Hopp til innhold

Sykkelstjernen Wout Van Aert gjør comeback i Tour of Norway

Den belgiske sykkelstjernen Wout Van Aert returnerer til konkurranse i det norske rittet Tour of Norway 23. mai, bekrefter Visma-laget.

Van Aert har vært ute av konkurranse siden han i slutten av mars ødela kragebeinet i endagsrittet Dwars door Vlaanderen. Dagen etter ble han operert for skaden, og 29-åringen har siden brukt tiden på å rehabilitere.

I begynnelsen av mai skrev belgiske Het Laatste Nieuws at belgieren hadde tatt sikte på comeback når Tour of Norway tråkkes i gang på Voss 23. mai. Nå bekreftes comebacket.

– Det har ikke vært lett å sitte på sidelinjen, men nå kan jeg se framover. Jeg ser fram til å være tilbake. Hovedmålet blir å se hvordan jeg ligger an. Jeg har ingen forventninger utover det, sier Van Aert til lagets nettsider.

Van Aert har herjet på den internasjonale sykkelscenen de siste årene, og Visma-rytteren har blant notert ni etappeseirer i Tour de France. Kragebeinsbruddet i Dwars door Vlaanderen kom rett i forkant av en lang rekke vårklassikere.

11. april ble det gjort kjent at årets Giro d'Italia går uten den belgiske 29-åringen.

– Jeg er skuffet over å miste mitt nest største mål for sesongen, men jeg må prioritere helsen og gi kroppen tiden det tar å bli bra igjen, sa Van Aert etter at beslutningen ble tatt.

(©NTB)

Wout van Aert
Foto: STEPHANE MAHE / Reuters

Siste nytt

  • Vålerenga rotet bort seieren i toppkampen

    Da serieleder Kongsvinger fikk rundjuling av Åsane i 1. divisjon kunne Vålerenga tatt over tabelltoppen på Norges nest øverste nivå for menn.

    Vålerenga ledet 1-0 men klarte bare 1-1 borte mot tabellnabo Egersund. Jones El-Abdellaoui scoret for Vålerenga, og Stian Michalsen gjorde målet for Egersund.

    Det er fortsatt Kongsvinger som leder 1. divisjon for menn. Like bak følger Vålerenga, Egersund og Moss.

    Resultater, 1. divisjon, søndag:
    Egersund – Vålerenga 1-1
    Kongsvinger – Åsane 0-5
    Levanger – Ålesund 4-0
    Lyn – Sogndal 1-2
    Moss – Bryne 1-0
    Ranheim – Raufoss 0-0
    Sandnes Ulf – Mjøndalen 2-3
    Start – Stabæk 4-3

    Obos-ligaen, 1.divisjon i fotball 2024: Vålerenga - Levanger (3-1)
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Innbytar redda siger for Nederland etter polsk sjokkopning

    Wout Weghorst kom inn ti minutt før full tid og gjorde jobben som sikra at Nederland slo Polen 2–1 i EM i Tyskland.

    Ikkje uventa var det Nederland som tok grep frå start mot eit Polen som måtte starte utan ein skada Robert Lewandowski på topp.

    Men i det 16 minutt sende erstattar Adam Buksa sjokkbølge gjennom den nederlandske fansen. Piotr Zielinski slår eit perfekt hjørnespark mot den polske spissen. I duell med Dumfries er Buksa råsterkt, før han med hovudet styrer ballen i det lengste hjørnet.

    Nederland kjende nok på forventingane til dei oransjekledde på tribunen i Hamburg. I sin landskamp nummer 25 feira Cody Gakpo med å utlikne like før halvtimen var spelt.

    Aké vinn ballen høgt i det Polen prøver å spele seg ut bakfrå. Venstrebacken spelar vidare til Gakpo, før han fyrer mot mål, via beinet til Salamon og i mål.

    Dei to laga har aldri tidlegare møtt kvarandre i eit internasjonalt meisterskap.

  • Opprørspoliti sperret av område etter supporter-slåssing i EM

    I Gelsenkirchen skal det ha vært sammenstøt mellom supportere fra Serbia og England før deres åpningskamp søndag klokken 21.

    Bilder fra den tyske byen viser store mengder knust glass utenfor en restaurant i byen, og at tysk opprørspoliti har tatt oppstilling utenfor.

    Britiske Sky Sports' reporter Rob Harris ble vitne til bråket, og sier at dette skjedde utenfor et sted der serbiske supportere holdt til. Han filmet selv noe av bråket som viser at både bord og stoler brukes som våpen.

    – Dette viser hvor godt forberedt tysk politi har vært på dette. De var her på et øyeblikk for å roe situasjonen, sier Rob Haris til SkySports.

    Før kampen er det kjent at supporterne kun får servert lettøl på arenaen. Ifølge The Guardian forventet tysk politi rundt 500 serbiske såkalte «hooligans» til oppgjøret, og de jobbet med å hindre bråk.

    Om noen er skadet i tumultene er foreløpig ikke kjent.

    Euro 2024 - Fans gather before England v Serbia
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal