NRK Meny
Normal

Start tjener halvannen million på «Slaget om Sørlandet»

Rekordmange vil på den siste og avgjørende kvalikkampen mellom Start og Jerv. Dette vil gi Start en etterlengtet inntekt.

Tribune Sparebanken Sør Arena

Fulle tribuner gir etterlengtet mynt i en slunken klubbkasse.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix

Det er allerede solgt over 10.000 billetter til returoppgjøret mellom Start og Jerv i eliteseriekvalifiseringen.

Med fullt hus får økonomisk pressede Start inn halvannen million kroner.

God butikk

– Isolert sett får vi et overskudd på halvannen million. Det hjelper på i en slunken klubbkasse, vedgår Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal og understreker:

– Når det er sagt hadde vi gjerne byttet ut pengene med sikker plass.

Even Øgrey Bransdal

Starts administrerende direktør Even Øgrey Brandsdal understreker at han lett ville ha byttet millioninntekten mot sikker plass i eliteserien.

Foto: Hans Erik Weiby / NRK

Første kamp på Levermyr stadion endte 1–1 etter en sen utligning av Grimstad-laget. Dermed er det fremdeles stor spenning knyttet til hvem som får den siste eliteserieplassen.

Det gjør også at alt ligger alt til rette for at Sør Arena skal bli utsolgt for første gang siden åpningskampen i 2007. Stadion har en kapasitet på 14.300 tilskuere.

Åpner flere felt

Noen plasser i svingene er fjernet til fordel for reklamebannere, som nå må pakkes sammen for å gi plass til flere. To av svingene er åpnet for publikum, og det samme kan skje med de to siste.

– Vi må åpne flere felt. Det er godt over 10.000 solgte billetter allerede. Det er utsolgt på langsidene, så nå må vi fjerne reklamedukene i svingene. Det er i rute til å bli utsolgt, sier Øgrey Brandsdal.

I Kristiansand er optimismen til stede etter 1–1 i Grimstad. Det til tross for at de står bokført med 16 kamper uten seier.

– Det var godt å bli ferdig med den første kampen. Vi fikk møte Jerv og kjenne på hvordan de spiller, selv om banen ikke lå til rette for finspill. Jeg tror de som har mest tro på egne ferdigheter, vinner onsdagens kamp, avslutter Start-lederen.

Kampen spilles onsdag 19.00. Den sendes direkte på NRK P1 og DAB-kanalen NRK Sport.

Sør Arena

9000 av 12000 billetter er allerede solgt ut ved Sparebanken Sør Arena.

Foto: Schrøder, Tor Erik / NTB scanpix