Hopp til innhold

– Trodde Kleppe skulle gjøre mytteri i Frp

Tidligere nestleder i Fremskrittspartiet Vidar Kleppe overkjørte Per Sandberg under en debatt om kontantstøtte. Det kommer fram i boka til Sandberg.

Per Sandberg Vidar Kleppe

Uro i Fremskrittspartiet: Bildet er tatt i perioden da Kleppe var uønsket i stortingsgruppa. Vidar Kleppe (t.h) diskuterte heftig med FrP-kollega Per Sandberg før, under og etter en P4-sendingen i 2001.

Foto: Richardsen, Tor / NTB scanpix

I boka " Mot min vilje" av Frp-politiker Per Sandberg omtales Vidar Kleppe i ett kapittel. Der går det fram at daværende Frp-formann Carl I. Hagen fryktet at Kleppe skulle gjøre mytteri i partiet.

NRK har vært i kontakt med Carl I. Hagen, som sier at han må kontaktes om to dager når han har lest boka. Han kan derfor ikke kommentere saken nå.

– Kan du tenke deg at Carl I. Hagen trodde jeg skulle drive mytteri i et politisk parti som Fremskrittspartiet. Det er jo ganske ufattelig, sier Kleppe til NRK.


Vidar Kleppe har vært 2. nestformann i partiet og stortingsrepresentant for Frp i Vest-Agder. Han ble suspendert av partiet i 2001 og trakk seg ut. I dag er han fylkestingsrepresentant og bystyrerepresentant for Demokratene i Kristiansand kommune.

Kleppe overkjørte Sandberg

Ifølge boka skal Vidar Kleppe har overkjørt Per Sandberg under en debatt om kontantstøtte:

"Det jeg husker etter debatten er at han kjørte meg i senk og vant med stor margin. Det var egentlig dødfødt av meg å si ja til debatten. For Vidar Kleppe var en debattant av rang, og han utklasset meg enkelt". Det skriver nestlederen i Frp i den nye boka som kommer ut onsdag.

– Jeg husker vi hadde mange diskusjoner og debatter. Men at jeg knuste han slik han sier, det husker jeg ikke. Men det må jo ha gjort inntrykk på ham når han bruker tid på dette i boka, sier Kleppe.

I boka går det fram at Sandberg nærmest savner Kleppe i partiet.

– Jo, jeg setter pris på det. Men jeg har fortsatt vennskap med flere tidligere kolleger i Frp, sier Kleppe.