Glimt økte forspranget til Molde

Bodø/Glimt fikk til slutt med seg alle tre poengene fra Sandefjord, i en kamp som endte 2-1 til serielederne. Før kampen meldte Eurosport at en speider fra Manchester United var på tribunen for å se på Jens Petter Hauge.

– Det er en stor klubb, så det er selvfølgelig artig hvis de er her for å se på meg. Det er ikke noe å legge skjul på det, sa Hauge etter kampen.

Etter kvarteret spilt gjorde Victor Boniface ingen feil og sendte Glimt oppskriftsmessig opp i ledelsen. I starten av andre omgang utnyttet Sivert Gussiås en feil i Glimt-forsvaret og plutselig var det balanse i regnskapet i Vestfold. Likevel fikk Bodø/Glimt vippet kampen i sin favør. Ulrik Saltnes satte inn 2-1 og serielederne økte luken ned til Molde på tabellen.

Eliteserien i fotball 2020: Sandefjord - Bodø/Glimt

• Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen

Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0.

FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier.

Morten Bjørlo ble dagens mann.

Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen.

– Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah.

Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)

Fredrikstad
  • Molde holder følge med Bodø/Glimt – slo Haugesund 2-1

To tidlige mål sørget for at Molde fikk en kjempestart på vei mot 2-1-seier over Haugesund i Eliteserien søndag.

Med trepoengeren holder stadig Molde følge med serieleder Glimt. De har begge 13 poeng, men nordlendingene har bedre målforskjell og i tillegg én kamp mindre spilt.

Magnus Wolff Eikrem var søndag tilbake i startelleveren etter skadetrøbbel og scoret kampens første mål. Deretter la Kristian Eriksen på til 2-0. Sory Diarra sto for gjestenes scoring i annen omgang.

Både Fredrik Gulbrandsen og Eikrem var tilbake i startelleveren etter skadeopphold. Gulbrandsen hadde en flott målgivende pasning på Eriksens mål. (NTB)

Molde
  • Strømsgodset slapp med skrekken – reddet uavgjort mot KBK

Nyopprykkede Kristiansund sjokkerte Strømsgodset i førsteomgangen, men hjemmelaget kjempet seg tilbake i kampen og berget 2-2.

Strømsgodset gikk inn i oppgjøret med tre strake seirer. Med ett poeng søndag henger de fortsatt med i toppen av Eliteserien.

KBK har også imponert i sesongåpningen. Klubben ga hjemmelaget et vanskelig utgangspunkt før andreomgangen søndag.

Oskar Sivertsen sendte KBK opp i ledelsen fra straffemerket etter 20 minutter.

Kort tid senere stanget Willumsson inn 2-0.

Godset jaktet scoring, og kaptein Gustav Valsvik tok ansvar. 30-åringen headet inn reduseringen på bakerste stolpe.

Kort tid senere satt også Elias Melkersen hodet til ballen og ordnet 2-2.

Det sikret ett poeng til hvert av lagene. (NTB)