Vil ikke ha tunell-utsettelse

Formannskapet i Flekkefjord vedtok onsdag kveld å tilbyr en delvis forskuttering av restbeløpet på 80 millioner til Hidra landfast.

Jan Sigbjørnsen

Ordfører Jan Sigbjørnsen i Flekkefjord har ikke gitt opp å få tunell til Hidra i nær framtid.

Foto: Lars Eie / NRK

Flekkefjord kommune frykter at den undersjøisk tunellen til Hidra kan bli utsatt i flere år, etter at fylkespolitikerne i Vest-Agder har sagt de mener tunellen blir for dyr, og har bedt Flekkefjord utarbeide en ny reguleringsplan.

Derfor har i kveld Flekkefjord formannskap vedtatt å tilbyr fylkeskommunen en forskuttering av deler av restbeløpet på 80 millioner, for å prøve å få bygging av tunellen til Hidra nå.

– Jeg innkalte til ekstraordinært møte for å få et vedtak som kan hindre at Hidra landfast blir lagt dødt i mange år. Vi er villige til å gå i forhandlinger for å være med å sikre at prosjektet kommer i gang, sier ordfører Jan Sigbjørnsen.

Flekkefjord kommune ber om at fylkespolitikerne sørger for at fristen for å takke ja til anbud på tunellen blir utvidet.

Ber om forhandlinger

Sigbjørnsen vil ikke ut med hvor mye av de 80 millionene kommunen er villig til å forskuttere. Om de kommer til en avtale med fylkeskommunen, må denne godkjennes av kommunestyret.

– Vi vil unngå at det blir sagt nei til dette prosjektet på mandag. Dersom fylkeskommunen vil forhandle med oss i helga er det opp til dem. Nå spiller vi ballen over til dem, sier Sigbjørnsen.