Én person funnet omkommet i reketråleren

En av de to omkomne fiskerne er funnet i førerhuset på den havarerte reketråleren «Carina».

Carina savnet båt
Foto: Scanfishphoto.com

– Det er gjort funn av en omkommet person inne i båten. ROV-båten søker videre for å avdekke om også den andre personen er inne i havaristen. Men foreløpig kan det se ut som det kun er person inne i hytta, sier Bjart Gabrielsen, politistasjonssjef i Mandal til NRK.no.

Bjart Gabrielsen

Politistasjonssjef Bjart Gabrielsen hadde tirsdag kveld tett kontakt med letemannskapene om bord på Kv Nornen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det var etter klokken 20 tirsdag kveld at Gabrielsen ble orientert av mannskapet om bord på kystvaktskipet «KV Nornen» at det var gjort funn av en person inne i førerhuset. Det er ennå ikke avklart hvem av de to fiskerne som er funnet.

Vil ta opp den omkomne

Ifølge Gabrielsen vil kystvaktskipet fortsette med finsøk av båten de neste timene.

– Deretter vil man legge en strategi med tanke på å få tatt ut og opp den omkomne personen, sier Gabrielsen.

Tidligere tirsdag ettermiddag ble det kjent at reketråleren «Carina» var funnet på 155 meters dyp utenfor Rosfjorden i Lyngdal. Båten ble funnet etter at en såkalt ROV-båt hadde fulgt vaieren fra trålposen.

Tirsdag kveld har den samme undervanns-farkosten filmet reketråleren fra flere vinkler. Underveis kunne letemannskapene se en person i bildet.

– ROVen filmer kontinuerlig slik at bildene vises i operasjonsrommet. Men dette er en svært komplisert operasjon. Det er store utfordringer knyttet til søk rundt en slik båt. Det er vaiere og andre hindringer som gjør søket og navigeringen vanskelig, sier Gabrielsen.

Komplisert oppdrag

Han har fått tilbakemelding fra mannskapet om bord på «KV Nornen» om at de først gir seg når de har forsikret seg om at det ikke er flere personer i førerhuset på båten.

– Men sannsynligheten er liten for at det er flere der, understreker Gabrielsen.

I morgen kommer aksjonen i hovedsak til å dreie seg om å få ut den omkomne av havaristen, men det er ikke sikkert at man lykkes.

– Det er som sagt fryktelig komplisert, så vi kan ikke være sikre på at vi lykkes, sier Gabrielsen.