Hopp til innhold

- Synd de forsvinner

Nyheten om at Håvard og Hege Bøkko forlater landslaget, kommer ikke som noe sjokk på hverken trener, utøvere eller ledelsen i Skøyteforbundet.

Peter Mueller og Håvard Bøkko

Peter Mueller og Håvard Bøkko, her på Hamar i fjor, håper på et nytt og godt samarbeid

Foto: Aas, Erlend / Scanpix

Sverre Lunde Pedersen

Sverre Lunde Pedersen tror de skal greie seg Bra uten Håvard Bøkko

Foto: GIUSEPPE CACACE / Afp

Landslagstrener Jarle Pedersen (t.v.) og Håvard Bøkko

Landslagstrener Jarle Pedersen (t.v.) og Håvard Bøkko

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX
- Synd at de forsvinner, men vi må respektere det og ønske dem lykke til, sier Sverre Lunde Pedersen til NRK om nyheten at Håvard og Hege Bøkko forlater landslaget til fordel for privatlaget CBA under ledelse av Peter Mueller.

18-åringen er trolig den som nå blir landslaget forgrunnsfigur etter at Håvard Bøkko forsvinner ut av laget. Han ser både positive og negative sider ved den nye situasjonen.

- Vi er et ungt lag i fremgang og bør kunne klare oss bra uten dem, men det er klart at Håvard har vært en målestokk for oss, forklarer Lunde Pedersen videre og får støtte at far og landslagstrener Jarle Pedersen.

- Vi skal klare å holde trøkket oppe uten dem, vi har et meget ungt og spennende mannskap med mange kommende profiler, sier Jarle Pedersen.

God kontakt

Det har ikke vært noen hemmelighet at Bøkko-søsknene og Peter Mueller hadde et spesielt godt forhold mens Muller trente landslaget, og det har også vært klart at CBA-laget med investor Rolf Hauge i spissen, har ønsket seg Håvard og Hege på laget. Derfor kom det ikke som noe stor overraskelse på ledelsen i Skøyteforbundet at duoen bytter lag.

- Håvard Bøkko har ringt og bekreftet at han og søsteren Hege kommer til å trene med CBA, sier sportssjef i skøyteforbundet, Øystein Haugen til NRK.

Er du overrasket over avgjørelsen?

Øystein Haugen

Sportssjef i Skøyteforbundet, Øystein Haugen.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

- Overrasket og overrasket. Det har blitt jobbet intenst hele vinter fra CBA, så de har sikkert brukt lang tid med Håvard og Hege for å få de til å tenke igjennom og kommet til en beslutning nå. Da har vi i alle fall fått en bekreftelse i stede for at alle går rundt og lurer, sier Haugen videre.

Gjør Bøkko-søknene det rette? Diskuter nederst i saken!

Landslagstrener Jarle Pedersen og resten av det norske støtteapparatet får dermed et hull å fylle når kapteinen på laget blir borte.

- Vi skal klare å holde trøkket oppe uten dem, vi har et meget ungt og spennende mannskap med mange kommende profiler, sier Jarle Pedersen til NRK.

Gleder seg

Håvard og Hege Bøkko ser fram til CBA-samarbeidet med tidligere trener Peter Mueller.

- Vi har brukt tiden etter VM i Inzell til å tenke oss om og vurdere fordeler og ulemper ved å gå ut av landslaget og inn på CBA-teamet. Vi vet hva skøyteforbundet kan tilby, men ville være sikre på hva vi går til før vi bestemte oss, sier Håvard Bøkko til Hallingdølen.

Det har lenge ligget i kortene at Bøkko-søsknene ville bli gjenforent med gamletrener Mueller. At duoen bryter med landslaget ble kjent tirsdag.

- Jeg gleder meg til å ta opp samarbeidet med Peter, sier Hege Bøkko til lokalavisen.

Presenteres onsdag

Peter Mueller

Peter Mueller satser med nordmenn på laget

Foto: Olsen, Geir / SCANPIX

Onsdag skal det være en pressekonferanse i Oslo hvor laget blir presentert. Det er den norske næringslivsmannen, Rolf Hauge, som står bak finansieringen av CBA-laget.

Laget starter sine forberedelser før neste sesong allerede om en måned.

- Vi starter å trene som et lag rundt 15. - 16. mai. Da kommer alle løperne til Oslo, sier Peter Mueller.

Han har også stor tro på at Håvard Bøkko kan prestere neste sesong.

- Jeg regner med at Håvard kommer til å få en strålende vinter. Jeg har sagt i mange år at Håvard har kapasitet til å være verdens beste skøyteløper. Vi skal gå tilbake til basis, og når han får gjort unna skikkelig basistreing kommer det til å gå veldig bra for ham, sier skøytetreneren videre.

Ingen andre norske løpere er klar for laget, men tidligere toppløper Eskil Ervik blir sportssjef, ifølge Hallingdølen. Shani Davis går ut av laget, mens franskmannen Alexis Contin kommer inn.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal