Hopp til innhold

Carlsen får juice-disp

Norges sjakkforbund har signert en historisk sponsoravtale med drikkevann-merket Isklar, forbundets største noensinne. Avtalen innebærer at spillerne skal drikke vann ved brettet - noe som bryter med Magnus Carlsens faste tradisjon om å drikke juice under partier.

– Juicedrikkingen til Magnus fortsetter. Men juicen har alltid vært vannet ut, og nå vil den være vannet ut med Isklar, sier Gisle Bjugn i Norges Sjakkforbund til NRK.no.

Magnus Carlsen
Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Sportsnyheter

Kritisk til Nordås-taktikk: – «Hvorfor fulgte du ikke din egen plan?»

Narve Gilje Nordås var sjanseløs i sesongens første Diamond League-stevne. Trener Gjert Ingebrigtsen er kritisk til taktikken underveis.

Siste nytt

  • Solberg krasjet ut av Rally Portugal

    Oliver Solberg ledet WRC2-klassen i Rally Portugal fram til han mistet kontroll over bilen og rullet rundt på lørdagens andre fartsprøve.

    Det skjedde like etter at den finske toppføreren Kalle Rovanperä også hadde kjørt av veien. Dermed røk både lederen av rallyet og lederen av WRC2-klassen ut med kort mellomrom.

    – Elliott og jeg er begge OK, men vi er ute for i dag, skriver Solberg.

    Solbergs bil rullet rundt flere ganger, men han og Edmondson kunne ta av seg ut av bilen uten assistanse. (NTB)

    Oliver Solberg
    Foto: Micke Fransson/TT / NTB
  • Rosenborg-spiller leies ut til Sarpsborg

    Rosenborg-vingen Pawel Chrupalla (21) skal spille resten av sesongen på lån i Sarpsborg 08.

    Det opplyser RBK lørdag formiddag. Chrupalla har til nå denne sesongen spilt for klubbens 2.-lag i 3. divisjon.

    I fjor var Chrupalla leid ut til Wisla Plock i den polske eliteserien. Han presenterte seg for Lerkendal-publikummet med en frisparkperle mot Tromsø sommeren 2022, men har ikke klart å etablere seg i RBK-laget. (NTB)

    Rosenborg
    Foto: NTB
  • OL-mester Blummenfelt på 10.-plass i Japan

    Det ble ikke full klaff for Kristian Blummenfelt i VM-runden i triathlon i japanske Yokohama lørdag.

    OL-tittelholderen ble best av de norske utøverne, men ble slått med 41 sekunder av den amerikanske vinneren Morgan Pearson.

    Bak Pearson fulgte to australiere, Matthew Hauser og Luke Willian. For Blummenfelt skilte det 26 sekunder opp til en plass på seierspallen.

    Vetle Bergsvik Thorn var med helt i teten etter svømmedelen. Senere skulle Blummenfelt og Casper Stornes tråkke seg opp i frontgruppen i syklingen, og ved skifte til løping lå de i et større felt på vel 30 mann i front.

    Pearson stakk av mot slutten av løpedelen. Thorn tok 12.-plassen, ti sekunder bak Blummenfelt, mens Stornes ble grundig slått i løpingen og endte som nummer 37.(NTB)

    IRONMAN 70.3 World Championship
    Foto: Patrick McDermott / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal