NRK Meny
Normal

- Godt av tap i håndball-EM

De norske håndballjentene var langt nede etter tapet for erkerival Sverige, men innser at de hadde godt av sitt første nederelag i EM.

Kari Aalvik Grimsbø

Kari Aalvik Grimsbø måtte plukket ut mange baller ut av det norske målet

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Nora Mørk

Det var ikke noe god stemning på den norske benken etter kampen. Nora Mørk blir trøstet

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

- Det har jo gått veldig bra for oss i de innlendene kampene, så vi hadde kanskje godt av en smekk på fingrene og at vi dermed kommer ned på jorda igjen, sa Kari Aalvik Grimsbø etter tapet i Håkons Hall søndag kveld.

Grimsbø som fikk en vanskelig jobb i det norske målet, tror likevel at det kan komme noe godt ut av tapet.

- Jeg har troen på at vi er 100 prosent mentalt forberet i den neste kampen. Jeg tror at vi kommer styrket ut av dette og at vi klarer å snu det før neste kamp, sier Grimsbø videre.

Tror du Norge klarer å reise seg til onsdagens kamp mot Ukraina? Diskuter nederst i saken!

Likevel innrømmer Norges toppscorer Ida Alstad at det var et spesielt surt tap.

- Jeg kjenner at jeg er litt forbannet og har lyst til å vise oss fra en bedre side etter hvert nå, men det er vanskelig å kjenne at denne er god akkurat nå, vi skulle gjerne vunnet og tatt med oss mer selvtillit videre, sa Alstad.

Godt å slå Norge

Sveriges beste spiller, Annika Wiel Fredén, synes det var deilig å slå eplekjekke nordmenn tiltross for den enorme støtten de fikk fra publikum i Håkons Hall.

- Når det var så mange norske supportere i hallen, og til og med den norske kongen var her, så var det veldig, veldig godt å vinne ettersom ingen trodde på oss, sa Fredén.

Annika Wiel Fredén

Annika Wiel Fredén jubler, mens de norske spillerne depper

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Redd for norsk virus

Den svenske lagledelsen angret likevel på en ting de hadde gjort i forbindelse med kampen mot de norske jentene. Det var at de tok de norske spillerne i hånda og takket for kampen da dommeren blåste for full tid.

- Jag blir litt irritert når de tar de norske jentene i hånda. De skulle de ikke ha gjort, sa den assistenttrener for det svenske laget, Magnus Johansson til Expressen.

Han tenkte da på at Norge stilte ute tre Tine Stange, Kari Mette Johannsen og Heidi Løke som hadde omgangssyke.

Sverige bor på det samme hotellet som det norske laget og forsøkte å gjøre det de har kunnet for å unngå smitte før kampen.

- Vi har vasket oss med sprit og håndtert det eller på beste mulig måte, sa Johansson videre. Så blir det spennende å se om det får konsekvenser at de i jubelrusen kom i nærkontakt med de norske spillerne.

Norge stiller forhåpentligvis med fullt mannskap når de møter Ukraina tirsdag.

Den kampen kan du høre på P1 onsdag fra kl. 20.15.

Siste nytt

 • Han kan smile for siste plassen

  FC København slo AGF 4-1 og tok Danmarks siste plass i kvalifiseringa til europaligaen neste sesong.

  Ståle Solbakkens klubb redda dermed årets sesong frå nærmast katastrofe, og kan framleis skryte av å ha vore i europa-kvalifisering kvart år sidan 2001.

  Ståle Solbakken
  Foto: Anders Kjærbye / NTB scanpix
 • Chris Froome vann og leiar

  Chris Froome stakk åtte mil før mål og vann dagens fjelletappe i Giro d'Italia med tre minutts margin. Han overtok også leiartrøya frå Simon Yates som kollapsa totalt.

  Froome leier no med 40 sekund på Tom Dumoulin som no er nr 2.

  Rittet blir avslutta søndag.

  Chris Froome
  Foto: LUK BENIES / AFP
 • Ruud møter Jordan Thompson

  Casper Ruud skal møte australske Jordan Thompson (24) i første runde i Roland Garros-turneringa i tennis. Thompson er rangert som nummer 85 i verda. Kampen går måndag eller tysdag.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal