- Mitt største idrettsøyeblikk

Onkel Harald hadde problemer med å holde følelsene i sjakk under skiskytterstafetten.

Harald Thingnes

Onkel Harald hadde store problemer med å holde følelsene i sjakk da fadderbarnet og oneklbarnet tok OL-gull på skiskytterstafetten.

Foto: NRK

- Beste stafetten jeg har gått

Les også: Norge vant skiskytterstafetten


Tarjei Bø debuterte i OL på 20-kilometeren. Han bommet en gang på liggende, og en gang på stående skyting, men var bare 8,1 sekunder bak Russland ut fra siste skyting.

Allerede i første motbakke ble Anton Sjipulin hentet inn av 21-åringen fra Stryn. Bø hadde ingen planer om å ligge bak russeren. Han gikk forbi og rykket i fra.

Da Emil Hegle Svendsen ble sendt ut på tredje etappe var Tarjei Bø og Norge 5,6 sekunder foran Østerrike på 2. plass.

- Jeg tror det er den beste stafetten jeg har gått. De to første rundene gikk veldig rolig, så jeg hadde masse krefter til å gå forbi. Nå får jeg bare håpe Emil går det han kan, han sa at han skulle spy i dag, sa Bø til NRK etter sin etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Les også: - Dette er stort

Tarjei Bø får klem av kongen

Her gir kongen Tarjei Bø en klem etter gullet på stafetten. Det gjorde onkel Harald meget stolt.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Stolt onkel

NRK Sportens Harald Thingnes er onkel og fadder til Tarjei Bø.

- Da jeg så kongen kom og ga en klem til Tarjei måtte jeg rett og slett klype meg i armen. Det var rett og slett stort, sa onkel Harald etter pressekonferansen.

Norges stafettlag hadde det største aldersspennet på et medaljelag noen gang i OL. Halvard Hanevold er født i 1969, Tarjei Bø i 1988.

- Hanevold var jo russ da Tarjei ble født, sier Thingnes.

På pressekonferansen sa Bø at det var utrolig stort å få være med på et stafettlag i OL sammen med de han har sett opp til i så mange år.

- Det er virkelig et lag med stor L. Tarjei var en veldig glad gutt og de spøkte og lo under hele seansen, sier Thingnes.

Thingnes har vært på mange store sportsøyeblikk, men det som skjedde i Whistler fredag var det aller største.

- Dette var virkelig det ultimate sportsøyeblikket for min del.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Alle de norske hopperne gikk videre

  Alle de norske hopperne gikk videre til morgendagens renn, etter en lite spenstig kvalifisering.

  Halvor Egner Granerud ble beste norske og havnet på tredjeplass i kvalifiseringen, bak tyske Karl Geiger og polske Dawid Kubacki.

  Øvrig norske: Johann André Forfang ble nummer 15, Sander Vossan Eriksen nummer 24, Anders Håre nummer 30, Marius Lindvik nummer 38, Robert Johansson nummer 43 og Daniel-André Tande ble nummer 48 av de 50 som kvalifiserte seg.

  Det var i en liten periode knyttet spenning rundt Daniel-André Tande som var avhengig av at andre hoppet dårligere. Han kom seg videre han også, men freste etter at han hadde hoppet.

  – Nei, det er faktisk noe av det latterligste jeg har vært med på. Så lav fart med så mye bakvind over kulen. Det blir rett og slett for dumt, sa Tande til NRK, etter et skuffende hopp.

  Tande
  Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP
 • Strengere regime i toppfotballen

  Det har hopet seg opp med smittefilfeller i den norske toppfotballen de siste ukene.

  Nå gjør Norges Fotballforbund noen endringer i toppfotballens smittevernprotokoll. Det melder NFF selv i en pressemelding.

  – Vi gjør nå noen innstramminger og presiseringer i protokollene som vil gjelde i sesonginnspurten. Vi har fått god bistand fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og tar selvsagt deres innspill til følge i de oppdaterte protokollene, sier leder av konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn.

  Blant de nye endringene er at treningskamper nå kun tillates etter søknad. Det er også krav til negativ test før spillere kan gjenoppta trening etter symptomer på luftveisinfeksjon.

  Patrick Berg og Fredrik Bjørkan.
  Foto: Mats Torbergsen
 • Kvinnenes cupfinale flyttes ikke

  Kvinnenes cupfinale går som planlagt på Ullevaal stadion – til tross for at det torsdag ble kommunisert at den ville bli flyttet.

  Fredag ettermiddag bekrefter Norges Fotballforbund at den opprinnelige planen om å spille på Ullevaal står fast.

  – Selv så sent som 13. desember er vi sikker på at banen og stadion vil være klar til kamp, det sørger dyktige ansatte i stadionselskapet og fotballforbundet for. Så håper vi, som vanlig på denne årstiden, at værgudene er med oss. Vi er glad for at kampen kan gå på nasjonalarenaen Ullevaal, sier Nils Fisketjønn, leder i konkurranseavdelingen i NFF, i en uttalelse.

  – Cupfinalen er en fest, selv for bare 200 tilskuere. Vi er glade for at det nå er besluttet at denne skal legges til Ullevaal. Nå er det all grunn for lagene til å begynne å glede seg, sier Hege Jørgensen, daglig leder i Toppfotball kvinner.

  LSK og Vålerenga møtes til kamp om årets cupmesterskap på kvinnesiden 13. desember, klokken 15.30.

  Det opplyses samtidig at det jobbes med å ha klar en reservearena dersom forholdene ikke tillater spill på landskamparenaen.

  Sherida Spitse
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal