Hopp til innhold

Mann med hakke skutt av politiet ved EM-feiring i Hamburg

Mannen som ble skutt, får behandling på sykehus. Hendelsen skjedde mens supportere feiret fotball-EM i den tyske byen, men settes ikke i sammenheng med mesterskapet.

wBZHsAmWqpo

Politiet har stengt Reeperbahn, gaten som strekker seg gjennom St. Pauli-nabolaget, ikke langt fra tilhengerområdet.

Foto: Steven Hutchings / AP

Rundt klokken 12.30 aksjonere politiet mot en opprørsk mann som truet folk i St. Pauli-nabolaget vest i Hamburg. Hendelsen skjedde før søndagens fotballkamp mellom Polen og Nederland og like etter at Nederland-supportere hadde deltatt i en parade i området.

– Mannen kom ut fra en bar. Han bar på en molotovcocktail og en hakke. Han prøvde angivelig å tenne på molotovcocktailen før han nærmet seg flere mennesker, inkludert politifolk. Politiet måtte deretter bruke skytevåpnene sine, sier talsperson for Hamburg-politiet Sandra Levgruen, ifølge Reuters.

Hendelsen skjedde i St. Pauli-nabolaget vest i Hamburg sentrum.

Video fra stedet viser hvordan mannen veivet med hakken mot politiet, som skjøt og skadet ham. Flere skudd ble avfyrt før mannen falt i bakken, ifølge den tyske avisen Bild.

– Vi tror at dette er en isolert hendelse som ikke knyttes til fotball, sier Levgruen som fortsetter:

– Vi har å gjøre med en enslig gjerningsperson. Sånn sett ser vi ikke at dette skal være en trussel eller påvirke fotballkampen i dag.

Politiet i Hamburg har omtalt hendelsen på X:

– Det pågår for tiden en større politiaksjon i St. Pauli, skrev politiet.

– Ifølge de første meldingene truet én person politiet med en hakke og en brannbombe. Politifolkene tok så i bruk skytevåpnene sine. Angriperen ble skadet og får for øyeblikket medisinsk behandling, står det videre.

SISTE NYTT

Siste nytt