Veteranens første soloplate

Erik Honoré har vært med på mer enn femti plater som musiker og produsent for andre. Nå slipper han sitt første soloalbum – med bidragsytere fra flere kontinenter.

Erik Honoré

Erik Honoré er blant annet forfatter, musiker, plateprodusent og lydtekniker. Nå gir han ut sin første soloplate.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Musikeren, produsenten, forfatteren, lydteknikeren og festivalarrangøren fra Kristiansand understreker at han legger vekt på å jobbe kollektivt med musikken.

På hans første soloprosjekt er det derfor med mange andre. Og at en musikkanmelder allerede har konstatert at det høres tydelig at musikerne trivdes godt sammen i studio – ja, det gjør ham spesielt fornøyd.

Møttes ikke

– Det morsommme er at vi aldri møtte hverandre i studio, forteller Honoré.

– Hele plata er konstruert ut fra at vi har utvekslet filer med hverandre, og at jeg har jobbet med folk fra forskjellige kontinenter. I tillegg er noe av musikken ting jeg har hatt liggende fra tidligere, noe er samples fra konserter, og så har jeg jobbet med å komponere ut fra de forskjellige bidragene, forklarer han.

– Så hvis det høres ut som vi har hatt en normal studiosetting, tar jeg det som et kompliment, smiler Erik Honoré.

– Det betyr at det låter menneskelig og organisk, selv om det meste er spilt inn av meg alene i mitt hjemmestudio i Oslo, sier han.

Bilder og fortellinger

Erik Honoré er blant annet forfatter, musiker, plateprodusent og lydtekniker. Mange forbinder navnet hans med Punktfestivalen og samarbeidet gjennom mange år med sin gode venn Jan Bang. Og Bang er selvfølgelig med på plata.

Det samme er flere av Honorés faste samarbeidspartnere fra norsk improvisasjonsmusikk. Både Sidsel Endresen, Arve Henriksen, Eivind Aarset og Ingar Zach er med i det kollektive samarbeidet på plata «Heliographs».

– Jeg tenker i bilder og fortellinger i musikken min, forklarer Erik Honoré.

– Selv om dette er en instrumentalplate er den veldig visuell, fortsetter han.

– Jeg har tenkt at albumet skal ha en helhet som en historie. Den skal ha en begynnelse, en midt og en hale, akkurat som jeg ville gjort i en roman, sier Erik Honoré, og legger til:

– Men for meg er det er viktig å overlate til lytteren å dikte litt selv også.

Tiden var moden

– Grunnen til at jeg ikke har gitt ut plate under eget navn tidligere er at det har vært på mange samarbeidsprosjekter hvor jeg har fått utløp for behovet for å være kreativ, forteller Erik Honoré.

– Men så kom ønsket om å ha hundre prosent kontroll over resultatet og nå var tiden moden for å gi ut sitt eget.

– Så nå har jeg ikke noen å gjemme meg bak når kritikken kommer, sier Erik Honoré, og tilføyer:

– Men hvis det går bra og folk liker det, og jeg har lykkes med prosjektet, så kan jeg jo ta æren for det selv, smiler allsidige Erik Honoré.

Onsdag rundt klokka halv fem kan du møte Erik Honoré på SørlandsScenen i NRK P1 og torsdag ettermiddag skal Øyvind Nyvoll plassere CD-en "Heliographs" på anmelderskalaen som går fra en til ti.

Siste nytt fra NRK Sørlandet