Ringer hver tapte giver etter giverflukt

Troens Bevis vil nå ta kontakt med de giverne som sluttet å støtte misjonsorganisasjonen på grunn av Rune Edvardsens Arbeiderparti-støtte i fjor sommer.

Rune Edvardsen

Misjonsleder Rune Edvardsen 'la seg flat' etter at at han før valget offentlig støttet Arbeiderpartiet. Hans partistøtte resulterte i giverglukt fra Troens Bevis.

Foto: Troens Bevis

Faksimile Dagen

Faksimile fra avisen Dagen.

Foto: Faksimile: Dagen.no

Totalt har 300–400 støttepartnere vendt organisasjonen ryggen etter at daglig leder Rune Edvardsen blant annet stilte opp i helsides reklamer for Arbeiderpartiet, ifølge organisasjonen selv.

Troens Bevis ber nå giverne om tilgivelse og vil kontakte hver enkelt av dem, ifølge administrativ leder Glenn Tønnessen.

Telefon til hver tapte giver

– Hvordan skal dere hanke inn igjen alle giverne som forsvant etter at Edvardsen frontet Arbeiderpartiet?

– Vi vil ta kontakt med alle som sluttet å gi med spørsmål om de ønsker å komme tilbake igjen som givere. Det skal være en snill og vennlig og innbydende telefonaksjon til de som har valgt å trekke sin støtte på grunn av Ap-utspillene, sier Tønnessen.

– Må få ha et politisk standpunkt

Rune Edvardsen har stilt sin stilling til disposisjon og beklaget at han offentlig har flagget sin partistøtte.

– Som leder av Troens Bevis vil jeg i fremtiden ikke være i det offentlige rom med politiske budskap, unntatt når det gjelder urettferdighet og kamp for de lidende og, unntatt når det gjelder urettferdighet og kamp for de lidende og fattige i verden, sa Edvardsen tidligere denne uka.

– Han har fortsatt sitt politiske standpunkt- hjelper da beklagelsen?

– Det har han – og det må han og det må vi alle få lov å ha, men vi synes det er dumt at det rammer misjonen. Vi tror likevel at noen kjenner Troens Bevis så godt at de gjerne ønsker å opprettholde støtten. De vil vi i vennlig og god tone spør om å bli med oss videre, sier Tønnesen.

Fulgte inntektskurven fra dag til dag

Stiftelsen i Sarons Dal i Kvinesdal gikk glipp av rundt én million kroner i inntekter etter giverflukten. Tønnessen er ikke i tvil om at årsaken til at så mange vendte dem rygger er at Edvardsen offentlig støttet Arbeiderpartiet.

– Vi følger inntektskurven fra dag til dag og uke til uke. Da Edvardsens uttalelse kom i media i slutten av mai og i en annonse i august så kunne vi umiddelbart se det på inntektskurven.

Til sammen har Troens Bevis ca. 5000 faste givere og med et tap på 300–400 givere så kan tapet være mer enn én million kroner.

Om det blir en lett match å få disse giverne tilbake, er Tønnessen usikker på. Men han har troen på at det er mulig.

– Folk må selv velge hvem de vil støtte, men Sarons Dal-partnerne er et spesielt folk og ikke som alle andre. De har nok Sarons Dal i sitt hjerte. Mange har stått sammen med oss i mange år så jeg tror det vil bli opplevd positivt å få en god telefon fra oss, sier Tønnessen.