NRK Meny
Normal

Tatt med over to kilo amfetamin

26-åring fra Kristiansand siktet for å ha kjøpt og oppbevart over to kilo amfetamin. Spor i snøen ledet politiet til narkodepotet.

Hans Jørgen Beckmann

Hans Jørgen Beckmann, etterforskningsleder ved uro- og narkotikaavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Foto: NRK Sorlandet / NRK

Politiet i Kristiansand har i lengre tid etterforsket amfetaminsaken som dukket opp ved en tilfeldighet 20. februar i år.

– En politipatrulje var i et boligområde på Hellemyr i Kristiansand og så en kjenning som de ønsket å kontrollere. Vedkommende kom ut av en leilighet og hadde en merkelig oppførsel og virket ruset, forteller Hans Jørgen Beckmann, etterforskningsleder ved uro- og narkotikaavsnittet på Kristiansand politistasjon.

Politiet foretok en såkalt tegn- og symptomtest av mannen som kunne indikere at han var ruset. Ransaking av mannen viste at han bar på store mengder narkotika.

Én kilo amfetamin i buksa

– I bukselinningen hadde mannen skjult omkring én kilo amfetamin, forteller Beckmann.

Mannen ønsket ikke å oppgi hvor han hadde bosted, men på grunn av spor i snøen klarte politifolkene og finne fram til en leilighet som mannen kan knyttes til.

– Her ble det funnet ytterligere mengder amfetamin. Stoffet var skjult på badet i sammen med en vekt, forteller Beckmann.

Politiet ønsker ikke å opplyse eksakt hvor store mengder narkotika som er beslaglagt, men etter det NRK erfarer skal det dreie seg om i overkant av to kilo amfetamin.

Erkjenner oppbevaring

26-åringen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen. I avhør har mannen erkjent oppbevaring av stoffet, men han hevder at han oppbevarte det for en bekjent. Leiligheten hvor stoffet ble funnet eies av andre, men mannen har hatt tilknytning til boligen.

– Dette er en stor sak i vår sammenheng og det er snakk om betydelige mengder amfetamin, forteller Beckmann.

Ifølge politiet har amfetamin normalt en gatepris på minst 500 kroner per gram. Det betyr at beslaget kan ha en omsetningspris på langt over én million kroner.

26-åringen er tidligere domfelt for narkotikaforbrytelser.