Skitrekk til salgs

Foreløpig vil ingen kjøpe Sirdal kommunes andel i Ålsheia Skisenter.

Video nsps_upload_2009_4_14_18_2_43_2961.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sirdal kommune, som er den største eieren i Ålsheia Skisenter, vil så raskt som mulig selge seg ut som eier. Det kan bety skitrekk på billigsalg.

Men det kan bli vanskelig å finne en investor til et skitrekk som går med underskudd, tror varaordfører Egil Netland.

Egil Netland

Varaordfører Egil Netland i Sirdal.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

- Det har ikke vært noe særlig god butikk de siste årene. Nå har jeg fått signaler på at denne vinteren har vært bedre, selv om jeg ikke har noe konkrete tall ennå, men jeg tror ikke investorene vil står i kø når kommunen trekker seg ut, sier Netland.

- Ikke riktig å eie

Kommunestyret i Sirdal har signalisert at kommunen vil selge seg ut, fordi det er problematisk å være deleier i bare ett skisenter.

- Vi mener det er feil å være eier, så lenge det er andre skitrekk i dalen. Som eier har man et visst ansvar for drift, og vi føler dette blir såpass vanskelig at vi vil selge oss ut, sier Netland.

I tillegg til Ålsheia, går også Tjørhomfjellet med underskudd.

- Samtidig ser vi at de andre skitrekkene drives veldig godt og alle har hatt gode tall og økning dette året. Det synes jeg er veldig bra, sier Netland.

- Viktig for turismen

Leder i Sirdal vekst, Øyvind Sjøtrø, mener skitrekkene betyr mye for utviklingen av turismen i Sirdal.

Øyvind Sjøtrø

Leder i Sirdal vekst, Øyvind Sjøtrø.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

- Skitrekkene er veldig viktige. De representerer et godt tilbud, både til dagsturister og til folk på hyttene, sier Sjøtrø.

- Tilbakemeldingene vi får er at Sirdal har fått et godt alpintilbud. Særlig etter at koblingsheisen mellom Sirdal Alpint og Ålsheia Skisenter kom, har vi fått tilbakemeldinger på at Sirdal nå framstår med et veldig godt alpintilbud, i tillegg til det vi har på Ådneram Skitrekk, Fidjeland Skitrekk og Bjørnestad Skisenter.

- Nå sier kommunen at nok er nok. Er det lett å få nye investorer?

- Det har vært kontakt med enkelte personer, men så langt er det ikke kommet noe konkret tilbud. Å drive alpinanlegg er en vanskelig bransje, men jeg tror nok at dersom de rette personene dukker opp, som ønsker å bidra til utvikling av Sirdal, så skal det bli mulig å finne kjøpere. Hvis ikke må vi fortsette som før, mener jeg, men det er det politikerne som bestemmer, sier Sjøtrø.