Hopp til innhold

Bekreftet: Pochettino ferdig i Chelsea

Mauricio Pochettino er ferdig som Chelsea-manager etter et snaut år i jobben.

Det bekrefter Chelsea på sine hjemmesider tirsdag kveld. Klubben skriver at de kom til avgjørelsen etter gjensidig enighet med Pochettino.

Argentineren takker for at han fikk mulighet til å bli en del av klubbens historie.

– Klubben er nå i en god posisjon for å fortsette å ta steg i Premier League og Europa i årene som kommer, sier Pochettino.

52-åringen ble ansatt som Chelsea-manager i fjor sommer, og signerte da en kontrakt som varte ut juni 2025.

Nå skal i stedet Chelsea få på plass en ny manager, og klubben skriver at de ikke vil komme med ytterliggere kommentarer før det har skjedd.

Søndag ble Premier League-sesongen avsluttet, og der endte Chelsea på sjetteplass etter å ha vunnet de fem siste kampene. Pochettino ledet også klubben til finaletap i ligacupen og semifinale i FA-cupen.

Britain Soccer Premier League
Foto: Kin Cheung / AP

Siste nytt

  • Blir tidenes yngste Premier League-manager

    Premier League-klubben Brighton har ansatt tyske Fabian Hürzeler som ny hovedtrener. 31-åringen følger i fotsporene til Roberto De Zerbi.

    Brighton bekrefter ansettelsen i egne mediekanaler. Hürzeler har skrevet under på en treårskontrakt.

    I en alder av 31 år blir Hürzeler tidenes yngste permanente manager i Premier Leauge. Tidligere tilhørte den rekorden Attilio Lombardo som var 32 år da han ble Crystal Palace-manager i 1998.

    Ryan Mason var riktignok 29 år da han ledet Tottenham i noen få kamper i 2021, men det var midlertidig basis.

    Hürzeler kommer fra jobben som hovedtrener i St. Pauli. Hamburg-klubben rykket sist sesong opp til 1. Bundesliga etter 13 strake sesongen på nivå to. (NTB/NRK)

    Fabian Hürzeler
    Foto: Fabian Bimmer / Reuters
  • Sveits slo Ungarn etter praktmål

    To nydelege nettkjenningar i første omgang og eit mål på overtid sikra sveitsarane 3–1 siger mot Ungarn.

    Og det med to EM-debutantar i hovudrolla.

    12 minutt ut i kampen spelar Michel Aebischer opp i bakrommet og leverer ein draumepasning til Kwadwo Duah, som i kveld spelte sin andre landskamp for Sveits. Han er iskald og skyt ballen lekkert opp i det venstre hjørnet.

    Sveitsarane måtte vente før dei kunne sleppe jubelen laus for fult. Målet vart først annullert, men ein VAR-sjekk gjorde om på offsiden.

    På tampen av første omgang var det mannen som serverte første mål som viste fram meir ballkunst. Frå 20 meter tar Michel Aebischer ein touch i bana før han bøyer ballen elegant ned i lengste ved stolperota. Også han er EM-debutant.

    Ungarn meir på hogget etter sidebyte og i det 66 minutt kom reduseringa. Barnavás Varga styrer ballen i mål med pannebrasken.

    Ungarn heldt fram med å presse, men i sluttminutta opna dette mogelegheit for Sveits, og innbytar Breel Embolo kunne med ein utsøkt lobb punktere kampen tre minutt på overtid.

  • Norsk motorsyklist krasjet under VM-runde – lagt i kunstig koma

    Mia Rusthen (20) ble sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha krasjet under VM-runden i roadracing i Italia lørdag. Hun er lagt i kunstig koma.

    Kåre Løvstakken, som uttaler seg på vegne av familien, sier til NTB at tilstanden er alvorlig, men stabil. Løvstakken, som er lege, sier at mer informasjon om 20-åringens tilstand vil komme etter en CT-undersøkelse søndag.

    Rusthen pådro seg flere skader, men det er en hodeskade som gir størst grunn til bekymring.

    – Familien er hos henne på sykehuset, og det er smellen i hodet som bekymrer. Derfor ble hun lagt i narkose på banen, og hun vil bli holdt sovende til i morgen. Vi kommer til å vite mer etter CT-undersøkelsen som skal gjøres da, sier Løvstakken til NTB.

    Ulykken skjedde under den aller første VM-runden for kvinner, som ble avviklet på Misano-banen. Rusthen var på 12.-plass da ulykken skjedde sju runder før slutt. Løpet ble stoppet øyeblikkelig.

    Nettstedet gpone skriver at løpsledelsen i en uttalelse melder at Rusthen ble fløyet til sykehus i helikopter og at hun behandles på et sykehus i Cesena.

    Rusthen er en del av Team Trasimeno i roadracing.

    (NTB)

    Mia Rusthen
    Foto: WAHLROSS FILM

Sendeplan

Kl. Program Kanal