Mann pågrepet etter voldsepisode

En mann er skadd etter en voldsepisode i natt. Politiet fryktet at den antatte gjerningsmannen var bevæpnet da de aksjonerte og pågrep mannen ved et leilighetsbygg i Tollbodgata i Kristiansand.

Pågripelse i Kristiansand

En mann er pågrepet etter en væpnet politiaksjon.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Væpnet politi aksjonerte i morgentimene ved et leilighetsbygg i Tollbodgata i Kristiansand sentrum. Mannen de har pågrepet er siktet i forbindelse med en voldsepisode mot en mann i St. Olavsvei på Lund i Kristiansand.

Væpnet politi

Politiet var bevæpnet under pågripelsen.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Påført skader med ukjent redskap

– Denne personen er på sykehuset nå, opplyser politiets operasjonsleder Audun Eide, og legger til at den skadde selv tok seg til sykehuset.

Mannen er i 30-årene skal ha blitt påført skader med et ukjent redskap og er på sykehus for behandling.

– Det kan dreie seg om alvorlige skader på personen, sier innsatsleder i politiet, Øyvind Hægeland.

Mistenkt pågrepet etter voldsepisode

NETT-TV: – Selve pågripelsen skjedde uten dramatikk, sier innsatsleder i politiet, Øyvind Hægeland.

Pågripelsen skjedde uten dramatikk litt etter klokken 9 i et leilighetsbygg i Tollbodgata, og politiet bekrefter at de har pågrepet personen de lette etter. Mannen ble tatt med til politistasjonen i Kristiansand der han skal avhøres.

Hadde ikke våpen

– Det var grunn til å tro at mannen var i leilighetsbygget i Tollbodgata, og vi fryktet hadde våpen. Derfor bevæpnet vi oss og pågrep personen uten ytterligere dramatikk. Personen er tidligere kjent av politet, men han er ikke kjent som farlig. Han hadde heller ikke våpen da han ble tatt, sier Øyvind Hægeland.

– Vi vurderer hva som skjer med den pågrepne etter hvert. Det er foreløpig ikke kjent om mannen vil fremstilles for varetekt eller ikke. Vi må se på hva mannen forklarer og hvor alvorlige skader som er påført mannen som er på sykehuset, sier Eide.

Væpnet politi i Kristiansand

Væpnet politi tok oppstilling utenfor leilighetsbygg i Tollbodgata i Kristiansand

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK