Hopp til innhold

Roing

 • Brun og Helvig går sammen i verdenscupfinalen

  Roer Kristoffer Brun skal ro dobbeltsculler med Oscar Helvig i verdenscupfinalen i Luzern i juli.

  – Jeg er selvsagt glad for den muligheten og skal gripe den, skriver Brun i en SMS til VG.

  Norges dobbeltfirer med Brun, Helvig, Erik Solbakken og Martin Helseth avsluttet samarbeidet tidligere i juni. Årsaken var at det rett og slett ikke gikk fort nok. Nå prioriteres Brun og Helvig i sveitsiske Luzern.

  – Men det er spesielt å konkurrere med venner og lagkamerater om plassene i en båt, da blir jo noen skuffet, og det er ikke spesielt kjekt, synes jeg, sier Brun.

  Det er ikke klart om Brun og Helvig skal satses på i EM og VM i henholdsvis august og september, skriver VG.

  Sommer-OL i Tokyo 2021
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Benske og Tjøm fulgte opp Skarstein – to norske seire i roing

  I sin første internasjonale regatta sammen, leverte Lars Benske og Ask Tjøm en strålende A-finale og gikk til topps i verdenscupen i roing i polske Poznan søndag.

  Den norske duoen krysset til slutt målstreken klart foran konkurrentene. Franske Hugo Beurey og Ferdinand Ludwig fulgte nærmest etter en sterk avslutning. De var slått med to sekunder.

  Norske Benske og Tjøm hadde også best tid av samtlige i semifinalen lørdag og vant da sitt heat med over tre sekunder til tyskerne Paul Leerkamp og Arno Gaus på 2.-plass.

  Seieren kom kun to timer etter at Birgit Skarstein var helt suveren i parasinglesculler-klassen.

  Pararoeren bar favorittstempelet foran finalen etter at hun fredag senket sin egen verdensrekord med over seks sekunder til tiden 9.50.39.

  I vanskelige forhold ble vinnertiden 10.19.72 søndag. Det holdt til klar seier, nesten seks sekunder foran ukrainske Anna Sheremet på plassen bak.

  Tyske Manuela Diening ble nummer tre. (NTB/NRK)

  Roing Mediedag
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Skarstein vant i verdenscupen

  Birgit Skarstein tok sesongens første verdenscupseier i roing da hun vant søndagens finale i parasinglesculler i polske Poznan.

  Hun vant på tiden 10.19,72.

  Skarstein gjennomførte et testløp på verdenscuparenaen fredag. Da knuste hun sin egen bestenotering i parasinglesculler for kvinner i Poznan. Med 9.50,39 var hun over seks sekund foran sin tidligere raskeste tid.

  Skarstein vant gullet i paralympics i Tokyo i fjor sommer. Hun kom seg under milepælen 10 minutter da hun rodde på 9.56,54 i Varese i fjor.

  Birgit Skarstein
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Skarstein med verds-bestenotering

  Birgit Skarstein knuste sin egen bestenotering i parasinglesculler for kvinner i Poznan. Med 9.50,39 var ho over seks sekund føre sin tidlegare raskaste tid.

  Ho vant med over 14 sekund til neste båt. Anna Sjeremet frå Ukraina på den neste plassen brukte 10.04,48.

  Heatet var et testløp, og finalen i verdscupregattaen går søndag.

  Skarstein vant gullet i paralympics i Tokyo i fjor sommar. Ho kom seg under milepælen 10 minutt da ho rodde på 9.56,54 i Varese i fjor.

  Birgit Skarstein
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Dobbelsculler til semifinale

  Den norske dobbelsculleren med Thea Helseth og Jenny Rørvik tok seg direkte til semifinale i verdscupen i polske Poznan.

  Helseth/Rørvik rodde inn til tredjeplassen i sitt heat. Med tida 6.53,07 var dei snaue tre sekund bak den amerikanske vinnarbåten med Kara Kohler og Sophia Vitas.

  Semifinalane går av stabelen laurdag.

  Den norske firaren med Einar Solbakken, Ole Amund Storlien, Mathias Foyner Wie og Erling Øyasæter enda sist i sitt innleiande heat. Dei skal ro oppsamling seinare fredag.

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

 • Publikumsrekord da Sverige slo Brasil

  33.218 tilskuere så det svenske kvinnelandslaget slå Brasil 3-1 i Solna tirsdag. Det er mer enn 7000 flere enn den tidligere rekorden.

  Det var i dagene før oppgjøret håp om at de ville slå rekorden fra 2019. Den gang tok Sverige imot Tyskland foran 25.882 tilskuere.

  Tirsdag så 33.218 Sverige vinne EM-oppkjøringskampen over Brasil. Johanna Rytting Kaneryd, Lina Hurtig og Stina Blackstenius scoret målene for de gule og blå, mens Débora de Oliveira sto for gjestenes scoring.

  Brasil tok ledelsen etter 50 minutters spill, og etter 65 minutter utlignet Kaneryd. Deretter sikret Hurtig og Blackstenius hjemmejubel.

  Det er den tidligere svenske landslagsstjernen Pia Sundhage som leder Brasil. Hun trente Sverige fra 2012 til 2017. (NTB)

 • Ikke British Open for Kofstad

  Golfspiller Espen Kofstad så ut til å kvalifisere seg til majorturneringen British Open, men på nest siste hull gikk han på en dobbeltbogey og endte utenfor.

  34-åringen måtte bli blant topp fire for å kvalifisere seg til sin første majorturnering, og han lå lenge godt an. Han lå innenfor topp fire da han kom til rundens nest siste hull.

  På par 3-hullet endte han imidlertid opp med å bruke fem slag, og med det endte han ett slag bak den siste plassen.

  Landsmann Viktor Hovland stiller til start i turneringen.

  OLYMPICS-RIO-GOLF
  Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste