Tiltalt for drapsforsøk - sier ekskona holdt brekkjernet

En 40 år gammel mann som er tiltalt for drapsforsøk mot sin ekskone, hevder hun holdt brekkjernet. Mann innrømmer å ha tatt det med.

Kilden inne

Ekskona ble funnet livstruende skadet i parkeringshuset ved Kilden i Kristiansand.

Foto: Anne Wirsching / NRK

En 40 år gammel mann forklarte seg i dag i Kristiansand tingrett om sin rolle da ekskona ble funnet livstruende skadet i parkeringshuset ved Kilden i Kristiansand.

I retten forklarte han om problemene han og ekskona hadde i forkant av angrepet sjette februar i år. Ekskona ble funnet sterkt blødende i parkeringshuset.

Et vitne har forklart i retten at han så en person stå over ei kvinne og holde et brekkjern hevet, klar til hogg.

Hevder kona holdt brekkjernet

Den tiltalte 40 år gamle mannen erkjenner på spørsmål fra aktor at han hadde med seg brekkjernet. I hans frie forklaring sa han at kona falt i trappa i parkeringshuset i Kilden i Kristiansand.

– Jeg ville bare snakke med henne. Jeg truet ikke eller viste ingen gjenstand for henne. Hun ville ikke prate og kom med fornærmelser, sa mannen.

Mannen forklarte at ekskona falt i trappa og at hun på et tidspunkt hadde brekkjernet i hendene sine. Han ønsket bare å ta fra henne brekkjernet.

– Mens hun holdt brekkjernet sa hun ukvemsord, sa tiltalte.

Han forklarte da at han ikke kan huske om det var mye blod eller ikke. Han har ikke sagt noe om angrepet han er tiltalt for.

– Kan ha falt ut av jakka

Han har forklart at brekkjernet kan ha falt ut av jakke hans da ekskona falt i trappa og at ekskona fikk tak i brekkjernet.

– Husker du at du slo ekskona med brekkjernet?

– Nei.

Mannens forsvarer Oscar Ihlebæk har tidligere forklart at tiltalte ikke husker så mye fra volden, derfor erkjenner han ikke straffskyld. Men han innrømmer at han må stå bak volden.

– Det var vanskelig for meg å skjønne hvorfor hun holdt brekkjernet. Jeg ville bare ta det fra henne uten store anstrengelser.

Var i parkeringshuset tidligere på dagen

Aktor Dennis Danielsen forklarte i retten at et overvåkingskamera viser at tiltalte var i parkeringshuset klokken ti på formiddagen. Det erkjenner mannen.

– Jeg sjekket at bilen hennes var der for å være helt sikker på vi kunne snakke sammen, forklarte tiltalte.

Aktor ville vite om hvorfor tiltalte hadde med seg brekkjernet i bilen dersom han skulle snakke med ekskona.

– Jeg var depressiv og usikker på meg selv. Flere ganger hadde jeg fått trusler fra ekskona om en kraftig fyr skulle komme, forklarte tiltalte.

Ved 16-tiden gikk tiltalte tilbake til parkeringshuset. Da var ekskona ferdig på jobb og på vei til bilen som sto parkert der.

Et vitne har forklart at han så en mann stå med brekkjern hevet og at det lå en person på bakken i parkeringshuset.

Aktor ville også vite om mannen hadde med seg en kniv. Det kunne han ikke huske. Han forklarte at brekkjernet lå i bilen han lånte.