NRK Meny
Normal

- Mueller får sparken mandag

- Jeg kan ikke forstå noe annet enn at Peter Mueller får sparken mandag, sier NRKs skøytekommentator Ove Eriksen.

Ove Eriksen om Peter Mueller
Foto: NRK

Eriksen sa dette på direkten under NRKs skøytesending fra verdenscupen på Hamar søndag.

Video: Ove Eriksen mener Mueller må gå

Video nsps_upload_2009_11_22_16_28_47_992.jpg

- Vi har allerede fått en liten pekepinn, i og med at skøytepresidente så klart streket under at de tar sterk avstand fra seksuell trakassering. Dette er også så sterkt nedfelt i idrettens regelver at jeg tror dette peker én vei. Det må bli at Norges Skøyteforbund må si opp kontrakten de har med Peter Mueller, sa Eriksen.

Skøyteforbundet utsatte før helga den endelige avgjørelsen om hvordan de skal reagere overfor Mueller. De har varslet en avgjørelse mandag.

Les: Utsatte Mueller-saken

Han tror forbundet allerede er på jakt etter noen som kan fylle det tomrommet som da oppstår.

- Jeg tror nok Hans Trygve Kristiansen er et navn på den blokka, fordi han allerede er engasjert i Sverre og Maren Haugli. Også bergensenren Jarle Pedersen er et aktuelt navn, det er også Johann Olav Koss. Det er mange som kan gjøre en jobb her, sier Eriksen.

Synd på Bøkko

Tidligere toppløper Ådne Søndrål synes synd på Håvard Bøkko.

- Han er i en vanskeligere situasjon nå enn de fleste aner. Han og Mueller har jobbet sammen siden Håvard var 17, og Håvard har en stor tillit og lojalitet til Mueller, som har gjort Håvard til en stor skøyteløper. Men Håvard er også klar over at Mueller har gjort ting han ikke burde ha gjort, så dette er vanskelig for Håvard. Han kan jo ikke noe for det som har skjedd, sier Søndrål til NRK.

Søndrål peker på at Bøkko har lagt opp en helt detaljert plan for hva han skal gjøre fram til OL, som nå er mindre enn tre måneder unna.

- Han kommer i en forferdelig vanskelig situasjon, sier Søndrål.

Video: Søndrål og Koss om Bøkko og Mueller

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_11_22_16_56_12_997.jpg

Må få ro i laget

Johann Olav Koss sier at det uansett må komme en eller annen løsning.

- Den uroen som er i laget er ingen fordel verken for Håvard eller resten av laget. Det hjelper ikke hvilken trener man har hvis det ikke er ro i laget, sier Koss til NRK.

Søndrål mener at løsningen forbundet kommer opp med, må være en som først og fremst hjelper Bøkko.

- Det er Håvard som er den som kan ta norske medaljer i OL. Derfor må Håvard være med på å finne en best mulig løsning. Han må få lov å bruke tid, hvis det skulle skje at Mueller forsvinner, sier Søndrål.

Siste nytt

 • Rooney sentral i Everton-seier

  Wayne Rooney var involvert i samtlige av Evertons mål i 3-1-seieren mot Swansea mandag. Først bommet han på straffen, som Calvert-Lewin satt i mål på returen. Så assisterte han Gylfi Sigurdsson, før han selv satte inn 3-1 fra krittmerket.

  Rooney
  Foto: Martin Rickett / AP
 • Avis: Gatlin i ny dopingskandale

  Ifølge britiske Telegraph er den tidligere dopingtatte sprinteren Justin Gatlin og det amerikanske støtteapparatet under etterforskning. Avisen skriver at medlemmer av støtteapparatet skal ha tilbudt stoffer i brudd med idrettens antidopingregler.

  gull
  Foto: Jewel Samad / AFP
 • Ny russisk bobfører OL-utestengt

  Den internasjonale olympiske komité (IOC) har utestengt bobfører Aleksej Voevoda fra OL på livstid for å være en del av Russlands statsstøttede dopingprogram, skriver NTB. Voevoda (37) tok gull i toer- og firerbob under Sotsji-OL i 2014.

  ol
  Foto: Alexander Zemlianichenko / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal