Uro blant havneansatte

De ansatte ved havna i Kristiansand frykter konsekvensene av rettsstriden med Fjord Line.

Video nsps_upload_2010_3_18_19_49_58_1046.jpg

Thor Messel

Thor Messel forteller om uro blant de ansatte i Kristiansand hacn

Foto: Øyvind Eskedal / NRK

Det diskuteres mye mellom slagene i Kristiansand Havn etter at havna tapte saken i tingretten mot Fjord Line og vil nå anke dommen til lagmannsretten.

Politiske krefter ønsker å tvinge havna til å vedta dommen, noe de ansatte mener vil være uheldig.

– Vi frykter at hvis bystyret skal gjøre om på anken at vi ikke får belyst saken slik den burde vært belyst, sier Thor Messel, trafikkinspektør i Kristiansand Havn.

Vil kjøre løpet ut

Flere titalls millioner kroner har vært nevnt som prisen havna må betale Fjord Line. Det har fått ordfører Per Sigurd Sørensen til å be politikerne slutte å snakke opp erstatningssummen til rederiet.

Messel mener det er alt for tidlig å snakke om hva saken vil koste havna.

– Vi burde la havnestyret sammen med havnevesenet få lov til å anke saken og kjøre den helt ut. Så får vi heller se etterpå om det fører til konsekvenser. Vi er veldig bekymret for å stoppe dette midt i prosessen, sier Messel.

Redd for sitt rykte

Og det er ingen lett prosess de ansatte går igjennom. Til tider kan det være tungt å bli assosiert med Kristiansand Havn, forteller trafikkinspektøren. Men han er først og fremst bekymret for det som kan skje hvis havna nå ikke får en mulighet til å prøve saken sin i lagmannsretten.

– Vi er redd for vårt renomé og vi er redd for framtida.

Kontrollutvalget i Kristiansand mener havnestyret må fratas retten til å anke dommen. Havnesaken tas opp i bystyret neste uke.