NRK Meny
Normal

- Aksel er en vinnertype

- Aksel Lund Svindal er en fantastisk vinnertype, sier Kjetil André Aamodt.

Aksel Lund Svindal
Foto: ANDY CLARK / REUTERS

"Den gamle mester" har latt seg imponere av Lund Svindals sesongstart, med seier i to av de fire verdenscuprennene som er avviklet så langt denne sesongen. Han avsluttet også den forrige med tre seirer på de fire siste konkurransene.

Nettradio: Kjetil André Aamodt om Aksel Lund Svindal

- Han er overlegen, og vinner oftest der han stiller opp. Det er helt fantastisk, han er en skikkelig vinnertype, sier Aamodt til NRK.

Søndag var han klart best i sesongens første super-G. Men det ligger ingen hemmeligheter bak, ifølge hovedpersonen selv.

- Nei, jeg har trent mye og bra, og utstyret fungerer. Det er ikke noe hokus-pokus, sier han.

Han leder verdenscupen, som fortsetter med fire nye konkurransen i Beaver Creek i slutten av denne uka.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale