NRK Meny
Normal

- Bør ikke straffes

Bjørn Einar Romøren bør ikke straffes mener Espen Bredesen.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Bjørn Einars prøvehopp i nye Holmenkollen har skapt voldsomme reaksjoner.

Espen Bredesen

Espen Bredesen mener Romøren har fått straff nok.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Hosle-hopperen hoppet en dag tidligere i den nye bakken enn Anette Sagen som var utpekt av Oslo kommune til å gjøre det første offisielle hoppet.

Hoppet var ikke populært og Romøren har fått gjennomgå av flere i hoppmiljøet, men NRKs hoppekspert Espen Bredesen mener han ikke bør straffes ytterligere.

- Jeg er ikke sikker på at det bør skje så veldig mye. Bjørn Einar har fått en livserfaring han sent vil glemme. Han har fått et omdømmeknekk som sannsynligvis er straff nok i seg selv, sier Bredesen.

- Må tilbake i bakken

Bredesen mener Romøren så raskt som mulig må tilbake i hoppbakken.

- Han bør komme tilbake i hoppbakken hvor han hører hjemme og omsider bli omfavnet av miljøet igjen. Jeg vil tro at den omdømmesvikten han har fått hos folk flest er straff nok. Skulle han bli utestengt fra verdenscuprenn er det mindre straff enn reaksjonene hos folk flest, sier han.

Tidligere sportssjef for hopplandslaget, Jan Erik Aalbu, er enig med Bredesen.

- Dette bør settes i riktig perspektiv. Det er fått ufattelig stor oppmerksomhet. Jeg synes ikke han skal straffes. Det er straff nok det han har gjennomgått de siste dagene. Nå er jo hele Norge ute etter gutten, sier han.

Skiforbundet har sittet i møter i hele dag og en avgjørelse i Romøren-saken skal være tatt. Etter det NRK erfarer ender det med at Romøren blir utestengt fra de tre neste rennene i verdenscupen.

Se intervju med Romøren fra Dagsrevyen i går her:

Video nsps_upload_2010_3_3_19_47_23_2817.jpg

Siste nytt

 • Haugesund slo Godset

  Torbjorn Kallevåg scoret kampens eneste mål da Haugesund slo Strømsgodset hjemme søndag kveld. I Kristiansund ble det poengdeling etter 1-1 mot Bodø/Glimt.

  Eliteserien fotball 2018: FK Haugesund - Strømsgodset
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • Fem mål på 33 minutter

  Det ble en svært målrik førsteomgang da Tromsø tok imot Sandefjord. Hjemmelagets første scoring kom etter sju minutter. Fem minutter før pause sto det 4-1 til Tromsø, noe som også ble sluttresultatet.

  Eliteserien fotball 2018. Tromsø-Sandefjord
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Chelsea finaleklare

  Chelsea er klare for finalen i FA-cupen etter å ha slått Southampton 2-0. Olivier Giroud og Álvaro Morata scoret målene. I finalen, 19. mai, møter de Manchester United.

  Britain Soccer FA Cup
  Foto: Frank Augstein / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Vålerenga - Molde
Best i verden: Martin Schanche - Rattets Messias