- Bør ikke straffes

Bjørn Einar Romøren bør ikke straffes mener Espen Bredesen.

Bjørn Einar Romøren
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Bjørn Einars prøvehopp i nye Holmenkollen har skapt voldsomme reaksjoner.

Espen Bredesen

Espen Bredesen mener Romøren har fått straff nok.

Foto: Terje Bendiksby / Scanpix

Hosle-hopperen hoppet en dag tidligere i den nye bakken enn Anette Sagen som var utpekt av Oslo kommune til å gjøre det første offisielle hoppet.

Hoppet var ikke populært og Romøren har fått gjennomgå av flere i hoppmiljøet, men NRKs hoppekspert Espen Bredesen mener han ikke bør straffes ytterligere.

- Jeg er ikke sikker på at det bør skje så veldig mye. Bjørn Einar har fått en livserfaring han sent vil glemme. Han har fått et omdømmeknekk som sannsynligvis er straff nok i seg selv, sier Bredesen.

- Må tilbake i bakken

Bredesen mener Romøren så raskt som mulig må tilbake i hoppbakken.

- Han bør komme tilbake i hoppbakken hvor han hører hjemme og omsider bli omfavnet av miljøet igjen. Jeg vil tro at den omdømmesvikten han har fått hos folk flest er straff nok. Skulle han bli utestengt fra verdenscuprenn er det mindre straff enn reaksjonene hos folk flest, sier han.

Tidligere sportssjef for hopplandslaget, Jan Erik Aalbu, er enig med Bredesen.

- Dette bør settes i riktig perspektiv. Det er fått ufattelig stor oppmerksomhet. Jeg synes ikke han skal straffes. Det er straff nok det han har gjennomgått de siste dagene. Nå er jo hele Norge ute etter gutten, sier han.

Skiforbundet har sittet i møter i hele dag og en avgjørelse i Romøren-saken skal være tatt. Etter det NRK erfarer ender det med at Romøren blir utestengt fra de tre neste rennene i verdenscupen.

Se intervju med Romøren fra Dagsrevyen i går her:

Video nsps_upload_2010_3_3_19_47_23_2817.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Siste nytt

 • Chelsea-manageren i trøbbel

  Onsdag bekreftet Englands Fotballforbund at det er opprettet disiplinærsak mot Chelsea-manager Maurizio Sarri. Italieneren ble sendt på tribunen under ligamøtet med Burnley på mandag. Han har frem til fredag med å gi tilsvar til anklager om usportslig oppførsel.

  Chelsea-manager Maurizio Sarri er anklaget for usportslig oppførsel
  Foto: Matt Dunham / AP
 • Real kan senke Ødegaard-pris

  Real Madrid er villig til å reduere prisen på Martin Ødegaard, skriv avisa de Telegraaf.

  Ødegaard, som er utlånt til Vitesse, er ønska av Ajax. Real har hittil sett in prislapp på 20 millionar euro (over 190 mill kr) for nordmannen, og det er for dyrt for Ajax.

  Ødegaard
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Sharks klar for kvartfinale

  San Jose Sharks er videre i NHL-sluttspillet etter et ellevilt hockeydrama mot Vegas Golden Knights. Til slutt endte det med at hjemmelaget vant 5-4 etter forlengning og dermed 4-3 sammenlagt i kamper. Colorado Avalanche venter i kvartfinalen.

  Vegas Golden Knights v San Jose Sharks - Game Seven
  Foto: Ezra Shaw / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal