FCKs gullhåp ute – får ingen mesterliga-sjanse

FC København blir ikke dansk seriemester for tredje år på rad. Laget til Birger Meling og Mohamed Elyounoussi er hektet av før siste runde.

Det ble klart etter 2-3-tapet borte mot AGF tirsdag kveld. Mads Emil Madsen scoret samtlige av vertenes mål før pause.

FCK måtte vinne for å holde liv i en tynn gullteori. Mesterne fra de to siste sesongene er fire poeng bak erkerival Brøndby og Midtjylland før seriesesongen runder av søndag.

Meling spilte svært svakt og ble byttet ut i pausen. I referatet til nyhetsbyrået Ritzau står det at Gift Links fikk rogalendingen til å se ut som en Serie 4-spiller (nivå ti i Danmark) gjennom hele omgangen.

På tampen av kampen ble Elyounoussi tatt av banen.

Brøndby topper tabellen på bedre målforskjell (+26 mot Midtjyllands +19). Klubben kan ta sitt første seriegull siden 2021.

FCK tok seg i fjor høst overraskende videre fra gruppespillet i Mesterligaen og bidro til å slå ut Manchester United, men til høsten blir det maksimalt spill i Serieligaen (Uefas tredjerangerte europacup).

(©NTB)

Mohamed Elyounoussi

• Sveits slo Ungarn etter praktmål

To nydelege nettkjenningar i første omgang og eit mål på overtid sikra sveitsarane 3–1 siger mot Ungarn.

Og det med to EM-debutantar i hovudrolla.

12 minutt ut i kampen spelar Michel Aebischer opp i bakrommet og leverer ein draumepasning til Kwadwo Duah, som i kveld spelte sin andre landskamp for Sveits. Han er iskald og skyt ballen lekkert opp i det venstre hjørnet.

Sveitsarane måtte vente før dei kunne sleppe jubelen laus for fult. Målet vart først annullert, men ein VAR-sjekk gjorde om på offsiden.

På tampen av første omgang var det mannen som serverte første mål som viste fram meir ballkunst. Frå 20 meter tar Michel Aebischer ein touch i bana før han bøyer ballen elegant ned i lengste ved stolperota. Også han er EM-debutant.

Ungarn meir på hogget etter sidebyte og i det 66 minutt kom reduseringa. Barnavás Varga styrer ballen i mål med pannebrasken.

Ungarn heldt fram med å presse, men i sluttminutta opna dette mogelegheit for Sveits, og innbytar Breel Embolo kunne med ein utsøkt lobb punktere kampen tre minutt på overtid.

• Norsk motorsykkelprofil i stygg krasj

Den norske roadracingprofilen Mia Rusthen (21) har vore i ei stygg ulykke. Dette skjedde under tidenes første VM-runde for kvinner.

Dette melder Gpone.com på sine nettsider. Rusthen skal ha blitt frakta med helikopter til Bufalini-sjukehuset i Cesena.

President i Noregs Motorsportsforbund, Emilie Funderud Westbye, stadfestar ulykka ovanfor VG:

– Eg kan stadfeste at Mia Rusthen har vore i ei ulykke under køyringa på Misano-bana i Italia. Så mykje meir har eg ikkje å sei akkurat no.

21-åringen var for første gong plukka ut til å delta i VM, i ein nyoppretta kvinneklasse.

Alt 18 år gamal vart jenta frå Drøbak tatt ut til å delta i eit av Yamaha sitt offisielle roadracing-lag. Det var eit lag som skulle byggjast opp nettopp med tanke på å sikre plass i dette VM.

Rusthen var einaste kvinne på laget, samt einaste norske som fekk plass i dette eksklusive selskapet.

Ho uttalte til NRK den gong at ho var glad for så sprengje nokre innbilte fordommar, som ho uttrykte det.

– Fordommane går ut på at dette er ein sport som er meint for gutar, sa 18-åringen den gong.

Mia Rusthen
  • LSK Kvinner smadret serieleder Rosenborg

LSK Kvinner tok en knallsterk 3-1-seier over Rosenborg på eget gress i Toppserien lørdag. Vålerenga slo Brann 2-0 og overtok tabelltoppen.

Miljana Ivanovic sendte LSK Kvinner tidlig i ledelsen, og Mia Authen doblet ledelsen for da hun satte inn 2-0 et kvarter før hvilen.

Etter et kvarter reduserte Cesilie Andreassen til 1-2, men Emma Reshane satte spikeren i kista med 3-1 på tampen.

Vålerenga og Rosenborg står begge med 30 poeng etter tolv kamper, men VIF har bedre målforskjell.