NRK Meny
Normal

Mangler 38 millioner

Tre aksjonærer og Sparebanken Sør jobber på spreng for å løse Starts økonomiske problemer.

Startfans
Foto: Geir Ingar Egeland / NRK

I verste fall er ikke løsninga på plass før klubbens generalforsamling førstkommende onsdag.

Da må den økonomisk hardt pressede klubben ha 38 millioner kroner for å betale sine regninger.

Det er fire aktører som deltar i redningsaksjonen for Start. Det er Sparebanken Sør, Rasmussengruppen, nåværende hovedeiere Erik Soler og Ernst Ravnaas, og lokale investorer med Kurt Mosvold i spissen.

Risikokapital

Erik Soler
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

En løsning er at nåværende hovedeiere, Erik Soler og Ernst Ravnaas, skaffer ca 20 millioner kroner for å opprettholde sin eierposisjon og sikre tidligere investeringer. Da må de, etter det NRK Sørlandet erfarer, skaffe seg nye samarbeidspartnere med risikokapital.

Hvis de lykkes med det blir det få aksjer igjen for salg.

Hvis Soler og Ravnaas IKKE klarer å skaffe ny kapital innen onsdag, risikerer de å bli skviset ut av klubben.

Nedskriving?

Ernst Ravnaas
Foto: Sindre Løkstad / NRK

Investorer og finansfolk NRK Sørlandet har vært i konatkt med hevder det siste alternativet synes å være den mest aktuelle løsningen akkurat nå. Det er imidlertid fem dager igjen til generalforsamlingen og mye kan skje. Aktørene har nok tid på seg til å forhandle frem en pakke som presenteres neste onsdag

Et alternativ da er at klubbens fremtidig eierskap først blir avgjort på selve generalforsamlingen. Der skrives klubbens aksjekapital ned til pålydende. Da blir Start verdt 172.000 kroner. På generalforsamlingen tegner interesserte seg for nye aksjer og får eierandel etter hvor mange aksjer de kjøper.