Gyda Westvold Hansen nær teten

Det ble ikke ledelse på Gyda Westvold Hansen etter hoppdelen, men er likevel favoritt til å ta sin sjuende strake verdenscupseier i kombinert i Schonach lørdag.

Verdensmesteren fra Dalsbygda gjorde det klart lengste svevet på 104,5 meter i den tyske hoppbakken. Det holder likevel ikke til å gå ut først i langrennet. Der starter hun som nummer tre og har åtte sekunder opp til Annika Sieff fra Italia, skriver NTB.

Hansen var nylig koronasmittet. Det gjorde at hun gikk glipp av junior-VM i Polen, men lørdag jakter hun på nok en seier i verdenscupen. 19-åringen har vunnet samtlige seks renn tidligere i sesongen.

Ida Marie Hagen er nest best av de norske kombinertkvinnene. Hun hoppet 88,5 meter og er nummer fem. Det skiller 55 sekunder til teten. Lillesøster Millie Marie Hagen er på 17.-plass etter et svev på 81 meter og går ut 2.15 minutter bak Sieff.

Langrennet starter klokken 13.30.

Verdenscup Lillehammer

• Skiforbundet henter inn svensk landslagstrener - skal jobbe tett med Kristoffersen

Den svenske suksesstreneren Jörgen Nordlund slutter i jobben som trener for det svenske kvinnelandslaget. Istedenfor venter en ny rolle i Norges Skiforbund, hvor han ifølge Aftonbladet skal jobbe tett med Henrik Kristoffersen.

Sportssjef Claus Ryste bekrefter ansettelsen overfor VG og forklarer at Nordlund erstatter Jörg Roten i trenerteamet rundt Kristoffersen.

Nordlund jobbet som trener for det norske kvinnelandslaget mellom 2010 og 2014.

Henrik Kristoffersen
  • Tonali får ny straff for brudd på gamblingreglene – slipper å sone

Newcastle-spiller Sandro Tonali har blitt straffet med to måneders betinget utestengelse for brudd på Det engelske fotballforbundets (FA) gamblingregler.

Det opplyser italienerens klubb på X torsdag.

Tonali er fra før utestengt i ti måneder for brudd på de samme reglene. Den utestengelsen startet 27. oktober 2023.

Tonali rakk bare å spille tolv kamper for Newcastle etter overgangen fra Milan sist sommer. Utestengelsen hans er verdensomspennende, og han mister også fotball-EM med Italia til sommeren.

I etterkant av den første utestengelsen startet FA etterforskning av flere brudd på gamblingreglene. Newcastle skriver at italieneren slipper å sone de to månedene han fikk torsdag om han ikke bryter flere regler ut 2024/25-sesongen. I tillegg har midtbaneprofilen fått en bot på 20.000 pund (276.000 kroner).

Bruddene han nå straffes for skjedde i tidsrommet 12. august til 12. oktober i fjor. (NTB)

Tonali
  • Reddet plassen i A-VM

Det norske U18-landslaget i ishockey slo Kasakhstan 6-5 etter straffer og beholder A-status i VM også neste sesong.

Elias Vatne ble den store helten da han scoret den avgjørende straffen.

Vatne og Mikkel Eriksen sendte Norge i 2-0 i 1.-perioden. Eriksen scoret sitt annet mål til 3-1-ledese, mens Niklas Aaram Olsen sendte Norge i ledelsen med 4-3 foran den tredje perioden.

Jørgen Myhre økte til 5-3 tidlig i tredjeperioden. Kasakhstanerne var seige og ga aldri opp og slo tilbake med redusering og utligning til 5-5.

Etter ti minutter forlenging måtte det hele avgjøres på straffer. Jørgen Myhre scoret på sin straffe, men også Kasakhstan klarte å score. Så tok motstanderen ledelsen igjen før Vatne utlignet. Han satte også den avgjørende straffen og sikret norsk seier i nedrykkskampen.

Norge slo Latvia i gruppespillet, men det holdt ikke til kvartfinale ettersom latvierne slo Slovakia og Slovakia igjen slo Norge.