NRK Meny
Normal

Tekno Odin var truet av kneskade

Hestesportens svar på Petter Northug har slitt med en kneskade, men er nå klar for NM i trav lørdag.

Det er knyttet stor spenning til om Tekno Odin fra Søgne kan forsvare NM-tittelen i trav for kaldsblodshester. Norgesmesterskapet går i Sørlandets Travpark til lørdag. Men en skade i sommer kan ødelegge for Odin.

Kanskje blir det nok en laubærskrans for kaldblodshesten Tekno Odin i Sørlandets Travpark i helgen.

Kusk Øystein Tjomsland

Kusk Øystein Tjomsland var på prøvetrening med Tekno Odin onsdag og fant ikke noe å utsette på formen til hesten.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK

Det er knyttet stor spenning til om Tekno Odin fra Søgne kan forsvare NM-tittelen i trav for kaldsblodshester. Norgesmesterskapet går av stabelen i Sørlandets Travpark til lørdag.

Men det så lenge ut til at en kneskade fra tidligere i sommer kunne ødelegge for Tekno Odin.

– Det har vært noen tøffe uker i og med at hesten har vært skadet, forteller markedsjef i Sørlandet Travpark, Ingvar Ludvigsen.

Testet for skader

Travtrener Øystein Tjomsland i Team Tjomsland skjønte det var noe galt med hesten etter løp i Finland tidligere i år. Det ble tatt en videoanalyse av hesten og den ble kjørt på tredemølle i ulike hastigheter. Da viste det seg at Tekno Odin var øm i knærne.

Onsdag tok travtrener Tjomsland med seg hesten på prøvetrening. I forkant var han svært spent på formen.

– Jeg håper at rytmen og alt sitter som vi ønsker. Å løpe har han bevist før at han kan, så nå skal helst bevegelsesmønsteret sitte, sa Tjomsland.

Kan puste lettet ut

Tekno Odin har vært omtalt som hestesportens svar på Petter Northug. På sine seks leveår har hesten tjent inn over seks millioner kroner.

For to år siden satt Tekno Odin verdensrekord med tiden 1.20,8 minutt for fireårige kaldblodshester. Hestens beste tid på kilometeren så langt er 1.19,9 minutt.

Etter treningen onsdag kunne en optimistisk Øystein Tjomsland puste lettet ut.

– Jeg er fornøyd. Han gjorde den treningen han skulle utføre på veldig fin måte. Puls og laktat var helt normalt. Vi har ikke noe å utsette på noe som helst.

Så nå vil kun tiden vise om Tekno Odin får nok en lauberskrans rundt halsen i Norgesmesterskapet i Sørlandets Travpark lørdag.

Tekno Odin

– Jeg har den beste hesten, sier travtrener Øystein Tjomsland om hesten Tekno Odin, som han mener har en spesiell personlighet.

Foto: Kai Rune Kvitstein / NRK