NRK Meny
Normal

- Vi trenger en rockeartist som Northug

Petter Northug blir sammenlignet med verdens største idrettsstjerner av sine argeste konkurrenter.

Video Northugs sperre for å oppnå spurtpoeng

Bråk: Petter Northug gikk utradisjonelt i bakken, og juryen straffet ham med å ta fra ham bonussekunder

Foto: Nyhetsspiller

Hvor stor synes du Northug er som idrettsutøver og frontfigur? Diskuter nederst i saken!

- Han er som Michael Schumacher. Han er alltid den beste, og alltid den mest kontroversielle, sier tsjekkiske Martin Koukal.

- Han er som Sidney Crosby, vår største ishockeyspiller. Han trengs i langrennssporten, og er verdens beste når han er i form, sier kanadieren Devon Kershaw.

Han får selv ikke særlig mye oppmerksomhet hjemme i Canada, selv om han gjør det godt. Onsdagens sprint-seier i Tour de Ski var hans første seier i verdenscupen.

Video: Se hva konkurrentene sier om Northug:

Video Konkurrentene om Northug

Dette sier konkurrentene

For det har en tendens til å storme rundt Petter Northug uansett. Mandag gjorde han seg upopulær blant konkurrentene med sin noe kontroversielle sikksakk-gange i en innlagt spurt. Etterpå ble han upopulær blant konkurrentene .

Da han før jul for første gang tapte en spurt, skyldte han på løssnøen .

Og før jul ble han syk og reiste hjem fra Beitostølen. Spekulasjonene gikk høyt om hvor syk han egentlig var. Ville han rekke VM?

- Sliten , ikke syk , viste svaret seg å være.

Og i sommer var det pokerspillet hans som vekte storm.

- Snille gutter vinner ikke

- Han er som en rockeartist. Det er moro at det er stor oppmerksomhet rundt sporten, og det får Petter Northug til. Men det kan bli litt voldsomt av og til, sier Arild Monsen, som nå trener de svenske løperne.

Og kanadieren legger til:

- Det er jo slik at de snilleste aldri vinner.

Siste nytt

 • Poengdeling på Aspmyra

  Oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Odd i kveldens eliteserie i fotball endte 1-1. Kristian Fardal Opseth sendte hjemmelaget i føringen 22 minutter ut i første omgang, men fire minutter senere utlignet Espen Ruud på et frispark fra 18 meter. Odd hopper med det til en tiende plass på tabellen med sine 23 poeng. Bodø/Glimt er tre poeng bak på 12. plass etter 19 kamper.

  Kristian Fardal Opseth, Espen Ruud og Sondre Rossbach
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Gustav Valsvik vant «norsk» duell

  Rune Jarstein og Per Ciljan Skjelbreds Hertha Berlin vant 2-1 borte mot Gustav Valsviks Eintracht Braunschweig i den tyske cupen.

  Valsvik spilte hele oppgjøret. Det samme gjorde Jarstein som stod hele kampen for bortelaget, mens Skjelbred ble sittende på Hertha-benken.

  Gustav Valsvik
  Foto: JULIAN STRATENSCHULTE / AFP
 • Et mål for landet og mot verneplikt

  Tottenhams Son Heung-min scoret kampens eneste mål mot Kirgistan på volley da Sør-Korea spilte seg fram til åttedelsfinale i Asia-lekene.

  Det betyr at Son fortsatt har kurs for gullet han trenger for å unngå å måtte avtjene den obligatoriske verneplikten i hjemlandet. Leder han Sør-Korea til seier i Asia-lekene unntas han fra regelen.

  son
  Foto: Timur Matahari / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal