Roing

 • Sterke OL-tester

  Norsk rosport fikk flere seirer å juble over i sesongens siste verdenscupregatta. Johan Flodin beskriver det som hans beste helg som landslagssjef.

  Søndag kom de norske triumfene tett på ulike steder i Italia. Det startet med nok en bestenotering fra Birgit Skarstein. Som verdens første pararoer gjorde hun i Varese unna 2000 meter på under ti minutter (9.56,54).

  Få timer senere skulle det komme to verdenscupseirer i Sabaudia. Kristoffer Brun og Are Strandli vant A-finalen i lettvekt dobbeltsculler, mens Kjetil Borch gikk seirende ut i singlesculler.

  I tillegg rodde den norske dobbeltfireren anført av veteranen Olaf Tufte inn til en annenplass.

  Kjetil Borch er allerede kvalifisert for OL i Tokyo. I lekene er roing terminfestet til 23.-30. juli. Han har fra før både VM- og EM-gull i singlesculler, men mangler et olympisk gull. Det kan komme i år. (NTB)

  Kjetil Borch
  Foto: Estela Reinoso Maset. / NTB
 • Borch vant sprintduell

  Roeren Kjetil Borch sikret seg seieren i singlesculler i søndagens verdenscupfinale ved å spurtslå danske Sverri Nielsen og tyske Oliver Zeidler.

  Borch kjempet om teten ut fra start og var i ledelsen etter 500 meter. Nielsen hadde tatt igjen Borch foran innspurten. Også Zeidler kom også sterkt.

  Ingen av dem klarte å stå imot Borchs avslutning. Han slo Nielsen med 20 hundredels sekund, mens det var 35 hundredeler ned til Zeidler.

  Kjetil Borch er kvalifisert for OL i Tokyo.

  Kjetil Borch, Horten Roklubb
  Foto: Bálint Czucz
 • Avsluttet med seier

  Roduoen Kristoffer Brun og Are Strandli vant A-finalen i lettvekt dobbeltsculler i Italia søndag. Det var Strandlis siste verdenscupkonkurranse. Etter OL i Tokyo legger han opp.

  Den norske båten var i mål 7/100 sekund foran den italienske med Pietro Ruta og Stefano Oppo.

  Jenny Marie Rørvik ble nummer fire i B-finalen i singlesculler søndag.

  Dobbeltfireren med Siri Eva Kristiansen, Inger Seim Kavlie, Thea Helseth, Maia Emilie Lund) endte på femteplass i A-finalen.

  Kristoffer Brun (t.v.) og Are Strandli
  Foto: Ørn E. Borgen
 • Skarstein nådde drømmegrense

  Pararoeren Birgit Skarstein fortsatte å imponere da hun søndag rodde 2000 meter på 9.56,54. Bestenoteringen er en forbedring med over elleve sekunder.

  Lørdag vant Skarstein på tiden 10.07,93. Dagen etter nådde hun nok en milepæl ved å presse seg under ti minutter på distansen.

  – Det er helt vilt. Jeg og Johan Flodin (landslagstrener) har hatt et mål oss imellom om å komme under ti minutter denne sesongen. At det skulle skje i det siste løpet før Paralympics, det er helt fantastisk. Vi visste at det var et hårete, men mulig mål, sa Skarstein til VG.

  – Det er en drømmegrense. Jeg har ikke tall på hvor mange økter jeg har hatt ute på Årungen, hvor Johan har ropt at «nå er det ti minutter-fart» og at nå «er det forhold for verdensrekord». Vi har jobbet veldig systematisk for å komme under ti minutter, sa hun.

  Birgit Skarstein
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB
 • Knuste egen verdensrekord

  Birgit Skarstein rodde inn til 10.07,93 og noterte den beste tiden gjennom tidene i pararoing singlesculler under et verdenscupstevne i italienske Gavirate lørdag.

  Hun var bare 1,2 sekunder foran israelske Moran Samuel halvveis, men på den siste delen var trønderen ustoppelig, og hun var til slutt 8,35 sekunder foran sin nærmeste konkurrent.

  Birgit Skarsteins bestenotering i verden er en forbedring på nesten seks sekunder fra hennes egen rekord satt under VM i 2018.

  Etter finalen var Skarstein veldig godt fornøyd. Da var det kjøligere enn under forsøket fredag.

  – I dag var det kjøligere og vi har satt inn alt vi har av nedkjølings- og restitusjonstiltak. Jeg er utrolig lettet over at det faktisk ble verdensrekord, det var jeg ikke i nærheten av å tørre å håpe på etter løpet i går. Det viser i alle fall at jeg er der jeg skal være. Jeg er i form, vi har gjort mye riktig og nå handler det om å være smarte den siste tiden som er igjen. Og vi kan ikke undervurdere varmen, det kommer til å bli en av de største utfordringene i Tokyo. Det hjelper ikke å være i sitt livs form om en er slått ut av hete. Det kan bety forskjell på førsteplass og fjerdeplass, sier hun. (NTB)

  Rolandslaget trener på Årungen
  Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Sportsnyheter

Marerittstart for Polen og Lewandowski: – En gedigen skuffelse

En nær usynlig stjernespiss, rødt kort og hardt kritisert forsvar. Det ble en helsvart aften i St. Petersburg for Polens EM-håp.

Ingen har scoret fra denne distansen i EM på 40 år: – Er det mulig?!

Alt handlet om tsjekkiske Patrik Schick da Skottland spilte sin første mesterskapskamp på 23 år. Prestasjonen er historisk.

Siste nytt

 • Casper Ruud dropper Tokyo-OL

  Casper Ruud dropper Tokyo-OL, melder NTB. Ruud kommenterer avgjørelsen slik på Twitter:

  – Etter French Open har det vært noen dager i tenkeboksen, og etter nøye vurdering med mitt team har vi kommet fram til at det ikke blir OL i Tokyo på meg, skriver han i meldingen.

  Det har lenge vært spekulert i om Norges tennisess ville satse på OL i Tokyo, men mandag kom altså bekreftelsen på at han dropper lekene.

  – Jeg er fortsatt ganske ung og både tror og håper jeg kan få deltatt i flere OL i min karriere. Mitt fokus vil være deltakelse i 2024 i Paris. Jeg skal prøve å ta nye steg de neste årene slik at jeg kan være med og kjempe om medaljene der, skriver Ruud videre.

  Ruud røk for Alejandro Davidovich Fokina i tredje runde i Roland-Garros forrige uke. Mandag endte han likevel opp med karrierebeste på ATP-rankingen med en 15.-plass.

  Neste oppgave for 22-åringen blir en gressturnering på Mallorca fra neste uke. Det blir forberedelse til Wimbledon-turneringen, som starter om et par uker.

  Casper Ruud-jubel
  Foto: Gustavo Garello / Gustavo Garello
 • Start-treneren har fått sparken

  Joey Hardarson er ferdig som trener i Start. I tillegg må assistenttrener Mattias Andersson gå. Det bekrefter kristiansandsklubben på sine nettsider mandag. Islendingen fikk jobben i 2019 og har vært i sjefsstolen i sørlandsklubben i nesten to år.

  rRNIjQn3Vts
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Snart kan 5.000 gå på fotballkamp

  Fra 17. juni kan inntil 5000 personer slippe inn på idrettsarrangementer utendørs i Norge dersom de har «grønt» koronasertifikat.

  Det kunngjorde helseminister Bent Høie (H) på en pressekonferanse mandag. Antallet på 5000 personer gjelder utendørsarrangementer med faste sitteplasser, og innendørs er det tilsvarende tallet 2500 personer.

  Lite folk på tribunen
  Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal