Hopp til innhold

Anklages for trakassering

Landslagstrener Peter Mueller skal ha trakassert Maren Haugli foran verdenscup-åpningen i Berlin. Nå har Skøyteforbundet innledet personalsak.

Peter Mueller
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Haugli fant episoden så ubehagelig at hun rapporterte den til Skøyteforbundet.

Video: Mueller må forklare seg

Video nsps_upload_2009_11_18_16_47_33_701.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Høylytte uttalelser

Lørdag 31. oktober var den norske skøytetroppen og flere av verdens beste skøyteløpere samlet på hotellet i Berlin. En høylytt Peter Mueller skal ifølge NRKs kilder ha kommet med uttalelser som Maren Haugli oppfattet som svært trakasserende foran andre.

Det hele ble så ubehagelig at Maren Haugli skal ha gått på hotellrommet.
Verken Haugli eller Mueller ønsker å snakke om episoden.

Etter det NRK forstår skal en skriftlig redegjørelse fra Haugli ligge til grunn for saken. Sørensen vil ikke gå inn i detaljer om hva som har skjedd. Forbundet betrakter saken som intern, og ønsker ikke å kommentere noe mer overfor pressen.

Skøytepresident Vibecke Sørensen bekrefter imidlertid overfor NRK at de har åpnet en personalsak.

Jeg kan bekrefte at vi har en personalsak på gang.

Skøytepresident Vibecke Sørensen

Maren Haugli og hennes personlige trener var i møte med skøyteledelsen onsdag for en uke siden, og Peter Mueller skal etter det NRK erfarer ha vært i møte denne uka.

Ifølge Skøyteforbundet har Muller og Haugli nå skværet opp, men det er ennå ikke bestemt hvilken reaksjon Peter Mueller eventuelt vil få.

Siste nytt

 • Skyting: Hegg og Hegg Duestad vant etter fenomenal snuoperasjon

  Med en utrolig opphenting vant Jeanette Hegg Duestad og Jon-Hermann Hegg gullfinalen på 10 meter luftrifle mixed team i OL-kvalifseringen i Rio søndag kveld.

  Etter å ha ligget under 3-13 for Frankrikes Oceanne Muller og Lukas Kryzs snudde Jeanette Hegg Dustad og Jon-Hermann Hegg til seier 16-14. Det er sjeldent godt gjort.

  Norge var nummer to bak Frankrike i kvalifiseringen med 632,4 poeng.

  Denne øvelsen har ingen kvoteplasser til utdeling i Rio. De deles først ut i de individuelle øvelsene som starter mandag i rifle. (NTB)

  Jeanette Hegg Duestad
 • Svenske Åberg ble nummer to i Masters

  Ingen kunne slå verdenseneren Scottie Scheffler i The Masters, men svenske Ludvig Åberg ble nummer to i turneringen på Augusta National.

  Vinneren ble amerikaneren Scottie Sheffler, som endte på 277 slag, med den svenske debutanten på andreplass med 281 slag.

  Det er første gang Åberg spiller på Augusta-banen, som er kjent som en av de tøffeste på touren.

  Andreplassen betyr at 24-åringen fra Eslöv i Skåne kan ta med deg 23,5 millioner svenske kroner hjem.

  – Å være her og kjenne på nervene på de siste hullene … det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Det var surrealistisk. Jeg er så stolt av meg selv og hele laget mitt, sier Åberg, ifølge Aftonbladet.

  Viktor Hovland røk fredag ut av US Masters etter en 81-runde. Det var en forverring av karriereverste fra 80-runden i European Open i 2018. Oslo-gutten endte til slutt på åtte slag over par, to slag på cutgrensen. (NTB)

  Hovland Åberg
  Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / Reuters
 • Roma-spiller fikk medisinsk tilsyn - Serie A-kamp avbrutt

  Drøyt 70 minutter ut i kampen mellom Udinese og Roma satte midtstopper Evan Ndicka seg ned på gressmatta, uten at noen andre var i nærheten av Roma-forsvaren. Ndicka tok seg tydelig til brystet mens han lå nede.

  Like etter kom det medisinske apparatet inn på banen og Ndicka ble like etter fraktet ut av banen på båre. På vei ut av banen ga Roma-spilleren en tommel opp til en lagkamerat.

  Kampen ble avbrutt like etter og lagene gikk inn i garderoben. På det tidspunktet var stillingen 1-1 i søndagens kamp.

  Roma skriver i en oppdatering på X søndag kveld at Roma-laget har vært på besøk hos Ndicka på sykehuset, og at midtstopperen føler seg bedre. Ndicka vil holde seg på sykehuset for videre observasjon.

  Roma
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal