Hopp til innhold

B-preget Liverpool ute av ligacupen

Liverpool røk på hodet ut av ligacupen etter at Islam Slimani og Leicester vant 2-0 på hjemmebane. Dermed er minst ett trofé utenfor rekkevidde for Jürgen Klopps menn i år.

SOCCER-ENGLAND-LEI-LIV/
Foto: ED SYKES / Reuters

Sportsnyheter

Leverkusen

Historisk bragd sekunder før slutt: – Eit under

Sensasjonslaget Bayer Leverkusen såg ut til å feile i forsøket på å slå ein 59 år gamal europeisk fotballrekord, men så skjedde det utrulege langt på overtid.

Siste nytt

  • Haugesund-treneren går på dagen: – Veldig overraskende

    Den islandske treneren Oskar Hrafn Thorvaldsson ble ansatt i Haugesund i fjor høst, men er nå altså ferdig. Det melder klubben selv på egne hjemmesider.

    De skriver at Thorvaldsson selv ga beskjed på torsdag at han ønsket å gi seg som Haugesund-trener, og at han nå slutter med umiddelbar virkning.

    – I all verden!, skriver TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen på X.

    – Det er jo veldig overraskende. Det virker som det kom veldig brått på for alle parter, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

    – Vi så frem til et langt og godt samarbeid med Oskar, men det blir ikke alltid slik man ønsker og tror. Vi takker han for innsatsen han har lagt ned i å utvikle FK Haugesund og starter nå på prosessen med å finne hans erstatter. Vår kurs og strategi for klubben forblir den samme, sier styreleder i FK Haugesund, Christoffer Falkeid.

    Assistenttrenerne Sancheev Manoharan, Paul André Farstad og Kamil Rylka vil overta treneransvaret og lede laget inntil en ny permanent hovedtrener er på plass.

    Manoharan ledet Haugesund i de ni siste seriekampene i fjor.

    Thorvaldsson tok over ansvaret som trener etter at fjorårets sesong var avsluttet. Denne sesongen har han ledet Haugesund i seks seriekamper, hvor Haugesund står med seks poeng og ligger på 13. plass. Rogalandsklubben har tapt de siste tre kampene og har tapt alle de tre hjemmekampene de har spilt denne sesongen.

    I tillegg røk de ut av cupen i første runde mot fjerdedivisjonslaget Torvastad.

    – Sportslig har det vært svakt. Svak start i Eliteserien og de røk ut i cupen, men vi får vente og se hva som er grunnen, sier Torp.

    Oskar Hrafn Thorvaldsson
    Foto: NTB
  • Fifa trues med søksmål – hevder klubb-VM passer inn i «harmonisk» kalender

    Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) rykker ut og forsvarer det nye VM-formatet for klubblag. Det skjer etter trusler om rettslige skritt.

    I et brev til Fifa-president Gianni Infantino står det at terminoppsettet i fotballen allerede har nådd et metningspunkt. Avsenderen er en forening for proffligaer fra hele verden og spillerforeningen Fifpro.

    Det melder nyhetsbyrået AFP, som har sett brevet. Fifa blir der varslet om et potensielt søksmål om det ikke gjøres om på planene for et nytt klubb-VM i 2025.

    Konseptet består av 32 lag mot dagens sju. Mesterskapet er lagt til USA i juni og juli. Kritikerne mener det skader ligaene økonomisk og presser spillerne «utover alle grenser».

    «Skulle Fifa nekte å forplikte seg til å løse problemene på det neste styremøte, vil vi være tvunget til å råde våre medlemmer om tilgjengelige alternativer. Dette inkluderer juridiske skritt mot Fifa», står det i brevet.

    Fifa mener den nye VM-modellen tar høyde for å ivareta spillernes helse.

    «Datoene er satt for å sikre at de harmonerer med det internasjonale kampprogrammet og gir tilstrekkelig tid mellom turneringsfinalen og starten på sesongen i mange ligaer», heter det i en uttalelse. (NTB)

    Infantino
    Foto: AP
  • FIS tar sikkerhetsgrep etter Kilde-skade

    Det blir påbudt å kjøre med airbag for fartskjørerne i alpinsirkuset neste sesong. FIS retter også en sterk anbefaling om bruk av kuttsikkert undertøy.

    En rekke toppalpinister pådro seg alvorlige skader i vinter. Aleksander Aamodt Kilde var blant dem det gikk hardest utover. Nordmannen smalt i sikkerhetsnettet i Wengen og pådro seg blant annet et svært stygt og potensielt karrieretruende kutt i leggen.

    I etterkant har sikkerheten knyttet til renn i spesielt utfor og super-G vært diskutert. Nå har Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) vedtatt nye sikkerhetsgrep.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i slovenske Portoroz. Der ble det vedtatt at det fra neste vinter er påbudt å bruke airbag-løsninger for fartskjørerne i verdenscupen, VM og OL.

    «Kollisjonsputer har vist seg å være et verdifullt tiltak for å øke sikkerheten til utøvere i fartsrenn», skriver FIS.

    I tillegg kommer FIS med en sterk oppfordring til utøverne om å bruke kuttsikkert undertøy fra og med neste sesong. Den patenten kunne redusert omfanget av det stygge kuttet Kilde pådro seg i Wengen.

    FIS skriver at målet er å gjøre kuttsikkert tøy obligatorisk fra 2025/26-sesongen. (NTB)

    Aleksander Aamodt Kilde Wengen
    Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal