noen ting å svare med. Tvert imot så var jeg ganske tom, så jeg er veldig fornøyd med at jeg berga den bronsemedaljen, sier hun.

Det er ikke ofte den norske pararoeren blir slått. Hun er regjerende mester i både Paralympics, VM og EM. Om tre måneder skal hun i aksjon i Paralympics i Paris.

OL-håpene Thea Helseth og Inger Seim Kavlie i dobbeltsculler var i A-finale søndag, og de rodde inn til 3.-plass etter en litt treg start. Den amerikanske båten med Sophia Vitas og Kristina Wagner vant foran australske Amanda Bateman og Harriet Hudson.

Lars Benske og Ask Tjøm i lettvekt dobbeltsculler var et lite stykke unna seierspallen i sin A-finale. Italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares vant foran båter fra Sveits og Irland. Nordmennene kom på 4.-plass og var fem sekunder unna 3.-plassen.

I dobbeltsculler ble det sisteplass i A-finalen for Ole Amund Storlien og Martin Helseth. De havnet 20 sekunder bak vinnerduoen Melvin Twellaar og Stefan Broenink fra Nederland. (NRK/NTB)

Pressetreff med roerne foran VM i Tsjekkia

• OL-uttatt seiler (18) døde i dykkerulykke

18-åringen Jackson James Rice, som skulle representere Tonga i OL i Paris, døde i en fridykkerulykke i helgen.

Det opplyser familien hans i sosiale medier mandag.

Rice drev med fridykking fra en båt ved øya Ha'apai i Stillehavet da ulykken skjedde lørdag. 18-åringen besvimte i vannet, og han kunne ikke gjenopplives.

«Jeg ble velsignet med den beste broren i hele verden, og det gjør vondt å meddele at han nå er borte», skriver hans søster Lily.

«Han var utrolig på kitesurfing, og jeg vet at han hadde kommet hjem fra OL med en stor, skinnende medalje. Han hadde så mange utrolige venner over hele verden», legger hun til.

Rice var født i USA, men skulle representere Tonga i OL. Han skulle deltatt i den nye seilklassen kiteboarding.

(©NTB)

• Caitlin Clark førte Fever til seier i «hatkampen» mot Sky: – Som det skal være

Caitlin Clark flørtet med trippel-tosifret og leverte 23 poeng, ni assist og åtte returer da Indiana Fever slo Chicago Sky 91-83 i søndagens «hatkamp» i WNBA.

Hun ble offer for en ny stygg foul, men beholdt roen og satte straffene.

– Slik er basketball. Vi prøver alle å vinne, og det er som det skal være, sa Clark om behandlingen hun fikk fra Angel Reese, som slo etter ballen og traff henne hardt i hodet.

(NTB)

caitlin clark
  • DeChambeau sikret sin andre US Open-seier på siste hull

Bryson DeChambeau sikret søndag karrierens andre seier i US Open i golf. Med par på siste hull, slo han nordirske Rory McIlroy med bare ett slag.

McIlroy var i poengrommet da DeChambeau satte den siste seieren og slapp jubelen løs for seieren. Amerikaneren fullførte turneringen sju slag under par.

Med fem birdies på den siste runden, så det lenge lovende ut for McIlroy, men han bommet også på to korte putter. Han endte dagen ett slag under par – to slag bedre enn DeChambeau – men endte altså ett slag bak sammenlagt.

Norske Viktor Hovland spilte ikke den siste og avgjørende runden – eller runde før – etter at han ikke klarte cuten etter de to første dagenes spill. Han gikk de innledende rundene seks slag over par, mens de 74 spillerne som kom videre i turneringen, spilte til fem over par eller bedre.