Hopp til innhold

- Jeg kom med noen bemerkninger

Peter Mueller ba Maren Haugli om unnskyldning.

Video nsps_upload_2009_11_20_13_24_33_848.gif
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

VIDEO: Se fra pressekonferansen med Haugli og Mueller.

- Jeg kom med noen bemerkeninger til Maren, og jeg visste ikke at de såret Maren, sa Mueller under en pressekonferanse i dag.

- Jeg ber om unnskyldning for det jeg sa, la han til overfor pressekorpset.

- Ikke pent sagt

Det var innkalt til pressekonferanse med treneren og Maren Haugli i dag kl 13. Det ble en kortvarig opptreden. Mueller og Haugli leste opp hver sin korte melding, og hele pressekonferansen var over i løpet av et par minutter.

Mueller refererte til episoden foran verdenscupåpningen i Berlin, der han under en sammenkomst med den norske skøytetroppen kom med de alvorlige kommentarene overfor Maren Haugli.

Mueller gikk ikke innpå hva han hadde sagt til skøyteløperen.

NRK vet imidlertid at Haugli ble så opprørt over kommentarene fra Mueller at hun forlot selskapet og gikk til hotellrommet sitt.

- Vi har diskutert det som skjedde, og det jeg sa var ikke pent sagt mot Maren, sa Mueller kort.

- Galskap

Den omstridte treneren hevder at de to nå hadde lagt saken bak seg.

- Så startet all denne galskapen her, sa Mueller, og viste til medieoppmerksomheten.

- Ikke en sak

En kortfattet Maren Haugli sa at hun ikke ønsket mer oppmerksomhet rundt saken.

- Dette er ikke en sak for meg lenger. Jeg ønsker ikke å uttale meg mer om saken, sa en tydelig preget Haugli.

- Nå er det forbundet som behandler dette, sa hun.

- Jeg ber om forståelse for at jeg har en jobb som må gjøres og ber om lov til at jeg får gjøre det nå uten flere spørsmål rundt saken, sa Haugli

Det er innledet personalsak mot Mueller.

Ingen spørsmål

Spørsmålet er om pressekonferanse var egnet til å dempe kritikken og medietrykket mot Mueller.

Pressen fikk ikke anledning til å stille spørsmål, og landslagstreneren virket reservert i sin beklagelse av episoden. Det var også tydelig at ingen av de to var bekvem i situasjonen.

Verdenscupen på skøyter arrangeres i Vikingskipet i helgen. Mennene skal gå 1500 og 10.000 meter, mens kvinnene går 1500 og 5000 meter.

Maren Haugli har slitt med sykdom denne uken, og hun har vært usikker på om hun kan gå løpene.

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Den regjerende OL-mesteren ikke med til Paris

  For fire år siden tok Richard Carapaz fra Ecuador OL-gull i landeveissykling. I år er han ikke med i landets tropp til lekene i Paris.

  Ifølge en melding fra Ecuadors sykkelforbund mandag er Jhonatan Narváez landets deltaker i landeveisrittet og temporittet.

  Carapaz skriver i sosiale medier at han ønsker Narváez lykke til. De to har kjempet en hard kamp om Ecuadors ene plass i Paris-lekene.

  I flere intervjuer har den regjerende olympiske mesteren hevdet at utvelgelsesprosessen til landets eneste OL-plass i sykling har favorisert Narváez, noe sykkelforbundet har avvist.

  Carapaz har til og med oppfordret idrettsdepartementet i landet til å gripe inn, men så langt har ikke det skjedd.

  Carapaz ble med seier i Giro d'Italia i 2019 den første fra Ecuador til å vinne ett av de tre store, europeiske etapperittene – kjent som grand tour. Han har også pallplasser fra Tour de France og Vuelta a España. I år kan han vise til en etappeseier og en sjuendeplass sammenlagt i Tour de Romandie i Sveits.

  Narváez har på sin side seier i landeveisrittet i de panamerikanske lekene i fjor. Han har så langt ikke kommentert avgjørelsen.

  Richard Carapaz
  Foto: AFP
 • Ronaldo satte scoringsrekord i Saudi-Arabia – slo tidligere Aalesund-helt

  Cristiano Ronaldo satte mandag rekord i antall scoringer i én og samme ligasesong i saudiarabisk fotball. Den gamle bestenoteringen tilhørte en Norge-kjenning.

  Ronaldos to scoringer i Al-Nassrs 4-2-seier hjemme mot Al-Ittihad gjør at portugiseren endte på 35 fulltreffere i den saudiarabiske ligaen denne sesongen.

  Ingen har scoret flere mål i ligaens historie. Den gamle sesongrekorden tilhørte tidligere Aalesund-spiller Abderrazak Hamdallah og stammet fra 2018/19-sesongen.

  Ronaldo ble toppscorer med god margin. Tidligere Fulham-spiller Aleksandar Mitrovic fulgte til slutt nærmest med 27 scoringer. Nevnte Hamdallah endte som nummer tre med 19.

  zb2vA3acc0M
  Foto: NTB
 • Joshua King ferdig i den tyrkiske fotballklubben Fenerbahce

  Joshua King er ferdigspilt for tyrkiske Fenerbahce etter to år i klubben. Laget ble nylig nummer to i ligaen.

  King bekrefter på Instagram at han ikke forlenger sin kontrakt.

  – Tiden min i klubben er dessverre ved veis ende. I fotballen er det oppturer og nedturer, og skadene mine har hindret meg i å gi dere fans det jeg planla da jeg signerte for denne fantastiske klubben. Det beklager jeg, skriver King.

  Han scoret to mål på 16 kamper denne sesongen.

  Spissen dro fra Watford til Fenerbahce sommeren 2022. Før det hadde han spilt for blant andre Manchester United, Bournemouth og Everton.

  Fotball: Trening med Norges herrelandslag
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal