- Bør ikke straffes

Bjørn Einar Romøren bør ikke straffes mener Espen Bredesen.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Bjørn Einars prøvehopp i nye Holmenkollen har skapt voldsomme reaksjoner.

Espen Bredesen

Espen Bredesen mener Romøren har fått straff nok.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Hosle-hopperen hoppet en dag tidligere i den nye bakken enn Anette Sagen som var utpekt av Oslo kommune til å gjøre det første offisielle hoppet.

Hoppet var ikke populært og Romøren har fått gjennomgå av flere i hoppmiljøet, men NRKs hoppekspert Espen Bredesen mener han ikke bør straffes ytterligere.

- Jeg er ikke sikker på at det bør skje så veldig mye. Bjørn Einar har fått en livserfaring han sent vil glemme. Han har fått et omdømmeknekk som sannsynligvis er straff nok i seg selv, sier Bredesen.

- Må tilbake i bakken

Bredesen mener Romøren så raskt som mulig må tilbake i hoppbakken.

- Han bør komme tilbake i hoppbakken hvor han hører hjemme og omsider bli omfavnet av miljøet igjen. Jeg vil tro at den omdømmesvikten han har fått hos folk flest er straff nok. Skulle han bli utestengt fra verdenscuprenn er det mindre straff enn reaksjonene hos folk flest, sier han.

Tidligere sportssjef for hopplandslaget, Jan Erik Aalbu, er enig med Bredesen.

- Dette bør settes i riktig perspektiv. Det er fått ufattelig stor oppmerksomhet. Jeg synes ikke han skal straffes. Det er straff nok det han har gjennomgått de siste dagene. Nå er jo hele Norge ute etter gutten, sier han.

Skiforbundet har sittet i møter i hele dag og en avgjørelse i Romøren-saken skal være tatt. Etter det NRK erfarer ender det med at Romøren blir utestengt fra de tre neste rennene i verdenscupen.

Se intervju med Romøren fra Dagsrevyen i går her:

Video nsps_upload_2010_3_3_19_47_23_2817.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Zlatan forlenget med LA Galaxy

  Zlatan Ibrahimovic har signert en ny kontrakt med Los Angeles Galaxy og spiller for klubben i Major League Soccer også neste år. Den svenske 37-åringen signerte for Galaxy i mars etter å ha blitt fristilt av Manchester United.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Ingrid Syrstad Engen til Wolfsburg

  Ingrid Syrstad Engen har signert for Wolfsburg, melder VG. 20-åringen sier til avisen at hun har signert en kontrakt på to og et halvt år med den tyske toppklubben, men fram til sommerens VM leies hun tilbake til LSK Kvinner.

  Ingrid Syrstad Engen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Chelsea tar rasismeoppgjør

  Chelsea har vært koblet til flere rasismeepisoder blant fansen i flere kamper på rad. Nå har det gått så langt at klubben varsler fullt oppgjør for å bli kvitt rasismen.

  «Vi kommer ikke til å hvile før vi har eliminert diskriminering fra klubben», skriver styreleder i klubben, Bruce Buck.

  SOCCER-ENGLAND-CHE-MCI/
  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal