Arbeidsfolk tar kirkas parkeringsplasser

Innføringen av parkeringsskiver i Vennesla har ført til at arbeidsfolk bruker kirkas parkeringsplass. Dermed får folk som skal i begravelse ikke parkert.

parkeringsskive

Parkeringsskivene gjør at folk i Vennesla benytter kirkas parkeringsplasser. Nå ber kirka om at det innføres totimersparkering her.

Foto: NRK

Vennesla kirke

Vennesla kirke opplever at begravelsesfølger ikke finner parkeringsplass, noe de mener er uholdbart (Arkivfoto).

Foto: NRK

Etter at parkeringsskivene ble innført i Vennesla, er store deler av sentrum timesregulert. Dermed har kirkas parkeringsplass blitt attraktiv for folk som jobber i sentrum, eller skal ta bussen til byen.

Men når folk setter fra seg bilen her, fører det til store parkeringsproblemer for kirka. Når det er en begravelse, får ikke de pårørende plass, ifølge kirkeverge, Allan Neset.

– Det blir stående biler på parkeringsplassen her hele dagen. Når man kommer til begravelse, framstår parkeringsplassen som full, sier Neset.

Ønsker totimersparkering

Han mener det er uholdbart at det ikke er ledige parkeringsplasser når begravelsesfølget kommer. Nå ber kirka om at plassene her timereguleres.

– Det er vanskelig for oss at dette skal være heldagsparkering for folk som jobber i sentrum. Så lenge vi har begravelser og andre ting som skjer på dagtid, trenger vi hver eneste parkeringsplass, sier Neset.

I en søknad til kommunen, ber kirkas fellesråd om å få innføre totimersparkering for å få bukt med problemet.

Parkeringsskive også her

Enhetsleder i teknisk forvaltning i Vennesla, Arne Vatne, sier han skjønner frustrasjonen.

– Plassen er jo offentlig parkering, så folk kan stå der lovlig hele dagen. Da forstår jeg at kirka får problemer ved litt store begravelser.

Vatne regner med at det nå må bli parkeringsskive også på kirkas område.

– Det vil jo være naturlig, dersom det fortsatt skal være parkeringsskiver her.

– Men vil ikke det føre til problemer for folk som kommer utenfra og skal i begravelse i Vennesla, at de først må inn og skaffe seg en parkeringsskive?

– Jo, men det blir mindre problemer enn om det ikke er en parkeringsplass i det hele tatt, som nå, sier Vatne.