NRK Meny
Normal

Etablerer toppidrettstilbud i Kristiansand

Det skal opprettes et eget toppidrettstilbud ved Kristiansand Katedralskole Gimle. Flertallet av fylkespolitikerne har nå funnet penger til dette.

Kristiansand Katedralskole Gimle

Den videregående skolen, Kristiansand Katedralskole Gimle, får nå et toppidrettstilbud.

Foto: Nina Kristiin Vraa / NRK

Thore Westermoen

Fylkesvaraordfører i Vest-Agder Thore Westermoen.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

– I utgangspunktet tenkte vi at dette kunne utsettes et år, men nå ser vi at man bør sette i gang med dette så fort som mulig, sier fylkesvaraordfører i Vest-Agder Thore Westermoen (KrF).

– Mange etterlyser et slikt tilbud

I dag presenterte flertallspartiene (H, KrF, Frp og V) budsjettforslaget i fylkesutvalget. I den forbindelse kom det frem at partiene nå har funnet midler til å etablere toppidrettstilbud på Kristiansand Katedralskole Gimle (KKG).

– Det er tydelig at det er veldig mange som mener at man bør få på plass et slik utdanningstilbud. For en tid siden kom det flere private initiativ med ønske om å starte et toppidrettsgymnas. Men det vi nå legger opp til er at det bør være et tilbud på en av våre videregående skoler, sier Westermoen til NRK.

Vil beholde kompetansesenter

Politikerne har også blitt enige om at etableringen bør settes i gang så fort som mulig.

– Det henger sammen med kompetansesenteret for idrett som ligger i Vest-Agder og som ble startet for noen år siden. Men her ser vi stor konkurranse mellom fylkene. Dersom vi legger opp til et toppidrettstilbud på denne videregående skolen vil det være et godt argument for å beholde kompetansesenteret for idrett. Det er viktig at vi legger opp til at det finnes utdanning innenfor dette.