Hopp til innhold

Kripos til Kristiansand: Synlige skader funnet på avdøde

Dan Eivind Lid (48) ble funnet død inne i leiligheten sin med synlige skader, etter det NRK erfarer. Politiet i Kristiansand jakter nå på en eller flere ukjente gjerningspersoner.

Dan Eivind Lid SIAN funnet død

FUNNET OMKOMMET: 48 år gamle Dan Eivind Lid ble lørdag funnet omkommet i sin egen leilighet. Saken etterforskes som drap, og ingen er foreløpig pågrepet.

Foto: Torstein Bøe / Torstein Bøe

Etter det NRK får opplyst var den første meldingen til politiet dramatisk:

Lid ble funnet med synlige skader inne i sin egen stue i leiligheten i Gamle Mandalsvei i Kristiansand lørdag ettermiddag.

Han ble sist sett i live fredag 2. oktober.

Da den første patruljen kom til stedet, kunne de raskt konstatere at 48-åringen var død. Spor på stedet tilsa tidlig at han kunne ha blitt utsatt for en kriminell handling.

På en pressekonferanse søndag bekreftet politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl at det har blitt sikret spor inne i Lids bolig.

Politiet beskriver sporene som interessante. De vil ikke å gi flere detaljer om hva som er funnet på åstedet.

– Vi kan ikke på nåværende tidspunkt være mer konkret på hva vi har funnet, sier politiadvokaten.

Mistenkelig dødsfall i Kristiansand

MISTENKELIG DØDSFALL: Politiet har bekreftet at det var observasjoner inne i leiligheten som førte til at politiet anser dødsfallet som mistenkelig.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Etter det NRK får opplyst etterforskes saken som et drap.

Kripos bekrefter overfor NRK at de sender tre teknikere for å bistå Agder politidistrikt. Det er ventet at teknikerne er på plass søndag kveld.

Familien til avdøde har fått oppnevnt en bistandsadvokat. Han sier til NRK at han foreløpig ikke ønsker å kommentere saken. Politiet har hittil ikke gått ut med navnet på avdøde.

Ingen pågrepet

Siden lørdag formiddag har politiet brukt store ressurser på etterforskningen. Åstedet er sperret av for kriminaltekniske undersøkelser. Lørdag kveld var et stort område utenfor blokken sperret av.

Mistenkelig dødsfall i Kristiansand

ÅSTEDET: Det var en nabo som lørdag ettermiddag varslet politiet om dødsfallet.

Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

På grunn av Lids tilknytning til organisasjonen Sian, ble PST tidlig koblet inn i etterforskningen.

Politiet er i innledende fase og jobber ut ifra flere hypoteser. Det er foreløpig ikke noen mistenkte i saken.

– Politiet vil fortsette å gjennomføre taktiske og tekniske undersøkelser. Dersom noen har opplysninger som kan hjelpe politiet i etterforskningen av saken, så ber vi dere ta kontakt med politiet på telefon 02800, sier politiadvokaten.

Mistenkelig dødsfall i Kristiansand
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Lørdag ettermiddag ble Dan Eivind Lid funnet død i sin egen leilighet i Suldalen i Kristiansand. Lid var en sentral skikkelse i Stopp islamiseringen av Norge (SIAN).