NRK Meny
Normal

Tror på mindre konflikter

Bedre funksjonsdeling mellom sykehusene på Sørlandet vil utsette behovet for et nytt, felles sykehus i landsdelen, mener helseministeren.

I dag besøkte helseminister Jonas Gahr Støre sykehuset i Arendal. Han mener bedre funksjonsdeling mellom sykehusene på Sørlandet, vil utsette behovet for nytt, felles sykehus i landsdelen.

SE VIDEO: Helseminister Jonas Gahr Støre hilste på både stort og smått da han besøkte sykehuset i Arendal i dag.

Helseminister Jonas Gahr Støre skrøt av Sørlandet sykehus i Arendal, da han kom på besøk i dag. Støre hadde selv bedt om å få besøke sykehuset, og i dag var det få spor etter et høyt konfliktnivå.

– Dette er et flott sykehus, som kommer til å være et viktig sykehus i mange, mange år framover, sier Støre.

Vil ha økt funksjonsdeling

Helseministeren ble oppdatert om det nyeste, og fikk omvisning på sykehuset. Hjerteavdelingen ved sykehuset i Arendal har tilbud på linje med de beste sykehusene i landet. På dette punktet er Arendal på topp, men alle sykehus kan ikke være spesialister på det samme, var budskapet fra Støre.

Jonas Gahr Støre (Ap)

Helseministeren sier folk må være forberedt på at ikke alle sykehusene vil tilby samme behandling.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

– Vi må være forberedt på at ting som ble gjort på ett sykehus før, blir gjort på et annet sykehus i framtida, sier Støre.

Og en modell med klar funksjonsfordeling mellom sykehusene, kan skyve ideer om ett stort felles sykehus for landsdelen langt ut i tid. Han ser ikke for seg ett universitetssykehus på mange, mange år.

– Jeg tror det er på litt lengre sikt. Jeg tror ikke det er noe vi som lever og virker i dag skal bruke så altfor mye tid på, sier Støre.

– Det å få til en god fordeling mellom de sykehusene som er, vil gi svar i mange år framover. Så kan vi alltid ha oppmerksomhet rettet framover når vi tenker på utviklingen av regionen, men noen umiddelbar sak tror jeg ikke at det er.

Vil dempe konfliktnivået

Freddy de Ruiter (Ap)

Freddy de Ruiter (Ap) tror ministerens besøk vil dempe konfliktnivået.

Foto: Jan Jørg Tomstad / NRK

Stortingsrepresentant Freddy de Ruiter var svært fornøyd med dagens besøk. Han tror besøket kan bidra til konfliktdemping mellom sykehusene.

– Vi må ta utgangspunkt i at vi skal bli kvitt konfliktene. Og at vi skal få en fordeling mellom sykehusene som skaper trygghet på hele Sørlandet og for innbyggerne som sogner til sykehuset i Arendal, sier de Ruiter.