Roing

 • Nils Jakob Skulstad Hoff legger opp

  Roeren Nils Jakob Hoff legger opp og er uaktell for OL i Tokyo i 2020.

  Det bekrefter landslagstrener Johan Flodin til Aftenposten.

  34-åringen kunne ha kjempet seg til en plass i dobbeltfirer inn mot sommerens OL i Tokyo, men har nå valgt å legge opp.

  Nils Jakob Hoff
  Foto: Anders Skjerdingstad / NRK
 • Kjetil Borch tok VM-bronse

  Kjetil Borch ble nummer tre i singelsculler under VM i roing. Borch ledet med 250 meter igjen, men ble spurtet i senk av Oliver Zeidler som tok gullet.

  Danske Sverri Nielsen tok sølv, tre hundredeler bak tyskeren. Borch endte 29 hundredeler bak.

  Kjetil Borch
  Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix
 • Sikret OL-billett i ro-VM

  Den norske dobbeltfireren for menn i ro-VM vant B-finalen i Linz og sikret dermed Norge en OL-plass i øvelsen.

  I den norske båten rodde Erik Solbakken, Martin Helseth og Oscar Stabe Helvig sammen med veteranen Olaf Tufte.

  Dersom Tufte er med til sommer-OL i 2020, blir han den eneste nordmannen som har deltatt i sju OL. Han er nå en av fire norske utøvere som kan vise til seks OL-deltakelser.

  Storbritannia tok sølvet et halvt sekund bak Norge, mens bronsevinner New Zealand ble slått med 3,5 sekunder.

  I lettvekt dobbeltsculler glapp VM-medaljene med knapp margin for Kristoffer Brun og Are Strandli. Den norske duoen har slått kraftig tilbake etter sykdomstrøbbel i starten av mesterskapet, men i lørdagens finale måtte de nøye seg med 4.-plass.

  ee
  Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix
 • Tufte i dobbeltfirer vant B-finale

  Roeren OIaf Tufte fra Horten og dobbeltfireren vant B-finalen i ro-VM i Linz i Østerrike. Dermed er de sikret en OL-plass til neste år. De hadde en imponerende slutt i dag og vant med tiden 5.58,13. Storbritannia tok sølv og var et halvt sekund bak.

  olaf Tufte roing
  Foto: Pia Rivelsrud / NRK
 • Skarstein sikra seg OL-billett

  Birgit Skarstein imponerte og er klar for finalen i ro-VM etter å ha vunne semifinalen i singelsculler i Linz. Med tida 10.32,45 og plass i finalen sikra ho seg også plass i Paralympics i 2020 i Tokyo. Skarstein synte styrke og leia frå start til mål.

  Birgit Skarstein i ro-VM
  Foto: Bàlint Czucz / NTB scanpix

Siste nytt

 • Iranske fotballag truer med boikott

  Fire av Irans beste fotballag truer med å boikotte den asiatiske mesterligaen hvis et antatt forbud mot internasjonale kamper i landet ikke fjernes. Fredag opplyste Irans fotballforbund at Det asiatiske fotballforbundet (AFC) nekter landet å arrangere internasjonale kamper i landet, noe som innebærer at kampene må spilles i et annet land. AFC har imidlertid ikke bekreftet om et slikt forbud har blitt vedtatt. Esteghlal, Persepolis, Sepahan og Shahr Khodro er Irans lag i årets mesterliga i Asia. I en felles uttalelse sier klubbene at de kun vil delta i turneringen hvis de får spille hjemmekampene sine i Iran. Det skriver nyhetsbyrået AFP. (NTB)

  Truer med boikott
  Foto: Atta Kenare / AFP
 • Spania klar for semifinale

  Med 37-28 seier over Hviterussland er Spania klar for semifinale. Dermed vil Norge møte enten Kroatia eller Spania, dersom Norge tar seg til en semifinale. Onsdag møter Spania Kroatia i siste kamp før semifinalene, og den kampen avgjør hvem som går ut som gruppevinner.

  Viran Morros de Argila
  Foto: Vladimir Simicek / AFP
 • Kansellert fly skaper problemer

  Freestylekjører Øystein Bråten går glipp av viktig trening i forkant av X Games i Aspen, som starter torsdag. Bråten skulle egentlig fly til USA i dag, men grunnet feil med flyet ble reisen kansellert. Nordmannen skal konkurrere i slopestyle, men får da en dag mindre i løypa enn konkurrentene. – Jeg krysser fingrene for at vi er på plass i morgen, så skal det gå bra. Jeg gleder meg sjukt mye. Jeg har sett bilder av løypa og den ser helt rå ut, sier Bråten til NRK.

  Øystein Bråten under X Games Oslo 2018
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal