Hopp til innhold

Ruud kjempet seg videre - kan møte Djokovic i finalen

Casper Ruud (25) slo Sebastian Baez (23) 2-1 i sett (6-4, 2-6, 6-4) og er klar for semifinale i ATP250-turneringen i Genève.

– Det var en tøff match. Baez er en sterk spiller. Det var litt opp og ned, men alt i alt var det en velspilt kamp. Det viktigste var å spille på seg selvtillit, og jeg er veldig glad for at jeg klarte det, sa Ruud i intervjuet etter kampen, ifølge NTB.

Ruud og Baez hadde møttes to ganger tidligere, og Ruud vant begge ganger. Det tredje opgjøret endte også med seier til nordmannen, som er ranket som nummer sju i verden. Baez er nummer 20.

I semifinalen venter italieneren Flavio Cobolli, som er nummer 56 på rankingen og useedet i turneringen. I en eventuell finale blir motstanderen enten verdensener Novak Djokovic (Serbia) eller Tomas Machac (Tsjekkia).

Kvartfinalen mot argentineren Baez ble både underholdende, velspilt, jevn og innholdsrik, men Ruud viste seg igjen som bestemann.

Nordmannen vant ATP250-turneringen i Genève i 2021 og 2022.

Casper Ruud mot Sebastian Baez
Foto: AP

Siste nytt

  • Opprørspoliti sperret av område etter supporter-slåssing i EM

    I Gelsenkirchen skal det ha vært sammenstøt mellom supportere fra Serbia og England før deres åpningskamp søndag klokken 21.

    Bilder fra den tyske byen viser store mengder knust glass utenfor en restaurant i byen, og at tysk opprørspoliti har tatt oppstilling utenfor.

    Britiske Sky Sports' reporter Rob Harris ble vitne til hendelsene, og sier at dette skjedde utenfor et sted der serbiske supportere holdt til. Han filmet selv noe av bråket som viser at både bord og stoler flyr mellom supportergruppene.

    Før kampen er det kjent at supporterne kun får servert lettøl på arenaen. Ifølge The Guardian forventet tysk politi rundt 500 serbiske såkalte «hooligans» til oppgjøret, og de jobbet med å hindre bråk.

    Om noen er skadet i tumultene er foreløpig ikke kjent.

    Euro 2024 - Fans gather before England v Serbia
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Virik tok EM-bronse på K1 5000 meter

    Maria Virik får med seg tre bronsemedaljer fra EM i padling i Ungarn. Søndag endte hun som nummer tre på K1 5000 meter.

    Det ble jevnt på tampen av søndagens løp i Szeged. Der viste hjemmehåpet Emese Kohalmi seg sterkest og tok gullet, mens svenske Melina Andersson tok sølvet. Virik padlet over målstreken like bak og ble bronsevinner.

    Virik tok to bronsemedaljer lørdag. Først satt hun K4-båten som sikret medalje på 500 meter, før hun sammen med Hedda Øritsland tok tredjeplassen i K2 1000 meter.

    Amund Vold skal senere søndag padle finale på 5000 meter. (NTB)

    NM-Veka 2020
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Kristoff nummer to i Slovenia etter bruddforsøk

    Alexander Kristoff og Uno-X ga det et realt forsøk, men måtte se Ben Healy rykke til soloseier på siste etappe av Tour of Slovenia.

    Kristoff satt om lag hele etappen i brudd før feltet samlet seg med 15 kilometer igjen. På siste stigning knallet Healy til og skaffet seg etter hvert luken som ga seier.

    Seks sekunder bak ham spurtet Kristoff inn til annenplassen, mens Orluis Alberto Aular Sanabria endte som nummer tre. Tobias Halland Johannessen tok åttendeplassen og ble topp ti i sammendraget.

    Kristoffs første bruddforsøk resulterte ikke i noe, men han ga seg ikke der. Etter om lag seks mil skaffet Kristoff og polske Szymon Sajnok seg en luke på 1.40 minutter ned til hovedfeltet.

    Etter hvert kom flere ryttere til, blant dem Vegard Stake Laengen, og med åtte mil igjen skilte det om lag tre minutter ned til hovedfeltet. Den luken beholdt de en god stund, men med 15 kilometer igjen var forspranget på under minuttet. Etterpå skulle Healy avgjøre.

    Kristoff vant sist under et ritt i Belgia 1. juni. Han står med fire triumfer denne sesongen. (NTB)

    Sykkelrittet Tour of Norway 2024 - Etappe 4
    Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal