- Godt av tap i håndball-EM

De norske håndballjentene var langt nede etter tapet for erkerival Sverige, men innser at de hadde godt av sitt første nederelag i EM.

Kari Aalvik Grimsbø

Kari Aalvik Grimsbø måtte plukket ut mange baller ut av det norske målet

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Nora Mørk

Det var ikke noe god stemning på den norske benken etter kampen. Nora Mørk blir trøstet

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

- Det har jo gått veldig bra for oss i de innlendene kampene, så vi hadde kanskje godt av en smekk på fingrene og at vi dermed kommer ned på jorda igjen, sa Kari Aalvik Grimsbø etter tapet i Håkons Hall søndag kveld.

Grimsbø som fikk en vanskelig jobb i det norske målet, tror likevel at det kan komme noe godt ut av tapet.

- Jeg har troen på at vi er 100 prosent mentalt forberet i den neste kampen. Jeg tror at vi kommer styrket ut av dette og at vi klarer å snu det før neste kamp, sier Grimsbø videre.

Tror du Norge klarer å reise seg til onsdagens kamp mot Ukraina? Diskuter nederst i saken!

Likevel innrømmer Norges toppscorer Ida Alstad at det var et spesielt surt tap.

- Jeg kjenner at jeg er litt forbannet og har lyst til å vise oss fra en bedre side etter hvert nå, men det er vanskelig å kjenne at denne er god akkurat nå, vi skulle gjerne vunnet og tatt med oss mer selvtillit videre, sa Alstad.

Godt å slå Norge

Sveriges beste spiller, Annika Wiel Fredén, synes det var deilig å slå eplekjekke nordmenn tiltross for den enorme støtten de fikk fra publikum i Håkons Hall.

- Når det var så mange norske supportere i hallen, og til og med den norske kongen var her, så var det veldig, veldig godt å vinne ettersom ingen trodde på oss, sa Fredén.

Annika Wiel Fredén

Annika Wiel Fredén jubler, mens de norske spillerne depper

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Redd for norsk virus

Den svenske lagledelsen angret likevel på en ting de hadde gjort i forbindelse med kampen mot de norske jentene. Det var at de tok de norske spillerne i hånda og takket for kampen da dommeren blåste for full tid.

- Jag blir litt irritert når de tar de norske jentene i hånda. De skulle de ikke ha gjort, sa den assistenttrener for det svenske laget, Magnus Johansson til Expressen.

Han tenkte da på at Norge stilte ute tre Tine Stange, Kari Mette Johannsen og Heidi Løke som hadde omgangssyke.

Sverige bor på det samme hotellet som det norske laget og forsøkte å gjøre det de har kunnet for å unngå smitte før kampen.

- Vi har vasket oss med sprit og håndtert det eller på beste mulig måte, sa Johansson videre. Så blir det spennende å se om det får konsekvenser at de i jubelrusen kom i nærkontakt med de norske spillerne.

Norge stiller forhåpentligvis med fullt mannskap når de møter Ukraina tirsdag.

Den kampen kan du høre på P1 onsdag fra kl. 20.15.

Siste nytt

 • Arsenal våknet etter pause

  Det gikk mot nok en tam hjemmekamp for Arsenal, men etter pause våknet Pierre-Emerick Aubameyang og scoret to ganger i 3-0-seieren over Newcastle. Bukayo Saka satte inn 2-0-målet.

  Etter 19 kamper ligger Arsenal på 10.-plass med 27 poeng. Laget er ubeseiret på sine fem siste kamper. Newcastle sliter tungt og stuper videre nedover tabellen.

  Arsenal
  Foto: Shaun Botterill / AFP
 • Zlatan fortsetter å score for Milan

  Zlatan Ibrahimovic bidro med to nye scoringer da Milan møtte Cagliari mandag. Svensken er dermed oppe i 12 mål på åtte serie A-kamper denne sesongen. Dette var hans første kamp fra start på sju uker.

  Jens Petter Hauge startet sin tredje strake kamp, og mandag startet han sammen med Ibrahimovic for første gang. Nordmannen ble byttet ut etter 67 minutter, uten å ha markert seg nevneverdig denne gangen.

   Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Alberto Pizzoli / AFP
 • Full pott for Sverige og Frankrike

  Sverige, som ledes av Glenn Solberg, går videre til hovedrunden i VM med fire poeng. Det ble klart etter at de snudde den siste gruppespillkampen mot vertsnasjon Egypt, og vant med ett mål.

  I Norges gruppe så dro Frankrike til slutt i land seieren mot Sveits (25-24) , og er dermed gruppevinner. Hvis Norge tar poeng mot Østerrike, er de sikret to poeng inn i hovedrunden.

  Der venter lagene fra gruppe F, hvor Portugal er gruppevinner og også starter med fire poeng.

  Sverige
  Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal