NRK Meny
Normal

Hergeirsson: - Dette var en øyeåpner

Han advarte oss på forhånd, og jammen fikk han ikke rett; Thorir Hergeirsson var forberedt på at Sverige ville by på tøff motstand.

Norge tapte mot Sverige

De svenske jentene jubler, mens Kari Aalvik Grimsbø depper etter 24-19-tap på hjemmebane.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

– Det var en øyeåpner å endelig møte virkelig god motstand. Frem til nå har vi flytt på en medgangsbølge og kanskje hatt det litt for enkelt, innrømmer Hergeirsson når han møter NRK etter kampslutt.

Svenskene var raske, vant de aller fleste duellene, hadde marginene på sin side og satte de seiersvante norske jentene virkelig i skyggen foran 6000 publikummere i Håkons Hall. 24-19-tap i EM er sjelden kost for det norske kvinnelandslaget i håndball.

Slik gikk det: Sverige rundspilte rystet Norge

Hergeirsson forklarte tapet på følgende måte:

– De angriper oss i bredden og det passer oss litt dårlig. Vi klarer ikke å omstille oss til en sånn kamp, og får aldri tak på dem. Fremover blir det veldig mye på tvers og for lite i bredden, og det forundrer meg, sier Hergeirsson.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Thorir Hergeirsson

Hergeirsson var forberedt på hard motstand, og kunne lite gjøre da målene begynte å renne inn.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Ville ikke skylde på sykdom

De norske jentene hadde på forhånd gått selvsikkert ut og nærmest proklamert seier på forskudd.

Men i og med at Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Tine Stange meldte forfall med magetrøbbel, var det et skadeskutt Norge som fikk juling av nabolandet.

Heidi Løke var Norges toppscorer i EM før Sverige-kampen, og ellers en viktig brikke i Norges offensive spill. Hergeirsson vil imidlertid ikke skylde på at nøkkelspilleren ikke var på banen.

– Dette har ingenting med de som er syke å gjøre. Det blir for lettvint å skylde på det. Men det er klart at vi savner å være fulltallig og muligheten til å rullere på laget, sier Hergeirsson.

Legger tapet bak seg

Ida Alstad og Gro Hammerseng

Ida Alstad kjempet hardt, og jubler her for mål sammen med kaptein Gro Hammerseng.

Foto: Kallestad, Gorm / Scanpix

Ida Alstad var en av de mest toneangivende på det norske laget, og mottok, noe flau, prisen som Norges beste etter tapet. Hun hadde ingen god forklaring på hvorfor det gikk som det gikk.

– Vi er litt uheldige og i perioder litt slappe både forover og bakover. Vi er rett og slett ikke gode nok i dag, og da går det an å slå oss, sier Alstad.

Byåsen-spilleren ble Norges toppscorer med fire mål, og vil ikke tenke for mye på det som må kunne kalles en «kollektiv kollaps» mot Sverige.

– Kampen her skal vi legge bak oss så fort som mulig. Nå skal vi fokusere på de neste motstanderne og ikke tenke for mye på hva vi gjorde feil i denne kampen, sier Alstad.

– Dette er stort

Sveriges landslagssjef Per Johansson var svært engasjert på sidelinjen kampen igjennom, og var minst like stolt og glad etter kampslutt.

Per Johansson

Sveriges trener, Per Johansson.

Foto: Teigen, Trond Reidar / SCANPIX

– Alle jentene trodde det var mulig, og det viste de fra første minutt. Vi lyktes 100 prosent med alt vi hadde forberedt oss på. Dette er stort, sier Sveriges trener Per Johansson til NRK etter kampen.

De svenske jentene har med seieren over Norge vunnet sine fire første kamper i EM, som er det beste svenskene har prestert noensinne. Nå må målsetningen høynes.

– Vi hadde en målsetning om å bli nr. 7-8, men nå må vi i hvert fall sikte mot semifinaleplass, sier Johansson.

Sveriges Annika Wiel Fredén bøttet inn mål fra sin kantposisjon og ble toppscorer med seks mål. Hun syntes det var ekstra godt å slå Norge på hjemmebane.

– Alle i hallen heiet på Norge, og ingen trodde på oss. Da er det kjempedeilig å vinne, jublet Fredén.

Norge har to kamper igjen i mellomspillet, og møter Ukraina og Nederland på tirsdag og onsdag. De to beste i gruppen går videre til semifinale.

Tror du Norge vil reise seg mot Ukraina og Nederland i midtuken? Si din mening!

Siste nytt

 • Tåke stoppet Solbakken og FCK

  Slik så det ut i andre omgang mellom Ståle Solbakkens FC København og tsjekkiske Zlin i Europaligaen torsdag. Til slutt var det så dårlig sikt på grunn av tåke at dommeren stoppet kampen på stillingen 1-1, etter 62 minutter.

  FC København
  Foto: David W Cerny / Reuters
 • Nytt tap for Jarstein

  Rune Almenning Jarstein og Hertha Berlin skal få det hardt med å gå videre i europaligaen. Torsdag kom det andre tapet på tre kamper da det ble 2-1 borte mot Zorya Lugansk.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Graabak sliter – dropper samling

  Tidligere OL-vinner Jørgen Graabak får ikke kroppen til å fungere. Nå har 26-åringen droppet et planlagt høydeopphold med kombinertlandslaget og reist hjem for å finne ut hva som er galt, ifølge Adresseavisen.

  Jørgen Graabak
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal