Hopp til innhold

Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

– Jeg er lettet. Jeg er sinnssykt lettet, sier Fossland til NRK etter å ha fortalt alle at han er ferdig som toppalpinist.

– Vet du hva du skal nå?

– Nei! Det er klart det er skummelt, men det er også sinnssykt spennende, svarer han.

Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsakelig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belastning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

– Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

– Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

(NTB / NRK)

World cup alpint utfor Kvitfjell
Foto: Erik Johansen / NTB

Siste nytt

  • Selvsikker Ingebrigtsen om OL: – Kommer til å bli lett

    Etter en trøblete høst, har Jakob Ingebrigtsen vært tilbake i full trening de siste månedene. Sesongåpningen i USA er noen uker unna for Ingebrigtsen, som sikter mot suksess i både EM og OL i sommer.

    I OL stiller han som regjerende mester på 1500 meter, og nordmannen er full av selvtillit før OL i Paris.

    – Hvis jeg ikke blir syk eller skadet, så kommer det til å bli så lett som bare det, sier Ingebrigtsen i podkasten Ignite fra det europeiske friidrettsforbundet.

    Ingebrigtsen er også en klar medaljekandidat på 5000 meter, hvor han har tatt VM-gull i både 2022 og 2023. På 1500 meter endte både VM i 2022 og 2023 med sølv, etter at Ingebrigtsen ble spurtslått av britene Jake Wightman og Josh Kerr.

    Jakob Ingebrigtsen Tokyo
    Foto: INA FASSBENDER / AFP
  • Larvik knep den siste semifinaleplassen

    Larvik slo Molde 28-27 på hjemmebane og tok seg som siste lag til semifinalen i håndballsluttspillet for kvinner.

    Fra før er Vipers Kristiansand, Storhamar og Sola klar for neste fase i sluttspillet. Oppgjøret mellom Larvik og Molde var det eneste som måtte ut i en tredje kamp i best av tre-serien.

    På egen parkett tok Larvik tak i kampen i 2. omgang. Maja Furu Sæteren ble toppscorer for vertene med sine sju nettkjenninger. Sherin Obaidli scoret seks mål for Molde.

    Veteranen Heidi Løke pådro seg nylig en lyskeskade og gikk glipp av skjebnekampen torsdag.

    – Denne skaden kan ta tid. Hvor lenge vet vi ikke ennå, men denne sesongen er i alle fall ferdigspilt for Heidi, sa Larvik -Arne Senstad til TV 2 før oppgjøret.

    De første semifinalekampene spilles 7. eller 8. mai med runde to én uke senere. Skulle det bli en tredje kamp, vil den spilles 18. mai.

    Vipers er regjerende mester i sluttspillet. (NTB)

    Larvik Håndball
    Foto: NTB
  • Woods fikk US Open-invitasjon: – Jeg er beæret

    Golflegenden Tiger Woods ble torsdag tildelt en plass i den 124. utgaven av majorturneringen US Open.

    Selv om Woods har vunnet turneringen tre ganger gir ikke det, som noen andre majorturneringer, automatisk plass ut livet.

    Woods har spilt få turneringer de siste årene som følge av en alvorlig bilulykke og måtte i utgangspunktet kvalifisere seg til turneringen på Pinehurst i midten av juni.

    Torsdag opplyser arrangøren at 48-åringen har fått invitasjon til turneringen.

    – US Open er en veldig spesiell turnering for meg og den har hjulpet meg med å definere karrieren min. Jeg er beæret over å få denne invitasjonen, sier Woods.

    Amerikaneren har vunnet 15 majortitler i løpet av karrieren.

    – Historien om US Open kan ikke bli skrevet uten Tiger Woods. Mesterskapet er enkelt sagt bedre med Tiger på start, sier USGA-sjef John Bodenhamer. (NTB)

    Tiger Woods
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal