NRK Meny
Normal

Frykter trafikkork tross tunnelåpning

Torsdag morgen åpner den nye tunnelen fra Vågsbygd til Kristiansand, men anlegget rundt er ikke helt ferdig. Dermed kan det bli køproblemer i noen måneder til.

Torsdag åpner Vågsbygdtunnelen fra Vågsbygd til Kristainsand sentrum.

Stig Berg Thomassen

Prosjektleder Stig Berg Thomassen ser fram til åpningen av den andre tunnelen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK
Johan Mjaaland

Vegsjef i Vest-Agder Johan Mjaaland ber folk ta det med ro slik at det ikke oppstår problemer i overgangsfasen.

Foto: Håkon Eliassen / NRK

Det store veiprosjektet Vågsbygdporten til 1,3 milliarder kroner er snart ferdig etter flere år med bygging og planlegging. Tunnelen fra Kristiansand til Vågsbygd åpnet i april i fjor. Torsdag morgen åpner tunnelen i motsatt retning.

Tunnelen har to felt, men rett etter man kjører ut ved Kolsdalen reduseres det til ett felt – som etter et par hundre meter flettes med E39.

– Vi vurderer nå hvor tidlig vi skal be bilistene legge seg i venstre felt, slik at det ikke skal oppstå problemer når det skal flettes, sier prosjektleder i Statens vegvesen Stig Berg Thomassen til NRK.no.

Midlertidig løsning

Årsaken til at trafikken må flettes sammen med trafikk fra E39 er at anleggsarbeidet ikke er ferdig ennå.Dette vil gi utfordringer og mulig køproblemer spesielt i rushtida når innbyggerne i Kristiansands største bydel skal mot sentrum. Men det skal være ferdig før sommeren.

– Det er alltid noen utfordringer i en anleggsetappe, men det må vi bare akseptere. Vi har ikke noen andre valg, sier prosjektlederen som gleder seg til slippe inn de første bilene i tunnelen.

– Ikke stress

Vegsjef i Vest-Agder Johan Mjaaland i Statens vegvesen ser også fram til at tunnelen åpner.

– Vi regner med at vi får bedre forhold for bilistene. I tillegg får vi en god og trygg vei, sier Mjaaland.

– To felt blir til ett etter tunnelen mot byen, vil ikke dette føre til kaos?

– Dersom folk holder fartsgrensen tror jeg ikke det. Det vil bli utfordringer etter tunnelen fram til prosjektet er ferdig, men om folk lar være å stresse og kjører rolig tror jeg det vil gå bra, svarer Mjaaland.

Vågsbygdtunnelen

Torsdag morgen åpner tunnelen som skal gjøre det lettere for folk i Vågsbygd å komme seg til Kristiansand sentrum.

Foto: Håkon Eliassen / NRK