NRK Meny
Normal

Sørensen blir bankmann igjen

Kristansands ordfører Per Sigurd Sørensen(H)offentliggjorde mandag at han ikke kommer til å ta gjenvalg. Grunnen er at han har lyst til å gå tilbake til næringslivet.

Ordfører Per Sigurd Sørensen slutter

Ordfører Per Sigurd Sørensen tar ikke gjenvalg i 2011.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Per Sigurd Sørensen foran torvet i Kristiansand

Per Sigurd Sørensen slutter som ordfører og går tilbake til jobben sin i Nordea.

Foto: NRK/Svein Sundsdal

Etter bare tre år som ordfører har Per Sigurd Sørensen (53) bestemt seg for å slutte i lokalpolitikken i Kristiansand.

I et brev til nominajonskomiteen i Høyre skriver han:

«Grunnen til dette er primært knyttet til muligheten for å gå tilbake til ordinær stilling i næringslivet. Jeg har i dag permisjon fra min stilling i Nordea Bank. Å fortsette i en ny 4-årsperiode vil innebære at både alder og tid borte fra den type virksomhet som jeg har utdannelse og bakgrunn fra, naturlig nok kan være ugunstig i forhold til videre virke i næringslivet.»

Høyre jakter ny ordførerkandidat

Per Sigurd Sørensen

Det blir ikke mulig å stemme på Per Sigurd Sørensen ved kommunevalget i 2011.

Foto: Svein Sundsdal / NRK

Sørensen fortsetter å styre Kristiansand fram til kommunevalget neste høst. Hvem som nå overtar som byens ordfører etter det er åpent.

Nominasjonskomiteen i Høyre er informert og har startet jakten på en toppkandidat. Før valget for tre år siden ble bl.a. NHO-sjef John G. Bernander spurt, men han takket nei.

Det er heller ikke sikkert at Høyre klarer å beholde ordførervervet i Kristiansand. Dagens varaordfører Mette Gundersen fra Arbeiderpartiet står klar til å overta. Det samme gjør Jørgen Kristiansen (KrF), og Frps Tor S. Utsogn.

Sendte puppevideo til sine venner

Per Sigurd Sørensen

Ordfører Per Sigurd Sørensen går tilbake til Nordea-jobben som han har hatt permisjon fra under sin tid som Kristiansands ordfører.

Foto: Per-Kåre Sandbakk / NRK

Det har til tider stormet rundt Sørensen. Han fikk stor medieomtale da han ved en feiltagelse sendte link til en puppevideo til sine venner på Facebook.

– Jeg fikk denne videoen tilsendt og skulle bare sende en kjapp kommentar tilbake til avsenderen, men på grunn av fingertrøbbel så havnet denne til alle mine Facebook-venner, sa Sørensen til NRK den gangen.

Se videoen her!

– Det er ikke slikt en ordfører skal gjøre, sa Sørensen.

Han overrasket også med å inngå samarbeid med Arbeiderpartiet etter valget i 2007.