- Mueller får sparken mandag

- Jeg kan ikke forstå noe annet enn at Peter Mueller får sparken mandag, sier NRKs skøytekommentator Ove Eriksen.

Ove Eriksen om Peter Mueller
Foto: NRK

Eriksen sa dette på direkten under NRKs skøytesending fra verdenscupen på Hamar søndag.

Video: Ove Eriksen mener Mueller må gå

Video nsps_upload_2009_11_22_16_28_47_992.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Vi har allerede fått en liten pekepinn, i og med at skøytepresidente så klart streket under at de tar sterk avstand fra seksuell trakassering. Dette er også så sterkt nedfelt i idrettens regelver at jeg tror dette peker én vei. Det må bli at Norges Skøyteforbund må si opp kontrakten de har med Peter Mueller, sa Eriksen.

Skøyteforbundet utsatte før helga den endelige avgjørelsen om hvordan de skal reagere overfor Mueller. De har varslet en avgjørelse mandag.

Les: Utsatte Mueller-saken

Han tror forbundet allerede er på jakt etter noen som kan fylle det tomrommet som da oppstår.

- Jeg tror nok Hans Trygve Kristiansen er et navn på den blokka, fordi han allerede er engasjert i Sverre og Maren Haugli. Også bergensenren Jarle Pedersen er et aktuelt navn, det er også Johann Olav Koss. Det er mange som kan gjøre en jobb her, sier Eriksen.

Synd på Bøkko

Tidligere toppløper Ådne Søndrål synes synd på Håvard Bøkko.

- Han er i en vanskeligere situasjon nå enn de fleste aner. Han og Mueller har jobbet sammen siden Håvard var 17, og Håvard har en stor tillit og lojalitet til Mueller, som har gjort Håvard til en stor skøyteløper. Men Håvard er også klar over at Mueller har gjort ting han ikke burde ha gjort, så dette er vanskelig for Håvard. Han kan jo ikke noe for det som har skjedd, sier Søndrål til NRK.

Søndrål peker på at Bøkko har lagt opp en helt detaljert plan for hva han skal gjøre fram til OL, som nå er mindre enn tre måneder unna.

- Han kommer i en forferdelig vanskelig situasjon, sier Søndrål.

Video: Søndrål og Koss om Bøkko og Mueller

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_11_22_16_56_12_997.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Må få ro i laget

Johann Olav Koss sier at det uansett må komme en eller annen løsning.

- Den uroen som er i laget er ingen fordel verken for Håvard eller resten av laget. Det hjelper ikke hvilken trener man har hvis det ikke er ro i laget, sier Koss til NRK.

Søndrål mener at løsningen forbundet kommer opp med, må være en som først og fremst hjelper Bøkko.

- Det er Håvard som er den som kan ta norske medaljer i OL. Derfor må Håvard være med på å finne en best mulig løsning. Han må få lov å bruke tid, hvis det skulle skje at Mueller forsvinner, sier Søndrål.

Siste nytt

 • Bayern München-spiller smittet

  Mesterligavinner Bayern München har fått sitt første koronasmittetilfelle. Serge Gnabry har testet positivt og mister onsdagens kamp mot Atlético Madrid.

  Gnabry er også uaktuell til helgens seriekamp mot Eintracht Frankfurt.

  Klubben meldte om den positive testen i en kort melding på sitt nettsted, der det opplyses at 25-åringen er isolert i sitt hjem.

  Germany Soccer Bundesliga
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Juventus åpnet med seier

  Álvaro Morata scoret begge målene da Juventus åpnet mesterligaen med 2-0-seier borte mot Dinamo Kiev.

  Den innleide Atlético Madrid-spissen ble dermed den avgjørende faktoren i en relativt sjansefattig kamp, der Juventus stort sett hadde god kontroll. (NTB)

  Ukraine Soccer Champions League
  Foto: Valentyn Ogirenko / AP
 • Overraskelse i Chelsea-troppen

  Chelsea har registrert sin mangeårige målvakt og nåværende rådgiver Petr Cech i Premier League-troppen for inneværende sesong.

  Tirsdag var det frist for Premier League-klubbene å melde inn sine 25-mannstropper, og særlig ett navn peker seg ut på Chelseas liste.

  Cech har ikke spilt en offisiell kamp siden han la opp som Arsenal-spiller i 2019. Likevel er 38-åringen med blant de 17 utlendingene i Chelsea-troppen.

  Tsjekkeren spilte for Chelsea fra 2004 til 2015 og vant en rekke store titler med London-laget. Siden sommeren 2019 har han vært ansatt i klubben som utvikler og teknisk rådgiver. (NTB)

  Petr Cech
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal