NRK Meny
Normal

- En lykkens dag

Erik Solér er ute av Start. Likevel smiler han.

Erik Solér

Erik Solér er foreløpig ute av Start etter sju år som eier. - Jeg er Start-fan for resten av livet, sier Solér.

Erik Solér bekrefter til NRK Sørlandet at han og Ernst Ravnaas nå er ute av Start.

Solér og Ravnaas eier 55 prosent av aksjene i Start Toppfotball as.

LES: SPAREBANKEN SØR REDDER START FRA KONKURS

- For både meg og Ernst er dette en lykkelig dag, sier Solér - som til og med vil ha det til at han felte en gledeståre - til tross for at aksjene hans med dette vil være så godt som null verdt.

- Det som har vært en tøff situasjon for Start har tatt en veldig positiv vending i og med at vi har fått på plass en ny og ansvarlig eier. Vi både har og har hatt en god dialog med Sparebanken Sør hele veien. Det er det absolutt viktigste for oss to, sier Solér. (Se video)

Video nsps_upload_2008_9_25_19_16_1_47.jpg

Angrer ingenting

Etter sju år i klubben er Solér stolt over det han har vært med å bygge opp. Nå mener han det er på tide at andre overtar.

- Vi har bidratt og stått på med det vi har kunnet i sju år, og nå var det veldig greit at det kom på plass en ny og sterk eier. Utgangspunktet vi nå leverer videre er vi veldig stolte av. Det var ikke mye der da vi tok over fir sju år siden, sier Solér.

- Du har tapt mye penger her, hva tenker du om det?

- Når man bruker penger på fotball må man være forberedt på at det kan føre til at man selv får en belastning, men vi har hele tida hatt kontroll på våre invisteringer, og vi kommer ut av dette med et tap som ikke er noe problem for oss å håndtere.

- Vi tenker mest på at det står igjen en flott arena som vi har vært med å bygge opp, og en klubb som igjen vil komme dit den hører hjemme, nemlig helt i toppen av norsk fotball. Vi hadde garantert gjort akkurat det samme igjen, sier Solér.

- Visste ingenting

Dag Rasmussen

Dag Rasmussen.

Foto: Rømteland, Odd / Odd Rømteland/NRK

Rasmussengruppen, som eier 38,8 prosent av aksjene i Start, er ikke blitt kontaktet av banken, og vet derfor ikke hva denne nye løsningen innebærer.

Dag Rasmussen sier til NRK at han er overrasket over bankens framgangsmåte.

Nå er det Sparebanken Sør som er Starts redning. For to år siden var det Rasmussen som var Starts redningsmann, da han overraskende gikk inn som ny eier og spyttet friske penger inn i klubben.

Administrerende direktør i banken, Morten Kraft, sier han håper Rasmussengruppen fortsatt vil være med på laget for å redde Start ut av den økonomiske situasjonen.