NRK Meny
Normal

- Mitt største idrettsøyeblikk

Onkel Harald hadde problemer med å holde følelsene i sjakk under skiskytterstafetten.

Harald Thingnes

Onkel Harald hadde store problemer med å holde følelsene i sjakk da fadderbarnet og oneklbarnet tok OL-gull på skiskytterstafetten.

Foto: NRK

- Beste stafetten jeg har gått

Les også: Norge vant skiskytterstafetten


Tarjei Bø debuterte i OL på 20-kilometeren. Han bommet en gang på liggende, og en gang på stående skyting, men var bare 8,1 sekunder bak Russland ut fra siste skyting.

Allerede i første motbakke ble Anton Sjipulin hentet inn av 21-åringen fra Stryn. Bø hadde ingen planer om å ligge bak russeren. Han gikk forbi og rykket i fra.

Da Emil Hegle Svendsen ble sendt ut på tredje etappe var Tarjei Bø og Norge 5,6 sekunder foran Østerrike på 2. plass.

- Jeg tror det er den beste stafetten jeg har gått. De to første rundene gikk veldig rolig, så jeg hadde masse krefter til å gå forbi. Nå får jeg bare håpe Emil går det han kan, han sa at han skulle spy i dag, sa Bø til NRK etter sin etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Les også: - Dette er stort

Tarjei Bø får klem av kongen

Her gir kongen Tarjei Bø en klem etter gullet på stafetten. Det gjorde onkel Harald meget stolt.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Stolt onkel

NRK Sportens Harald Thingnes er onkel og fadder til Tarjei Bø.

- Da jeg så kongen kom og ga en klem til Tarjei måtte jeg rett og slett klype meg i armen. Det var rett og slett stort, sa onkel Harald etter pressekonferansen.

Norges stafettlag hadde det største aldersspennet på et medaljelag noen gang i OL. Halvard Hanevold er født i 1969, Tarjei Bø i 1988.

- Hanevold var jo russ da Tarjei ble født, sier Thingnes.

På pressekonferansen sa Bø at det var utrolig stort å få være med på et stafettlag i OL sammen med de han har sett opp til i så mange år.

- Det er virkelig et lag med stor L. Tarjei var en veldig glad gutt og de spøkte og lo under hele seansen, sier Thingnes.

Thingnes har vært på mange store sportsøyeblikk, men det som skjedde i Whistler fredag var det aller største.

- Dette var virkelig det ultimate sportsøyeblikket for min del.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal