Troens Bevis mista flere hundre faste givere etter Ap-støtte

– Jeg håper at det kan gjenopprettes et tillitsforhold med dem som følte seg sviktet av mine utspill, sier misjonsleder Rune Edvardsen. Troens Bevis mista mellom 300 og 400 støttepartnere etter hans støtte til Arbeiderpartiet.

Rune Edvardsen

– Jeg håper at det kan gjenopprettes et tillitsforhold med dem som følte seg sviktet av mine utspill, sier misjonsleder Rune Edvardsen.

Foto: Reidar Mosland / NRK

Rune Edvardsen

Troens Bevis og Rune Edvardsen driver et verdensomspennende misjonsarbeid fra Sarons Dal i Kvinesdal. Nå har flere hundre faste givere slutta å sende penger.

Foto: Troens Bevis

Troens Bevis sendte i ettermiddag ut en pressemelding der misjonsleder Rune Edvardsen legger seg flat etter at han før valget offentlig støtta Arbeiderpartiet.

Det viser seg at så mange som 300-400 støttepartnere vendte organisasjonen ryggen da Edvardsen blant annet stilte opp i en helsides reklamer for Arbeiderpartiet.

– Dette viser at mitt politiske syn har vært en stor belastning for misjonsarbeidet. Personlig syns jeg det er trist å se at politikk vekker så sterke følelser, at det overskygger verdens viktigste oppdrag som vi står sammen om, sier Edvardsen.

Ba styret vurdere stillingen

Sten Sørensen

– Han ble fryktelig lei seg og ba styre vurdere hans plass som leder, sier styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen.

Foto: Einar Kleveland / NRK

– Da dette kom fram på styremøtet, og Rune fikk høre omfanget av dette, så vi hvordan dette kom som et sjokk på ham. Han ble fryktelig lei seg og ba styre vurdere hans plass som leder, sier styreleder i Troens Bevis, Sten Sørensen.

– Rune korrigerte seg med en gang. I mange år har Rune vist et stort engasjement for de unådde og den fattige befolkningen i verden, sier Sørensen.

Styrelederen sier at Edvardsen har deres fulle støtte og tillit.

Vil ikke flagge parti heretter

– Som leder av Troens Bevis vil jeg i fremtiden ikke være i det offentlige rom med politiske budskap, unntatt når det gjelder urettferdighet og kamp for de lidende og fattige i verden, sier Rune Edvardsen.

– Jeg velger å bøye meg og akseptere at jeg vurderte dette feil som leder av Troens Bevis.