Hopp til innhold

Narvik og Comet klar for eliteserien neste sesong

Narvik knuste Grüner 7-2 borte og sikret med det opprykk til eliteserien i ishockey. Comet Halden beholdt plassen med 5-3-seier over Ringerike.

Før den siste runden torsdag var det helt åpent om de to øverste plassene i kvalifiseringen, som ville gi plass i eliteserien neste sesong. Narvik lå på topp med ni poeng, mens Comet hadde åtte, Grüner sju og Ringerike seks.

I borteoppgjøret mot Grüner tok Narvik tak i kampen og ledet 5-1 midtveis i annen periode. Den fordelen ga nordlendingene aldri fra seg på vei mot seier og opprykk.

Comet og Ringerike spilte begge i eliteserien sist sesong, men bare en av dem kunne beholde plassen før skjebnemøtet torsdag. Comet var til slutt sterkest på borteis i Hønefoss og får en ny sesong på øverste nivå.

Narvik ble i 2019 det første laget fra Nord-Norge til å spille i eliteserien. De rykket ned i 2021 og har siden jobbet for å ta seg opp i det gjeve selskap igjen. Grüner rykket ned før inneværende sesong og må tåle en ny sesong i 1. divisjon.

Comet rykket opp til eliteserien i fjor. Østfoldingene fikk plass i toppdivisjonen etter at Manglerud Star mistet lisensen.

Neste sesong blir det ny kvalifiseringsmodell som sikrer at ett lag ryker opp fra 1. divisjon til eliteserien.

Den nye modellen innebærer at de to nederste lagene i eliteseriegrunnspillet møtes i en ren nedrykkskvalifisering i best av sju kamper der taperen rykker ned.

I 1. divisjon skal de fire øverste lagene i grunnserien møtes i semifinale og deretter finale om én plass i eliteserien året etter. Disse oppgjørene spilles over best av fem. (NTB)

Eliteserien: Vålerenga Hockey - Comet Halden (8-2)
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Leverkusen unngikk sesongens første tap – utlignet på overtid

    Nok en gang kunne Leverkusen puste lettet ut etter et utligningsmål på overtid. Den ubeseirede rekken strekker seg til 46 kamper med 2-2 mot Stuttgart.

    Leverkusen har hatt som vane å redde seg fra tap med flere overtidsscoringer denne sesongen, men det så ikke ut til at det skulle gjenta seg mot Stuttgart. Gjestene ledet 2-1 da Leverkusen fikk frispark over tilleggstiden.

    I feltet dukket Robert Andrich opp og banket ballen i mål til ellevill jubel.

    Leverkusen sikret seriegullet tidligere i april. Det er klubbens aller første Bundesliga-tittel.

    Chris Führich og Deniz Undav sørget for at Stuttgart ledet 2-0 etter en snau times spill før Amine Adli reduserte like etterpå.

    Leverkusen kan fortsatt vinne både europaligaen og den tyske cupen i tillegg til Bundesliga. Det gjenstår maksimalt sju kamper for laget. De møter Roma i semifinalen i europaligaen og Kaiserslautern i cupfinalen.

    Alonso var tidligere i sesongen ønsket både som ny manager i både Liverpool og Bayern München, men han har valgt å bli i Leverkusen også neste sesong. (NTB)

    Bayer Leverkusen
    Foto: AP
  • To nordmenn klare for Mesterliga-finalen

    Et rødt kort til Chelseas Kadeisha Buchanan ble avgjørende da Barcelona vant 2-0 borte mot Chelsea og tok seg videre til finalen i kvinnenes Mesterliga med 2-1-seier sammenlagt.

    Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen startet for regjerende mester Barcelona, mens Maren Mjelde og Guro Reiten startet på benken for Chelsea.

    Chelsea ledet 1-0 fra den første kampen, og hadde overtaket før returoppgjøret på et fullsatt Stamford Bridge.

    Overtaket varte kun i 25 minutter. Da sendte Aitana Bonmatí bortelaget i ledelsen.

    Etter 59 minutter fikk Chelseas Kadeisha Buchanan sitt andre gule kort på fire minutter. Dermed måtte Chelsea spille resten av kampen med en spiller mindre.

    – Det første gule kortet var soleklart, mens det andre gule kortet er klumsete og urutinert av en såpass rutinert spiller, sier NRKs ekspertkommentator Carl-Erik Torp om utvisningen av Buchanan, som har over 50 landskamper for Canada.

    Chelsea byttet inn Reiten like etter det røde kortet, uten at det hjalp stort.

    I det 73. minutt ble Bonmatí felt på vei frem og dommeren pekte på straffemerket.

    Svenske Fridolina Rolfö omsatte straffen i mål og sendte Barcelona opp i 2-0 ledelse med en spiller mer på banen.

    – En oppgave som var knalltøff for Chelsea fra før, blir bare enda tøffere, sa NRKs kommentator Christian Nilssen.

    Chelsea maktet ikke å slå tilbake, og Graham Hansen og Syrstad Engen kunne dermed juble for Barcelonas fjerde Mesterliga-finale på rad.

    Barcelona møter Lyon eller Paris Saint-Germain i finalen. Det blir avgjort i den helfranske semifinalen søndag.

  • Tok 29 år gammel rekord fra Rodal

    21 år gamle Tobias Grønstad fra IK Tjalve satte lørdag norsk rekord på 600 meter. Den nye rekorden lyder på 1.15,22. Den tidligere rekorden var det OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, som hadde med tiden 1.15,29 helt tilbake i 1995.

    – Det er absolutt veldig gøy å ta en rekord fra en olympisk mester. Det er en god start å ta rekorden hans på 600 i hvert fall, så får vi se om jeg greier å knappe inn på tidene hans på 800 meter også, sier Grønstad til NRK.

    Løpet gikk av stabelen i Milano i Italia, og Grønstad løp hele løpet alene i front da haren trakk seg rett før start.

    – Jeg trener som oftest de 800-spesifikke øktene mine alene, så jeg er vant til å løpe alene. Men jeg ble litt overrasket over hvor lett det var.

    Nå planlegger Grønstad å løpe nok en 600 meter neste helg i et stevne i Tyskland, før han prøver seg på 800 meter om to uker. Det også i Tyskland.

    – Kanskje jeg skal greie å se 14-tallet hvis jeg får en hare i neste løp, sier Grønstad om sitt neste 600-løp om en ukes tid.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal