NRK Meny
Normal

- Norge kan glede seg

NRKs sykkelekspert er svært fornøyd med Edvald Boasson Hagens innsats i Giro d'Italia.

Edvald Boasson Hagen
Foto: ALESSANDRO TROVATI / AP

Edvald har vist enorm styrke i avslutningen av Giroen. 3.plassen på dagens avsluttende tempo viser at han både psykisk og fysisk har det som skal til for å bli en god etapperytter.

Og hadde han fått hjelp av lagkameratene på etappen i går, hadde han vært på pallen der også.

Les også: Høydramatisk i Giro-innspurten

Med sin individuelle seier, lagtemposeier, to andreplasser og en tredjeplass har Edvald imponert meg mer enn både Denis Mentsjov og Danilo di Luca.

- Norge kan glede seg

Det er utrolig at en unggutt fra Norge markerer seg så sterkt i verdens hardeste idrett. Ingen annen norsk debutant i et 3-ukers etapperitt, har vært i nærheten av å prestere på samme nivå. Norge kan glede seg til fortsettelsen.

Så ble det Mentsjov som tok det til slutt. Riktignok svært så dramatisk på slutten med velt på den våte asfalten. Men jeg synes nok russeren ba om det. Valget av platehjul synes jeg var merkelig.

Men han var den beste og hadde god kontroll etter at han overtok den rosa trøya.

Ingen dopingavsløringer

Danilo di Luca er en "fighter" av rang. Men kommer alltid til å tape terreng på tempo - tråkket hans er for spedt. Det samme gjelder tilslaget i bakkene. Det ble for lett for Mentsjov å ta hjulet hans.

Men det har vært et fantastisk jubileums-giro. Uten informasjon om positive dopingprøver underveis. Italienerne ville vel ikke ødelegge festen, men det dukker nok opp "syndere" etterhvert.

Siste nytt

 • Putin inviterer Blatter til VM

  Tidlegare FIFA-president Sepp Blatter seier at han kjem til å reise til fotball-VM i Russland neste år etter å ha blitt invitert av president Vladimir Putin.

  FIFA har tidlegare utestengt Blatter frå all fotball i seks år etter at han i 2015 blei dømd for korrupsjon.

  Blatter var FIFA-president då Russland i 2010 blei tildelt 2018-VM.

  Sepp Blatter og Vladimir Putin
  Foto: Maxim Shipenkov / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal