Hopp til innhold

Shiffrin etter dramatisk fall: – Takk for støtten

Mikaela Shiffrin suste inn i nettet under fredagens utfor i Cortina d'Ampezzo, Hun fikk behanding på stedet, men skal ha kommet fra det uten alvorlige skader.

– Shiffrin ble fraktet med ambulanse til sykehuset i Cortina og det blir sett på en skade i den venstre leggen. Innledende tester viser at bakre og fremre korsbånd er inntakt, skriver teamet til Shiffrin i en pressemelding.

– Tusen takk for all støtten, skriver Shiffrin selv på X.

Den amerikanske kvinnen med 95 verdenscupseire hadde bare kjørt i 20 sekunder før hun mistet kontrollen på skiene. Like etter føyk hun inn i nettet og ble kastet rundt.

Shiffrin ble liggende urørlig i snøen, før hun etter hvert fikk behandling. Etter drøye fem minutter kom hun seg på beina, og fikk hjelp mens hun hinket ut av løypen.

– Jeg synes det er helt grusomt. Etter at jeg ble skadet selv, så klarer jeg ikke å se på. Shiffrin tryner aldri, så det er ubehagelig i seg selv. Jeg håper bare at det går bra, sier Ragnhild Mowinckel til Viaplay.

Rennet, som ble prefet av flere fall, ble vunnet av østerrikske Stephanie Venier foran sveitsiske Lara Gut-Behrami. Trioen Valerie Grenier, Christina Ager og Sofia Goggia delte tredjeplassen i løypene som skal brukes under OL i 2026.

Kajsa Vickhoff Lie hadde startnummer én i utforrennet og endte på syvendeplass, 94 hundredeler bak Venier. Mowinckel endte på 15. plass, 1,59 sekund bak den østerrikske vinneren.

Også italienske Federica Brignone og sveitsiske Michelle Gisin krasjet ut i nettet i fredagens utforrenn. Sistnevntes lagvenninne Corrine Suter virket å ha store smerter i kneet etter å ha kjørt ut.

Lørdag er det nytt utforrenn i Cortina, mens det er super-G søndag.

Helikopteret som fraktet Mikalea Shiffrin bort fra bakken etter fallet i Cortina d'Ampezzo
Foto: Alessandro Trovati / AP

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal