Hopp til innhold

- Mitt største idrettsøyeblikk

Onkel Harald hadde problemer med å holde følelsene i sjakk under skiskytterstafetten.

Harald Thingnes

Onkel Harald hadde store problemer med å holde følelsene i sjakk da fadderbarnet og oneklbarnet tok OL-gull på skiskytterstafetten.

Foto: NRK

- Beste stafetten jeg har gått

Les også: Norge vant skiskytterstafetten


Tarjei Bø debuterte i OL på 20-kilometeren. Han bommet en gang på liggende, og en gang på stående skyting, men var bare 8,1 sekunder bak Russland ut fra siste skyting.

Allerede i første motbakke ble Anton Sjipulin hentet inn av 21-åringen fra Stryn. Bø hadde ingen planer om å ligge bak russeren. Han gikk forbi og rykket i fra.

Da Emil Hegle Svendsen ble sendt ut på tredje etappe var Tarjei Bø og Norge 5,6 sekunder foran Østerrike på 2. plass.

- Jeg tror det er den beste stafetten jeg har gått. De to første rundene gikk veldig rolig, så jeg hadde masse krefter til å gå forbi. Nå får jeg bare håpe Emil går det han kan, han sa at han skulle spy i dag, sa Bø til NRK etter sin etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler

Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø jubler.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Les også: - Dette er stort

Tarjei Bø får klem av kongen

Her gir kongen Tarjei Bø en klem etter gullet på stafetten. Det gjorde onkel Harald meget stolt.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

Stolt onkel

NRK Sportens Harald Thingnes er onkel og fadder til Tarjei Bø.

- Da jeg så kongen kom og ga en klem til Tarjei måtte jeg rett og slett klype meg i armen. Det var rett og slett stort, sa onkel Harald etter pressekonferansen.

Norges stafettlag hadde det største aldersspennet på et medaljelag noen gang i OL. Halvard Hanevold er født i 1969, Tarjei Bø i 1988.

- Hanevold var jo russ da Tarjei ble født, sier Thingnes.

På pressekonferansen sa Bø at det var utrolig stort å få være med på et stafettlag i OL sammen med de han har sett opp til i så mange år.

- Det er virkelig et lag med stor L. Tarjei var en veldig glad gutt og de spøkte og lo under hele seansen, sier Thingnes.

Thingnes har vært på mange store sportsøyeblikk, men det som skjedde i Whistler fredag var det aller største.

- Dette var virkelig det ultimate sportsøyeblikket for min del.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Haaland nominert til gjev Premier League-pris

    Erling Braut Haaland kan bli kåret til årets unge spiller i Premier League denne sesongen. Kampen om hederbevisningen er imidlertid beintøff.

    Nominasjonene til prisen ble offentliggjort av Premier League torsdag. Haaland er én av åtte spillere det kan stemmes på.

    En av de tøffeste utfordrerne blir etter alle solemerker klubbkamerat Phil Foden. Manchester City-stjernen, som i likhet med Haaland er 23 år, har vært strålende for de lyseblå.

    Det er fansen som skal stemme fram vinneren av prisen. Forrige sesong gikk den til Haaland. Før det ble det to strake priser til Foden.

    (NTB)

    RARQbR4LYDw
    Foto: AP
  • Slik blir «nye» Tour de Ski

    Langrennssportens tradisjonsrike Tour de Ski-konsept dukker opp i ny drakt kommende vinter. For første gang skal alle konkurransene gå i et og samme land.

    Det er klart etter denne ukens møtevirksomhet i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS).

    Den 19. utgaven av touren starter i vante omgivelser i Toblach lørdag 28. desember. Deretter følger ytterligere tre renn samme sted, før sirkuset forflytter seg til Val di Fiemme.

    Der venter ytterligere tre renn, med den etter hvert så velkjente kraftprøven opp monsterbakken Alpe Cermis som avslutningen. Kommende vinter består dermed Touren av i alt sju etapper.

    Bak den historiske beslutningen som nå er tatt ligger det blant annet miljøhensyn.

    (NTB)

    Tour de ski 2022/23
    Foto: Terje Pedersen / NTB
  • Ukrainas idrettsminister: – Russland bruker idretten kun som et PR-verktøy

    Russlands planer om å avholde et «alternativ-OL» beviser at landet bare ønsker å bruke idretten som propaganda, hevder Ukrainas fungerende sportsminister Matviy Bidnyi.

    Russland planlegger i september å arrangere Vennskapslekene, et kjempearrangement som skal gå av stabelen i Moskva og Jekaterinburg etter Paris-OL. Det har ført til sterke reaksjoner, blant annet fra IOC.

    Ukrainas fungerende idrettsminister Bidnyi ser Vennskapslekene som et eksempel på at Russland prøver å skape uorden også i idretten.

    – Etter at Russland, på statlig nivå, bestemte seg for å finansiere de såkalte Vennskapslekene og etablerte «International Association of Friendship» for å organisere dette arrangementet, viste det seg for hele verden at de ignorerer de olympiske prinsippene, sier han i et epost-intervju med AFP.

    – De prøver bare å bruke idretten til propaganda, for å skjule den aggressive krigen som føres bak en fasade av idretts-PR.

    Det store flertallet av russiske og belarusiske idrettsutøvere oppfyller ikke vilkårene som kreves for at de skal kunne konkurrere som nøytrale i Paris-OL. Vennskapslekene blir således en sjanse til å konkurrere i et stort mesterskap i 2024.

    Fra russisk hold er det samtidig hevdet at arrangementet ikke er tenkt som en konkurrent til OL.

    (NTB)

    rHPjPlkcEl0
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal