Bakenga fikk strekk etter straffe

Mushaga Bakenga scoret to mål i Odds 3-2-seier mot Viking. Han måtte byttes ut etter å ha pådratt seg strekk i skuddøyeblikket fra straffemerket.

Kampens store samtaleemne kom i det 68. minutt. Odd fikk straffe, og Bakenga steg fram for å ta den. I det han skjøt, fikk spissen det som så ut som en lårstrekk. Ballen gikk i mål, men Bakenga måtte byttes ut.

– Det hadde krammet seg litt tidligere, men i det jeg skulle skyte, kjente jeg at det strakk til.

– Jeg er spent, sa Bakenga til Discovery om skaden.

En relativt jevnspilt 1. omgang fikk en scoring helt på tampen. Sander Svendsen kom ned mot linjen og sendte ballen inn foran mål. Der ventet Markus Kaasa, som sendte Odd i ledelsen på overtid.

Sekunder etter hvilen lå ballen i mål igjen for vertene. Målscorer Kaasa taklet ballen til Bakenga, som tuppet den forbi en utrusende Arild Østbø. Med sine to fulltreffere lørdag er Odd-angriperen oppe i elleve mål denne sesongen.

Etter en time spilt kom Vikings første redusering. Et vakkert innlegg fra Veton Berisha ble ekspedert videre i lengste hjørne av Harald Tangen. Dermed var det kamp igjen i Skien.

Berisha var ikke ferdig med målbidrag. I det 73. minutt steg han til værs i feltet og stanget ballen i nettet, men nærmere kom ikke Viking i 2-3-tapet.

Eliteserien fotball 2021: Mjøndalen-Odd 1-2

Ville jubelscener etter norsk superstafett: – Hva skjedde nå??

For første gang på 100 år er et norsk lag klare for OL på en lagøvelse i friidrett. Etter målgang ble ankerkvinne Henriette Jæger «overfalt» av lagvenninnene.

• Ventetiden over for PSV Eindhoven – tok sitt første ligagull på seks år

PSV sikret sitt første seriemesterskap i nederlandsk fotball siden 2017/18-sesongen da Sparta Rotterdam ble beseiret med 4-2 søndag.

Etter seieren skiller det nemlig 12 poeng ned til regjerende seriemester Feyenoord på 2.-plass, med bare tre kamper igjen av sesongen.

Tobias Lauritsen spile hele kampen for Sparta Rotterdam, mens Joshua Kitolano ikke var i troppen grunnet en skade.

Ligagullet var PSVs 25. i æresdivisjonen. Bare Ajax har flere ligatitler med sine 36 triumfer. (NTB)

Luuk de Jong
  • Jensen-dobbel ikke nok for Real Sociedad

Synne Jensen noterte seg for to scoringer, men Real Sociedad tapte likevel 3-4 borte mot Levante i spansk kvinnefotball søndag.

Scoringene var Jensens 12. og 13. for sesongen, hvilket sender henne hun opp på delt 4.-plass på toppscorerlisten, fem mål bak Caroline Graham Hansen på topp.

Real Sociedad ligger på 9.-plass på tabellen og er helt akterutseilt i kampen om europaspill neste sesong. Det skiller 22 poeng opp til Atlético Madrid på 3.-plass, som innehar den siste kvalifiseringsplassen til Champions League. (NTB)

Synne Jensen
  • Norsk stortap i åpningskampen i J17-EM

England ble flere hakk for store i den første kampen i gruppespillet i J17-EM søndag.

Allerede etter elleve minutters spill ledet England 2-0 og hadde etter det god kontroll på kampen.

Like etter pause scoret Lola Brown Englands tredje mål, et mål som også ble kampens siste. Dermed endte kampen 3-0 til England.

J17-EM arrangeres i Sverige. Norge spiller mot Frankrike på onsdag, før gruppespillet avsluttes mot Sverige på lørdag.