Anklages for trakassering

Landslagstrener Peter Mueller skal ha trakassert Maren Haugli foran verdenscup-åpningen i Berlin. Nå har Skøyteforbundet innledet personalsak.

Peter Mueller
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Haugli fant episoden så ubehagelig at hun rapporterte den til Skøyteforbundet.

Video: Mueller må forklare seg

Video nsps_upload_2009_11_18_16_47_33_701.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Høylytte uttalelser

Lørdag 31. oktober var den norske skøytetroppen og flere av verdens beste skøyteløpere samlet på hotellet i Berlin. En høylytt Peter Mueller skal ifølge NRKs kilder ha kommet med uttalelser som Maren Haugli oppfattet som svært trakasserende foran andre.

Det hele ble så ubehagelig at Maren Haugli skal ha gått på hotellrommet.
Verken Haugli eller Mueller ønsker å snakke om episoden.

Etter det NRK forstår skal en skriftlig redegjørelse fra Haugli ligge til grunn for saken. Sørensen vil ikke gå inn i detaljer om hva som har skjedd. Forbundet betrakter saken som intern, og ønsker ikke å kommentere noe mer overfor pressen.

Skøytepresident Vibecke Sørensen bekrefter imidlertid overfor NRK at de har åpnet en personalsak.

Jeg kan bekrefte at vi har en personalsak på gang.

Skøytepresident Vibecke Sørensen

Maren Haugli og hennes personlige trener var i møte med skøyteledelsen onsdag for en uke siden, og Peter Mueller skal etter det NRK erfarer ha vært i møte denne uka.

Ifølge Skøyteforbundet har Muller og Haugli nå skværet opp, men det er ennå ikke bestemt hvilken reaksjon Peter Mueller eventuelt vil få.

Siste nytt

 • Norge VM-åpner mot Russland

  Norge møter Russland i sin første kamp i neste års ishockey-VM i Slovakia. Kampen går i Bratislava 10. mai. To dager senere er Sverige motstander, mens Sveits venter 15. mai. På Norges nasjonaldag 17. mai er det kamp mot Østerrike, mens Italia står på menyen dagen etter. Norge avslutter gruppespillet mot Latvia 21. mai.

  Ishockey
  Foto: Geir Olsen Lillehammer NOR, Geir Olsen / NTB scanpix
 • Elofsson rammet av hjerneslag

  Den tidligere svenske langrennsstjernen Per Elofsson (41) forteller i et Instagram-innlegg at han ble rammet av et hjerneslag for tre uker siden. – Forsto at noe var alvorlig galt og har siden knapt kunnet gå på toalettet selv, skriver han.

  Elofsson
  Foto: Anders Wiklund/SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag