Advarer mot parkeringsskiver

Vennesla bør aldri innføre parkeringsskiver dersom kommunen ønsker økt handel og turisme.

Det sier Odd Petter Haugseth, som jobber med næring og turisme gjennom Stjørdal Næringsforening.


Parkeringsskive

Stjørdal innførte parkeringsskiver, og har siden slitt med handelslekkasje.

Foto: Morten Andersen / NRK

Stjørdal innførte parkeringsskiver for to år siden. Resultatet har vært misfornøyde kunder og enda større handelslekkasje, sier Haugseth.

– Det som har vært fordelen i Stjørdal i mange år, er store, avgiftsfrie parkeringsarealer. Lettvint å parkere, lettvint å komme hit. I dag må man lete betydelig etter parkering, og kanskje kjører man bare videre.

Sliter med handelslekkasje

Odd Petter Haugseth

Odd Petter Haugseth i Stjørdal Næringsforening advarer Vennesla mot å innføre parkeringsskiver.

Foto: Privat

Stjørdal ligger tre mil fra Trondheim, og har slitt med handelslekkasje. Det samme gjør Vennesla, med sine to mil fra Kristiansand. Haugseth sier at det tidligere kunne komme kunder fra Trondheim fordi det var greit å parkere. Men slik er det ikke nå.

– Man opplever å få bøter uten å forstå hvorfor.

I Vennesla har politikerne bestemt at folk kan stå to timer gratis med parkeringsskive. Dette ble også prøvd i Stjørdal, men da rakk ikke folk engang å gå til frisøren, sier Haugseth.

Nå har kommunen gått med på å utvide til tre timer, men fremdeles er misnøyen stor.

– Skiven er gammeldags. Og det har vi sagt til kommunen. For de tilreisende har situasjonen forverret seg. Det registreres både i kjøpesentrene og i butikkene. Det har slått negativt ut for omsetning og besøk, sier Odd Petter Haugseth.

Folk i Vennesla er ikke uintelligente

Torhild Bransdal (KrF)

Ordfører Torhild Bransdal ønsker parkeringsskiver.

Foto: Anne Wirsching

Det var ordfører i Vennesla, Torhild Bransdal som reiste forslaget om parkeringsskiver i forrige plan- og økonomiutvalgsmøte. Og vedtaket ble altså fattet.

Erfaringene fra Stjørdal tar hun med knusende ro. I en kort kommentar sier hun at folk i Vennesla ikke er så uintelligente, og at ordningen uansett skal evalueres etter et år.

Nina Schei Ledang

Nina Schei Ledang, Vennesla Næringsforening.

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen / NRK

Må gjøre det beste ut av situasjonen

Daglig leder i Næringsforeningen i Vennesla, Nina Schei Ledang, sier parkeringsskivene kom som julekvelden på kjerringa, men at de ikke kan annet enn å gjøre det beste ut av dette.

– Nå må vi forholde oss til at de har vedtatt å innføre ordningen, og må forholde oss til den. Så gjenstår å se hvordan vi kan påvirke kommunen slik at kommunikasjonen til publikum kan bli så god som mulig, sier Ledang.

Nå blir det innført parkeringsskiver i Vennesla

Snart kommer parkeringsskiver i Vennesla

Foto: Kari Jeppestøl Arntzen