- Det er bare på bursdager jeg drar. Det skal ikke skje igjen, fleipet Petter Northug etter torsdagens etappe i Tour de Ski, der han ble nummer tre.

Video Petter Northug etter 6. etappe

- Det var en gave til resten av feltet, sa han til NRK etterpå.

Northug, som fylte 25 år torsdag, var med på å dra samme med de andre i den 11 mann store forfølgergruppa bak Dario Cologna og Marcus Hellner.

Northug spurtet best i hovedfeltet og tok tredjeplassen på den 35 kilometer lange etappen torsdag.

Men det var sveitseren Dario Cologna som imponerte mest. Han startet først og holdt unna i et meget godt disponert løp. Marcus Hellner på andreplass holdt også greitt unna for forfølgerne.

- Ingen ville dra på slutten

Forfølgergruppa på 11 løpere kjørte hardt på den siste runden, og Northug var raskest inn mot mål. Han var 1,39 bak Cologna i mål, og sikret seg noen bonussekunder på løperne bak.

Med i gruppa var også fjorårets Tour-vinner Lukas Bauer. Han trodde ikke det han så da Northug begynte å dra feltet.

- Jeg ble meget overrasket da jeg så at Petter var blant de mest aktive, sier Bauer.

Video Dario Cologna overlegen

- Bauer holdt på å ta livet av gruppa

- Jeg prøvde å få med de andre over toppen. Men når ikke de ville dra, gikk det ikke, svarer Northug.

- Bauer hadde en føring som holdt på å ta livet av gruppa. Da han gikk til side for å slippe andre til, tok alle fem minutetrs pause for å komme seg, sier Northug.

- Betyr det at Bauer blir farlig nå?

- Ja. Jeg husker farten hans i den siste bakken i fjor, så jeg vet hva han er kapabel for de to siste dagene.

- Umulig å ta igjen Cologna

- Men det er nok umulig å ta igjen Cologna nå, sier Northug til NRK.

Han forteller at det lenge gikk fort i feltet bak, men mot slutten var det ingen som var villig til å dra. Da stoppet feltet omtrent helt opp og tapte tid til Cologna og Hellner.

- Hadde vi vært enige og gitt alt hele veien, tror jeg vi kunne ha tatt igjen Hellner også. Men det virket som om folk var fornøyd da vi hadde tatt igjen Kershaw, sier Northug.

- Men alt i alt er jeg bra fornøyd med mitt løp, sier Northug, etter at han hadde spurtet fra feltet og tatt tredjeplassen.

Simen Østensen var også med i forfølgergruppa, og endte på tolvteplass.

I sammendraget er Northug på tredjeplass, 1.50 bak Cologna. Marcus Hellner er 1.11 bak Cologna.

- De var heldige

Petter Northug

Petter Northug vinner spurten om tredjeplassen

- De var heldige og havnet i en gruppe som ville ha stor fart, og vi har to mann med langt framme. Petter har en god etappe lørdag, men får det nok litt vanskeligere i avslutningsbakken søndag, sier NRKs ekspertkommentator Thomas Alsgaard.

Farten i feltet var det løperne et stykke bak i feltet som sto for. De tok inn én etter én av løperne som startet foran. Petter Northug startet 1.45 minutter bak Dario Cologna, og også med Devon Kershaw og Marcus Hellner foran seg.

- Tøft mot slutten

- Det var tøft på slutten, spesielt ettersom jeg gikk alene. Jeg er meget glad jeg hold så godt unna, sa Cologna etter løpet.

- Jeg forsøkte å gå mitt eget løp, og lykkes, sa Cologna, som nå gleder seg over hviledagen fredag.

- Da skal jeg være klar for Val di Fiemme lørdag og søndag. Jeg har et bra forsprang foran de to siste etappene, og det er bra, sier Cologna.

Video Cologna: - Jeg måtte jobbe hardt

Tomas Alsgaard er meget imponert over Cologna.

- Han gikk sitt eget løp, og gjorde det godt. Han gikk like bak en kamerasykkel som sprutet opp snø hele tiden, og holdt tempoet oppe likevel. All honnør også til Marcus Hellner som gikk sitt løp litt bak, sier Alsgaard.

- Åpent

Han tror touren er åpen bak Dario Cologna.

- Cologna er favoritt, men ellers blir det avgjort på den klassiske fellestarten lørdag. Der er det mange som vil kjøre hardt, og det tror jeg ikke passer Hellner, tror Alsgaard.

Northug ble tatt igjen av løperne bak etter rundt én mil, og Kershaw noen kilometer seinere. Deretter ble det er race for å ta igjen de to fremste.

Sveitseren gikk et jevnt og godt disponert løp, og hans seier og sammenlagtledelse var aldri truet. Men bak ham ble det jevnt, og Petter Northug var hele tiden toneangivende.

Etappen var Tourens lengste på 35 km, og også den mest spektakulære .

Mareritt­minutter knuste Barcelonas Mesterliga-drøm

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

• Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

– Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

Germany Soccer Champions League
  • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

– Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

– Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.