NRK Meny
Normal

Stolt debutant: – Både gøy og skummelt

– Det har vært en lang prosess, men nå er jeg endelig i mål, sier Silje Kåfjord fra Lindesnes. Onsdag ettermiddag entrer tjuetoåringen SørlandsScenen med debutplata si.

Silje Kåfjord

Silje Kåfjord er gjest i SørlandScenen denne uken.

Foto: Janne Aateigen / NRK

Sist fredag hadde Silje Kåfjord plateslippkonsert i Kristiansand.

– Det var både gøy og skummelt, og en helt spesiell opplevelse, sier hun.

– Og det var merkelig å vite at plata mi faktisk ble solgt i lokalet! Det har jeg jo aldri opplevd før, smiler platedebutanten, som velger å bruke artistnavnet Alice & the Mountain.

Endelig platedebut

Det er fem år siden Silje Kåfjord fant ut at hun ville spille inn plate med egne låter. Og selv om hun har fått drahjelp til å få ut musikken sin, både gjennom reklamefilm for NSB og tv-serien Scmokk i NRK, har plateprosjektet tatt mye lengre tid enn forventet.

– Hvis ikke det hadde vært for min gode samarbeidspartner Marius Christiansen hadde jeg ikke sittet her med plata i hånda i dag, sier Kåfjord om sin hovedprodusent og gode hjelper.

Plata heter «Nine Lives».

– Grunnen til tittelen er at det i en periode så ut som plateprosjektet ikke ville overleve. Men jeg valgte å stå på og bestemte meg for ikke å gi meg så lett. Nå er jeg utrolig stolt av meg selv. Dette er min store barndomsdrøm som går i oppfyllelse. Som tiåring ville jeg bli en ny Britney Spears, men den delen av musikken har jeg luket bort, ler hun.

– Men hvor i musikken er du på denne plata?

– Litt vanskelig å si. Det spriker en del siden den er blitt til gjennom en lang periode, men et sted mellom pop, elektronika og litt jazz…, forklarer Silje Kåfjord.

– Lettere å uttrykke meg på engelsk

Hun har alltid har vært fascinert av det engelske språket og tekstene er på engelsk.

– Det er lettere for meg å uttrykke meg på engelsk og det flyter bedre da. Jeg har også funnet ut at jeg føler meg mest kreativ når jeg er litt nedfor og tiltrekkes av det melankolske og litt mørke.

Førstkommende fredag er den store dagen for Alice & the Mountain. Da skal plata ut i butikkene og så kommer plateanmeldelsene.

– Jeg både gruer og gleder meg til det. Men selvfølgelig håper jeg folk vil like plata mi, sier en spent platedebutant.

Og i morgen får Silje Kåfjord plata anmeldt på SørlandsScenen av Øyvind Nyvoll, som røper at han er positivt overrasket og ikke så lite imponert over den debutplata.